Alytuje – sunki „Žalgirio“ pergalė ir išvarytas T. Websteris
Foto: LKL/BNS

Alytuje – sunki „Žalgirio“ pergalė ir išvarytas T. Websteris

Autorius: LKL.lt
2022-03-07

Pirmadienio vakarą nelengvą pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo turnyro lentelės lyderis Kauno „Žalgiris“. Dabartiniai Lietuvos čempionai turėjo daug vargo Alytuje, tačiau užtikrinčiau sužaidę lemiamą kėlinį nugalėjo „Dzūkijos“ krepšininkus.

„Žalgiris“ išvykoje laimėjo 74:63 (17:14, 14:13, 24:25, 19:11).

Intriga šiose rungtynėse buvo gyva iki pat ketvirtojo kėlinio pradžios. Prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė tik trys taškai (55:52), tačiau jį kur kas užtikrinčiau pradėjo svečiai iš Kauno.

Paulius Jankūnas ketvirtojo kėlinio pradžioje smeigė antrąjį savo tritaškį ir pirmą kartą šioje dvikovoje suteikė žalgiriečiams dviženklį pranašumą. Nors Alytaus ekipa demonstravo kovą iki paskutinės minutės, skirtumas, kurį svečiai išlaikė kone visą kėlinį, buvo per didelis.

„Žalgirio“ kapitonas ir buvo vienas rezultatyviausių komandoje. P. Jankūnas su 10 taškų nusileido tik 15 taškų pelniusiam Lukui Lekavičiui. Joffrey Lauvergne'as prie pergalės prisidėjo 9 taškais, Edgaras Ulanovas pelnė 8.

Beveik tobulą taiklumą iš toli šioje dvikovoje pademonstravo vyriausias visų laikų „Betsafe-LKL“ krepšininkas Mindaugas Lukauskis. „Dzūkijos“ veteranas pataikė keturis tritaškius iš penkių bandymų ir surinko 12 taškų.

M. Lukauskis tapo rezultatyviausiu Alytaus ekipos žaidėju. Po 11 taškų pridėjo Justas Furmanavičius ir Dylanas Frye.  

Šių rungtynių nebaigė „Žalgirio“ legionerius Tai Websteris. Aikštėje praleidęs vos kiek daugiau nei keturias minutes, žaidėjas iš Naujosios Zelandijos užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo priverstas baigti pasirodymą. T. Websteris tapo ir vieninteliu „Žalgirio“ krepšinininku, nepelniusiu nė vieno taško. 

Kauno klubui tai jau dvidešimt pirmoji pergalė šiame „Betsafe-LKL“ čempionato sezone.

Jure Zdovco auklėtiniai vis dar yra patyrę tik vieną pralaimėjimą, o tokie rezultatai leidžia kauniečiams užtikrintai pirmauti tarp visų komandų.

Nuo artimiausių varžovų turnyro lentelėje – Vilniaus „Ryto“ – Kauno ekipą skiria jau trys pergalės.

Alytaus klubas savo ruožtu sąskaitoje turi aštuonias pergales. Po 21 sužaistų rungtynių Alytaus ekipa rikiuojasi aštuntoje vietoje.

„Dzūkija“: M. Lukauskis 12, J. Furmanavičius ir D. Frye po 11, Aleksandaras Aranitovičius ir Martynas Zigmantavičius po 10.

„Žalgiris“: L. Lekavičius 15, P. Jankūnas 10, J. Lauvergne'as 9, E. Ulanovas 8, Janis Strelnieks 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris