„Pieno žvaigždes“ palaužę prieniškiai pasiekė antrą sezono pergalę
LKL nuotr.

„Pieno žvaigždes“ palaužę prieniškiai pasiekė antrą sezono pergalę

Autorius: LKL.lt
2022-02-12

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko turnyro lentelės kaimynų akistata, kurioje vos antrąją sezono pergalę pasiekė Prienų „Labas GAS“ (2/19) klubas.

Prieniškiai surengė galingą spurtą ketvirtajame kėlinyje ir svečiuose 81:78 (16:20, 20:17, 19:20, 26:21) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3/16).

Iki šiol Prienų ekipa buvo laimėjusi tik namų rungtynes prieš Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, tad tai Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniams – pirmoji sezono pergalė išvykoje. Pirmąją ir antrąją pergales skiria du mėnesiai.

Pasvalio ekipa rungtynes pradėjo geriau ir greitai įgijo dviženklę persvarą (20:9), vis tik iki pirmo kėlinio pabaigos daugiau taškų nepelnė, praleido spurtą 7:0 ir pranašumas aptirpo – 20:16. Eriko Venskaus tritaškis antrojo kėlinio pradžioje skirtumą rėžė iki vos minimalaus (19:20), o Mantvydas Staniulis dar vienu tolimu šūviu išvedė į priekį „Labas GAS“ – 24:22.

„Pieno žvaigždžių“ trio – Žygimantas Skučas, Markellas Johnsonas ir Kristapas Gluditis – ėmėsi darbo, tad pasvališkiai vėl persvėrė rezultatą (33:27), vis tik į ilgąją pertrauką šeimininkai nešėsi tik taško pranašumą ir intriga antrojoje pusėje nusimatė didžiulė.

„Pieno žvaigždės“ mažais žingsniais kėsinosi vėl pabėgti, iš toli dar pataikė ir Randy Culpepperis – 54:48. Vis tik Prienų ekipos legionierių tandemas – Jovanas Kljajičius bei Ivanas Perasovičius – pristabdė oponentus ir vėl mažino „Labas GAS“ deficitą iki trapaus – 55:57.

16:0 – taip atrodė „Labas GAS“ spurtas, kurį kūrė Rapolas Ivanauskas, Ignas Sargiūnas bei Erikas Venskus, leidęs perimti iniciatyvą – 75:64. Jau atrodė, kad pergalė yra prieniškių rankose, kadangi šeimininkai niekaip neprabilo, o žaisti liko tik kiek daugiau nei 2 minutės, tačiau M.Johnsonas ir Randy Culpepperis greitai intrigą grąžino – 70:75. Liko pusantros minutės, E.Venskus vėl rinko svarbius taškus (77:70), bet tuo pačiu atsakė ir P.Petrilevičius – 72:77. I.Perasovičius prasižengė ir A.Beručka stojo mesti baudų – iš trijų pataikė vieną, tad „Pieno žvaigždžių“ šansai menko – 73:77. Tuo tarpu J.Kljajičius įmetė iš po krepšio bei tvirtino pergalę „Labas GAS“ klubui.

„Pieno žvaigždės“: Markellas Johnsonas 17 (4 rez. perd.), Arnas Beručka 16 (3/8 trit., 9 atk. kam.), Žygimantas Skučas 15, Paulius Petrilevičius 14 (9 atk. kam.), Randy Culpepperis 10.

„Labas GAS“: Erikas Venskus (3/4 trit.) ir Jovanas Kljajičius – po 19, Ignas Sargiūnas 11, Rapolas Ivanauskas 10 (11 atk. kam.), Juwanas Durhamas ir Ivanas Perasovičius – po 5.

„Pagaliau iškovota pergalė, mums labai svarbi emociškai ir psichologiškai. Vaikinai daug dirba treniruotėse, bandome gerinti žaidimą ir šiandien jis jau matėsi geresnis. Aišku, dar darome žioplų klaidų, dėl kurių gale galėjome nukentėti, bet džiaugiuosi, jog laimėjome“, – kalbėjo Tomas Gaidamavičius.

„Šiandien buvo mūšis – tiek psichologinis, tiek taktinis, tiek individualus tarp žaidėjų. Manau, kad daugumoje vietų pralaimėjome, tad rezultatas dėsningas. Paėmus statistiką, ji atrodys gražiai, bet pralaimėjome psichologinę kovą ir kovas 1 prieš 1“, – teigė Mantas Šernius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris