11 iš eilės: „Lietkabelis“ pergalių seriją pratęsė įveikdami „Labas GAS“
Foto: LKL.lt

11 iš eilės: „Lietkabelis“ pergalių seriją pratęsė įveikdami „Labas GAS“

Autorius: LKL.lt
2022-03-12

Šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionate į kovą Panevėžyje stojo vietos „Lietkabelis“ ir „Labas GAS“ ekipos.

Tai buvo trečiasis ekipų susitikimas šiame sezone: pirmuosius du kartus stipresni buvo panevėžiečiai.

Nenado Čanako vadovaujamas Panevėžio „Lietkabelis“ (18/5) rezultatu 82:73 (24:18, 29:8, 17:23, 12:24) įveikė Prienų „Labas GAS“ (3/20) ir pratęsė savo pergalių seriją iki 11-os iš eilės.

Rungtynės prasidėjo 8 Kasparo Bėrzinio taškais paeiliui, kurie buvo geras impulsas aikštės šeimininkams sėkmingiau startuoti rungtynių pradžioje ir susikrauti 9 taškų pranašumą (16:7). Prienų ekipos vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, kuri pabudino svečius iš Prienų: „Labas GAS“ inicijavo nedidelį spurtą 8:2 ir po taiklaus Ivano Perasovičiaus dvitaškio komandas skyrė vienas tolimas metimas (15:18). 3 taškų persvarą aikštės šeimininkai padvigubino ir po pirmojo ketvirčio pirmavo rezultatu 24:18.

Antrajame kėlinyje „Lietkabelis“ ir toliau demonstravo šiek tiek solidesnį krepšinį nei varžovai ir po taiklaus Kristupo Žemaičio dvitaškio ekipas jau skyrė dviženklis skirtumas (32:22). Svečių iš Prienų problemos gynyboje ir toliau tęsėsi, o „Lietkabelio“ puolimo mašina net neketino sustoti: po taiklaus Panagioto Kalaitzakio tritaškio panevėžiečiai į pertrauką išėjo turėdami net 27 taškų persvarą (53:26).

Panevėžio „Lietkabelis“ per pirmąją rungtynių dalį atkovojo net 11 kamuolių puolime, o K. Bėrzinis spėjo pelnyti 14 taškų, realizuodamas visus 4 tolimus metimus.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje beveik nesikeitė, o svečiai iš Prienų suspurdėję kėlinio pabaigoje sumažino savo atsilikimą iki 21 taško (49:70).

Paskutiniajame rungtynių ketvirtyje „Lietkabelis“ rungtynes turėjo užbaigti be vyriausiojo trenerio, kuomet N. Čanakas buvo išvarytas iš aikštės. Svečiams iš Prienų pavyko sumažinti savo atsilikimą iki 7 taškų (73:80), tačiau arčiau varžovų panevėžiečiai neprisileido ir šventė 18-ąją pergalę šiame sezone rezultatu 82:73.

„Lietkabelio“ komandoje rezultatyvumu išsiskyrė Kasparas Bėrzinis, kuris pelnė 18 taškų, pataikydamas 5 tolimus metimus. Jam puikiai talkino Džordže Gagičius, pridėjęs 15.

„Labas GAS “ gretose rezultatyviausias buvo Tahjus Eaddy. Jis pelnė 18 taškų.

„Lietkabelis“: Kasparas Bėrzinis (5/6 tritašk. met.,6 atk. kam.) 18, Džordže Gagičius 15, Panagiotis Kalaitzakis ir Tadas Vaičiūnas po 8.

„Labas GAS“: Tahjus Eaddy 18, Juwanas Durhamas (5 atk. kam.) 12, Giedrius Stankevičius 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris