Jonavos krepšininkai aplankė ukrainiečius vaikus

Jonavos krepšininkai aplankė ukrainiečius vaikus

Autorius: bcjonava.lt
2022-03-23

Nuo pat karo Ukrainoje pradžios Jonavos „CBet“ klubas neliko abejingas karo krečiamai Ukrainos tautai. Jonavos komanda stengiasi būti pilietiškumo ir solidarumo pavyzdžiu visoms sporto organizacijoms Lietuvoje.

Mūsų klubas pradėjo bendradarbiavimą su Lietuvoje laikinai apsistojusių Ukrainos karo pabėgėlių - vaikų, globėjais. Jonavos „CBet“ ekipa buvo pirmoji iš visų „Betsafe – LKL“ lygos komandų, kuri į savo rungtynes pasikvietė ukrainiečių vaikus. Po pirmojo vaikų vizito Jonavoje tarp jų ir krepšininkų užsimezgė šilta draugystė. Komandos krepšininkai su svečiais bendravo, žaidė taip bent trumpam praskaidrindami niūrias vaikų nuotaikas.

Jonaviečiai vaikus aplankė ir Trakuose, kur vaikai šiuo metu yra apgyvendinti. Krepšininkai vaikams atvežė simbolinių lauktuvių, praleido dieną su jais ir bandė jiems duoti tai ko jiems dabar labiausiai trūksta – saugumo bei tikėjimo jausmą.

Jonavos „CBet“ komandos vizito Trakuose akimirkos:

Kelios dienos iki „CBet“ vizito, vaikų laikini atstovai teigė, kad šie vis dar yra labai įbauginti – jie išsigando aukštai skraidančio drono, manydami, kad juos seka. Tai tik parodo, kiek daug šiems vaikams teko išgyventi ir kaip svarbu dabar yra padaryti viską, kad jie jaustųsi bent šiek tiek geriau ir saugiau. Tiek krepšininkai, tiek jais besirūpinantys aplinkiniai pastebi, kad ukrainiečių vaikų veiduose vis dažniau galima pamatyti šypsenas, jie darosi drąsesni bendraudami ne tik su krepšininkais, bet ir su kitais jiems padėti norinčiais svečiais.

Ateityje klubas, kartu su partneriais, planuoja prisidėti prie šių vaikų gyvenimo sąlygų gerinimo0 įrengiant jiems naują žaidimų aikštelę.

Šiuo metu Trakų paramos šeimai ir vaikams centre gyvenančiais ukrainiečių vaikais rūpinasi ne pirmus metus veikianti VšĮ „Geri startai“. Ši organizacija anksčiau rūpindavosi Lietuvos vaikų namuose gyvenančiais vaikais, organizuodavo jiems įvairias stovyklas. Prasidėjus karui Ukrainoje VšĮ „Geri startai“ neliko abejinga ir pasiūlė savo pagalbą.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris