D. Lavrinovičius: „Sprendimą dėl tolimesnės  karjeros visada reikia priimti pačiam“

D. Lavrinovičius: „Sprendimą dėl tolimesnės karjeros visada reikia priimti pačiam“

Autorius: LKL Akademija
2022-02-01

Interviu cikle „Sugrįžę namo“ septintoji LKL akademijos komanda šį sezoną kviečia susipažinti su jaunaisiais krepšininkais po sezonų užsienyje grįžusiais žaisti į Lietuvą.

Šį kartą projekto nariai lankėsi Kėdainiuose, kur kalbino „Nevėžio-Optibet“ klubui atstovaujantį Danielių Lavrinovičių.

Būdamas vos 17 metų, D. Lavrinovičius išvyko į Vokietiją, kur pasirašė sutartį su Kvakenbriuko „Artland Dragons“ ekipa, rungtyniaujančia antroje pagal pajėgumą Vokietijos krepšinio lygoje.

Šis klubas dar prieš mažiau nei dešimtmetį varžėsi Vokietijos aukščiausioje lygoje, o komandoje rungtyniavę buvę „Betsafe-LKL“ legionieriai Isiah Hartenšteinas ir Tyrece‘as Rice‘as. Visgi, praleidęs penkis sezonus svetur Danielius sulaukė pasiūlymo iš Kėdainių.

Vis daugiau komandos vyriausiojo trenerio Gedimino Petrausko pasitikėjimo sulaukiantis puolėjas šį sezoną, per kiek daugiau nei 17 ant parketo praleidžiamų minučių, pelno po 6,7 taško bei renka 8,7 naudingumo balo.

Projekto LKL akademija dalyvio Rimanto Cemnalianskio kalbintas krepšininkas papasakojo, jog būdamas 17-os metų priėmė netradicinį sprendimą ir tobulėjimui pasirinko Vokietiją.

„Agentas skambina, sako, tavęs labai nori“, – prisimena D. Lavrinovičius.

Po šių žodžių jis sutiko nuvykti į Kvakenbriuką ir pabendrauti su komandos vadovais, o priimto sprendimo ten tęsti karjerą tikina niekada nesigailėjęs.

Vis dėlto krepšininkas pripažįsta, kad penktasis sezonas Vokietijoje jam buvo tiek statistiškai, tiek psichologiškai labai sudėtingas, kadangi prieš sezoną jis jau buvo nusprendęs komandą palikti, tačiau atsirado asmenų, kurie jį įtikino Vokietijoje likti dar sezoną.

Iš šios situacijos „Nėvėžio - Optibet“ puolėjas teigia pasimokęs ir visada patars kitam, kad sprendimą geriau priimti pačiam, nei klausyti kitų patarimo.

Apie žaidimą mažuose miesteliuose, santykius su komandos draugais užsienyje ir kitus prisiminimus iš praleistų metų Vokietijoje – LKL akademijos Youtube kanale.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris