Permainingą mūšį užtikrintai laimėjusi „Dzūkija“ šoktelėjo į septintąją vietą
LKL/BNS nuotr.

Permainingą mūšį užtikrintai laimėjusi „Dzūkija“ šoktelėjo į septintąją vietą

Autorius: LKL.lt
2022-03-28

Alytaus „Dzūkija“ (10-13) rungtynių pradžioje susikrovė 18 taškų persvarą, antrajame ketvirtyje ją iššvaistė, tačiau laiku susigriebė ir galiausiai „Betsafe-LKL“ čempionate šventė užtikrintą pergalę.

Ramūno Cvirkos auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje po permainingos kovos 93:76 (32:19, 17:24, 22:15, 22:18) susitvarkė su Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (5-18) krepšininkais, kurie patyrė septintą pralaimėjimą iš eilės.

73,3 proc. (22/30) savo dvitaškių pataikęs ir antrą pergalę iš eilės pasiekęs Alytaus klubas pakilo į septintąją turnyrinės lentelės vietą, aplenkdamas Klaipėdos „Neptūną“.

Į priekį nugalėtojus vedė po 16 taškų įmetę Aleksandras Aranitovičius ir Joshua Newkirkas. Po 12 pridėjo Dylanas Frye ir Mindaugas Lukauskis.

Kėdainių ekipos gretose išsiskyrė karjeros rungtynes sužaidęs Marius Valinskas, kurio sąskaitoje – 25 taškai, 5 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 30 naudingumo balų.

Pirmus 12 mačo taškų pelnę dzūkai jau pirmojo kėlinio pabaigoje triuškino varžovus 32:14, tačiau svečiai antrajame kėlinyje pakeitė rungtynių eigą ir prisivijo 51:53. Pranašumą išbarsčiusi „Dzūkija“ supyko ir vėl pradėjo bėgti.

Trečiajame kėlinyje šeimininkai spurtavo 12:2 ir atstatė dviženklę persvarą 63:53, o prasidėjus lemiamam ketvirčiui alytiškiai įgijo ir rekordinį pranašumą 80:58. „Nevėžis-Optibet“ nebeatsitiesė ir turėjo susitaikyti su pralaimėjimu.

Alytiškius pačioje rungtynių pabaigoje dar labiau pradžiugino Tadas Cibulskas – ketvirtą kartą ant „Betsafe-LKL“ parketo žengęs 18-metis dvitaškiu pelnė pirmuosius karjeros taškus.

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas ir Aleksandras Aranitovičius (14 atk. kam.) po 16, Mindaugas Lukauskis ir Dylanas Frye po 12, Justas Furmanavičius 9.

„Nevėžis-Optibet“: Marius Valinskas 25 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), Paulius Murauskas 17 (5 atk. kam.), Svenas Smajlagičius 13, Domantas Vilys 9.

„Sunkios rungtynės, rezultatas neatspindi to. Antrame kėlinyje išsimušėme iš ritmo, bet po pertraukos susitvarkėme gynybą. Per savaitę laimėjome abejas rungtynes, geras rezultatas“, – po rungtynių spaudos konferencijoje sakė R. Cvirka.

„Rungtynių pradžioje buvo per daug klaidų ir per daug pasimetimo, neatpažinome komandos. Antrame kėlinyje susitvarkė gynyba ir atsirado noras, bet vėliau vėl kritome į duobę ir sugriuvome“, – apgailestavo pralaimėtojų vairininkas Gediminas Petrauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris