„Einantys priekyje“ interviu cikle K. Liakas: apie LKL akademiją, darbą lyderiaujančioje organizacijoje, tikėjimą savimi ir visišką atsidavimą

„Einantys priekyje“ interviu cikle K. Liakas: apie LKL akademiją, darbą lyderiaujančioje organizacijoje, tikėjimą savimi ir visišką atsidavimą

Autorius: LKL Akademija
2022-03-07

Sporto industrija – viena sparčiausiai tobulėjančių ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Jos kuriami produktai kasmet tampa vis patrauklesni ir įdomesni, o prie to stipriai prisideda tobulėjanti komunikacija, inovatyvūs sprendimai ir technologijos. Vienas iš komunikacijos būdų – audiovizualinis turinys, sporte veikiantis ypatingai efektyviai ir naudingai.

Dauguma yra susidūrę su gražiausių epizodų sporte rinkiniais, motyvaciniais vaizdo įrašais, ar paprasčiausiai maketais socialiniuose tinkluose. Visa tai yra neatsiejama nuo sporto industrijos. Ypatingai, kuomet ši sritis su kiekvienais metais tobulėja vis labiau, o poreikiai ir paklausa šioje sferoje tik auga.

Šalyje pagal komunikaciją sporte lyderiaujanti Lietuvos krepšinio lyga kuria profesionalų ir aukšto lygio produktą. Prie to stipriai prisideda ir LKL akademija, kasmet į sporto pasaulį išleidžianti ne vieną talentingą ir gabų jaunuolį. Tai tik įrodo šios organizacijos efektyvumą ir naudą kuriant ne tik patrauklų sporto produktą, tačiau ir auginant žmones šiems produktams kurti.

Apie LKL akademijos efektyvumą užsiminė ir jos narys Karolis Liakas: „Šių metų laida yra labai stipri, daugumos nuomone, stipriausia iš visų buvusių“.

Šiame interviu cikle „Einantys priekyje“ skaitytojai bus supažindinti su septintosios LKL akademijos laidos nariu – audiovizualinio turinio kūrėju K. Liaku.

Kelionės pradžia

Ne visada, žmogui norint atsiskleisti ir atsidurti ten, kur jis turi būti, reikia nuoseklaus plano ir ilgo pasiruošimo.

K. Liakas pasidalino savo netikėta istorija, patenkant į šią bendruomenę ir įspūdžiais joje.

„LKL akademijoje atsidūriau per atsitiktinumą. Rudenį dirbau visiškai su krepšiniu nesusijusį darbą. Vieną dieną universitete grupės draugas pasiūlė užpildyti LKL akademijos anketą, nieko apie tai nebuvau girdėjęs, bet pagalvojau, jog nieko neprarasiu. Taip čia ir atsidūriau. Po pokalbio su vadove Raminta supratau, jog čia gali būti mano ateitis, todėl susikoncentravau šimtu procentu. Galbūt skamba banaliai, bet prie to labai prisidėjo ir kiti akademijos nariai.

Šių metų laida yra labai stipri, daugumos nuomone, stipriausia iš visų buvusių. Ši sveika konkurencija mane labai motyvavo stengtis dar labiau.“.

K. Liakas dar mokyklos laikais buvo gabus sportininkas, tačiau vien to jam neužtekdavo.

„Būdamas lengvaatletis, labai žavėjausi kitais disko metikais, bet „YouTube“ platformoje nerasdavau jokių sumontuotų vaizdo įrašų apie juos, tad nusprendžiau sumontuoti pats.

Pirmas mano įkeltas vaizdo įrašas gal ir nebuvo vertas dėmesio, bet peržiūros per pora savaičių išaugo iki 100 tūkst. (dabar apie 700 tūkst.). Tai mane motyvavo, todėl į šią veiklą nėriau stačia galva.

Prieš parduodant savo „YouTube“ kanalą, jame buvau surinkęs 90 tūkst. prenumeratorių auditoriją, o visų vaizdo įrašų peržiūrų skaičių sudėjus, suma siekė apie 55 mln.“ – apie atsiradusį norą kurti ir dalintis su kitais kalbėjo LKL akademijos narys

Darbas ir patirtis aukščiausio lygio organizacijoje

Karoliui prireikė nedaug laiko, kad jo gabumai būtų pastebėti ir jis susilauktų dėmesio.

„Jeigu atvirai, atėjęs į akademiją aš žinojau, kad neišeisiu iš čia tuščiomis. Nors tai ir skamba kiek narcisistiškai, tačiau aš žinojau ko esu vertas, ką aš sugebu ir kad tokių žmonių šiais laikais vis labiau reikia.

Atėjęs į akademiją pradėjau mokytis grafinio dizaino, filmavimo. Tada pradėjau dirbti kartu su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda. Klube užsiėmiau grafinio dizaino darbais, vaizdo įrašų montavimu. O po to atsirado galimybė dirbti kartu su krepšinio portalu „Basketnews“.

Kartais save pagaunu ir pagalvoju, kad man tik 21-eri, tačiau jau dirbu mylimą darbą. Kolektyvas, sąlygos, atmosfera yra tiesiog fantastiškos. Neturiu net ką daugiau pasakyti.

Mano pagrindiniai darbai yra tinklalaidžių filmavimas, įvairių vaizdo įrašų montavimas, grafinio dizaino darbai, Eurolygos spaudos konferencijų transliavimas gyvai“, – su savo užduotimis supažindino Karolis.

Tikėjimas savimi ir savo veikla

„Niekada gyvenime negalvojau į ateitį. Tiesiog neapkraunu savo minčių ir mėgaujuosi esamu momentu. Žinau, kad viskas bus gerai ir man pasiseks.

Gal šitas tikėjimas ir atvedė mane čia, kur esu. Kaip vienas žymus verslininkas yra pasakęs „didžiausia sėkmės paslaptis yra tiesiog pasirodyti“. Tuo ir vadovaujuosi. Pasitaikius progai, ja pasinaudoju.

Pokalbį pašnekovas užbaigė stipriu ir svarbiu patarimu: „Turi siekti to, ko nori. Turi kovoti už tai. Turi pamiršti viską, ką darei iki to momento ir tiesiog nerti stačia galva.

Dauguma žmonių sako, kad reikia viską apgalvoti, apsvarstyti. Tačiau aš sakau, jog reikia daugiau daryti nei galvoti. Mano atveju, patekęs į akademiją ir supratęs, jog noriu, kad tai būtų mano ateitis, išėjau iš darbo ir negalvodamas atsidaviau šiai sferai“.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris