Trečias kartas nemelavo: A. Sireikos auklėtiniai darkart nugalėjo Jonavos ekipą
LKL nuotr.

Trečias kartas nemelavo: A. Sireikos auklėtiniai darkart nugalėjo Jonavos ekipą

Autorius: LKL.lt
2022-03-06

„Šiaulių-7bet“ (11/9) ekipa turėjo pavargti, tačiau galiausiai „Betsafe-LKL“ išvykos rungtynėse 79:62 (17:26, 20:16, 26:12, 16:8) įveikė Jonavos „CBet“ (10/11) klubą.  

„CBet“ ekipai tai antrasis pralaimėjimas iš eilės „Betsafe-LKL“, tuo tarpu „Šiauliai-7bet“ nutraukė trijų nesėkmių atkarpą.

Antano Sireikos auklėtiniai laimėjo visas tris tarpusavio akistatas su šiais oponentais.

Jonaviškiai uždavė gerą toną rungtynėms (24:14) ir pranašumo kurį laiką nešvaistė. Tik į antrojo ketvirčio pabaigą Isaiah Armhoodas ir Jonathanas Elmore’as švelnino rezultatą labiau – 37:42.

Vis tik situacija kardinaliai keitėsi. Po pertraukos I.Armwoodas ir Donatas Sabeckis išvedė į priekį šiauliečius (43:42), dar baudą pridėjo Arminas Urbutis, tad dabar jau šeimininkams teko vytis. A.Urbučio ir I.Armwoodo tandemas toliau rinko reikalingus taškus (53:47), o po D.Sabeckio tritaškio „Šiauliai-7bet“ turėjo jau dviženklę persvarą – 60:50

Laimono Kisieliaus indėlio „CBet“ nepakako. Veteranas solo iniciatyva skirtumą mažino (60:67), tačiau vis sulaukdavo atsako ir šiauliečiai artėjo prie pergalės. Likus pusketvirtos minutės D.Sabeckis paleido svarbų tritaškį (72:60) ir svečiams beliko neiššvaistyti pergalės, kuri buvo kišenėje.

19 taškų pelnęs Laimonas Kisielius pagerino savo sezono rekordą, o I.Armwoodas tokį pat pasiekimą fiksavo, įmetęs 21 tašką.

Juanas Palaciosas sugriebė net 18 atšokusių kamuolių – tai naujas „Betsafe-LKL“ sezono rekordas. Anksčiau jis priklausė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ atstovui Amarui Syllai (16).

Rungtynėse apsilankė nuo karo pabėgę Ukrainos vaikai, po susitikimo nusifotografavę su žaidėjais bei keliavę kartu vakarienės.

„CBet“: Laimonas Kisielius 19 (4/9 trit.), Edvinas Šeškus 11, Juanas Palaciosas 9 (18 atk. kam.), Emmanuelis Lecomte’as ir Evaldas Šaulys – po 8.

„Šiauliai-7bet“: Isaiah Armwoodas 21, Donatas Sabeckis 15 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Martynas Varnas 10, Arminas Urbutis 9, Jonathanas Elmore’as (6 atk. kam., 8 rez. perd.) ir Paulius Danusevičius – po 8.

„Labai norėjosi Ukrainos vaikučiams padovanoti pergalę, bet nepavyko. Dvi skirtingos pusės. Pirmoje tikrai valdėme viską, bet kartais trenerio techninė duoda impulsą, o kartais ne. Gal nereikėjo leistis į emocijas, nes vėliau visa komanda pasidarė irzli, praradome savo žaidimą. Kitą vertus, nepasakyčiau, kad blogai dengėmės“, – sakė Virginijus Šeškus.

„Džiaugiuosi vyrais, kad jie parodė charakterį nelengvose rungtynėse. Buvo tikra kova, labai džiaugiuosi, jog antroje pusėje supratome, rodėme kitokią gynybą, koncentraciją, racionalesnį žaidimą. Gaila, kad skriaudžiame Virgį, bet dabar žmonėms reikia tvirtumo, sielai ir galvai – adrenalino bei poilsio nuo įtampos“, – mačą komentavo Antanas Sireika.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris