Prienuose – tvirčiau atrodžiusios „Dzūkijos“ pergalė
LKL nuotr.

Prienuose – tvirčiau atrodžiusios „Dzūkijos“ pergalė

Autorius: LKL.lt
2022-03-24

Trijų pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nutraukė Alytaus „Dzūkija“ (9/13), kuri išvykoje 77:70 (21:23, 19:12, 18:11, 19:24) įveikė Prienų „Labas GAS“ (3/21) klubą.

Pirmą tarpusavio akistatą alytiškiai buvo laimėję 72:69, o trečioji dar laukia balandžio 6 dieną.

Alytiškiams šis laimėjimas buvo svarbus, siekiant įsitvirtinti geriausiųjų aštuonete „Betsafe-LKL“.

Rungtynės startavo lygiai, kadangi Prienų ekipos legionierių bandymus pabėgti vis atremdavo patyrę „Dzūkijos“ žaidėjai. Tahjus Eaddy ir Joshua Newkirkas keitėsi tritaškiais (29:30), tačiau netrukus Aleksandras Aranitovičius išvedė į priekį alytiškius – 35:32. Maža to, Dylanas Frye’us dar smeigė tritaškį – 38:32. Gera kėlinio pabaiga leido „Dzūkijai“ į ilgąją pertrauką išsinešti trapų pranašumą – 40:35.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Dzūkija“ ėmė krautis dviženklę persvarą (50:37), tuo tarpu varžovai sugebėjo pelnyti vos 2 taškus per pusę ketvirčio. Blogą atkarpą nutraukė su pražanga pataikęs Jovanas Kljajičius (40:50), tačiau solidaus pranašumo svečiai nešvaistė.

T.Eaddy pabandė įžiebti intrigos (52:60), bet sulaukė atsako iš D.Frye’aus. Nors J.Kljajičius taip pat pelnė svarbius taškus, klaidos žudė šeimininkus ir leido svečiams artėti pergalės link – 67:58. Tai nebuvo viskas – Giedrius Stankevičius tritaškiais kėlė galvos skausmą dzūkams (68:72), bet laiko persverti rezultatui buvo per maža.

„Labas GAS“: Jovanas Kljajičius 15 (7 atk. kam.), Juwanas Durhamas 13 (6 atk. kam.), Tahjus Eaddy 11 (4 rez. perd.), Erikas Venskus 7, Justinas Jogminas 6.

„Dzūkija“: Vaidas Čepukaitis 15, Adamas Lapeta (6 atk. kam.) ir Joshua Newkirkas – po 12, Aleksandras Aranitovičius 11, Justas Furmanavičius 10 (3/4 trit., 7 atk. kam.).

„Kartais krepšinis yra paprastas – reikia pataikyti į skylę. Žinojome, kokie yra varžovai, kokie jie nešvarūs būna gynyboje, kaip spaudžia po krepšiu. Bandėme pramušti tritaškiais, bet nepataikėme. Tai ir lėmė pralaimėjimą“, – kalbėjo Tomas Gaidamavičius.

„Nežinojome, kaip atrodysime, nes senokai nežaidėme. Daugmaž esu patenkintas, mums reikėjo pergalės, gražios ar ne. Ką ir padarėme“, – sakė Ramūnas Cvirka.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris