„Lietkabelis“ nepasigailėjo svečių iš Jonavos
LKL nuotr.

„Lietkabelis“ nepasigailėjo svečių iš Jonavos

Autorius: LKL.lt
2022-03-03

Užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Panevėžio „Lietkabelis“ (16/5), kuris, dominavęs namų arenoje, galiausiai 103:71 (29:11, 20:20, 27:24, 27:16) sutriuškino Jonavos „CBet“ (10/10) klubą.

Tai – didžiausia šio sezono „Lietkabelio“ pergalė.

Prieš mačą „Cido“ arenoje skambėjo Ukrainos himnas, o šios šalies karo didvyriai buvo pagerbti ir dėvint marškinėlius su Ukrainos vėliava ar jai plevėsuojant arenoje.

9:2 – taip rungtynes pradėjo Panevėžio ekipa, nors Emmanuelis Lecomte’as ir bandė tempti į priekį „CBet“. Vis tik šeimininkai sugebėjo pelnyti be atsako 12 taškų, o jų sustabdyti jonaviškiai niekaip nepajėgė. Jau po pirmojo kėlinio „Lietkabelis“ buvo susikrovęs daugiau nei svarią persvarą – 29:11.

Gedimino Oreliko, Panagiočio Kalaitzakio ir Džordže Gagičiaus metimai ėmė visiškai skandinti „CBet“ ekipą (36:11), tiesa, pastaroji kiek stabilizavo padėtį. Pagaliau taškus pelnė Juanas Palaciosas, o įsijungus ir kitiems skirtumas sparčiai tirpo – 28:39. Vis tik Vytenis Lipkevičius leido „Lietkabeliui“ į ilgąją pertrauką išeiti nusiteikus pozityviau – 49:31.

Po pertraukos panevėžiečiai laikė iniciatyvą savo rankose ir toliau (57:36), nepaisant J.Palacioso ir Laimono Kisieliaus bandymo padėti jonaviškiams – 51:69. Žalos nepadarė ir tai, kad Kasparas Bėrzinis greitai baigė rungtynes, nes gavo pražangą puolime, vėliau – gynyboje ir dar techninę. Paskutinis kėlinys teliko formalumu, kuriame panevėžiečiai pergalę įtvirtino.

Nugalėtojų gretose labiausiai išsiskyrė Gediminas Orelikas, kuriam užteko 17 minučių, kad pelnytų 22 taškus.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 22 (4/5 trit.), Džordže Gagičius 14 (7/8 dvit., 7 atk. kam.), Gabrielius Maldūnas 12, Panagiotis Kalaitzakis 10, Vytenis Lipkevičius ir Dovydas Giedraitis – po 9.

„CBet“: Emmanuelis Lecomte’as 14, Laimonas Kisielius 13, Juanas Palaciosas 11 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Edvinas Šeškus ir Vitalijus Kozys – po 8.

„Mūsų komanda labai jautriai priėmė situaciją Ukrainoje ir rodo palaikymą. Nepasakyčiau, kad tai lėmė rezultatą, bet savo komandos vardu noriu išreikšti palaikymą Ukrainai. Baisu, kas darosi. Visiems yra sunku, ir treneriams, kurie kažkur ten buvę ar žino tai iš mūsų senų laikų“, – kalbėjo Virginijus Šeškus.

„Prieš mačą nerimavau, nes jis buvo pirmas po Citadele KMT finalo. Kai kurie žaidėjai grįžo po koronaviruso, kai kurie – po rinktinės. Rodėme gerą gynybą, puolime dalijomės kamuoliu, taip viskas tapo lengviau“, – sakė Nenadas Čanakas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris