Svarbi pergalė: „Neptūnas“ išgyveno paskutinių sekundžių dramą Alytuje
LKL nuotr.

Svarbi pergalė: „Neptūnas“ išgyveno paskutinių sekundžių dramą Alytuje

Autorius: LKL.lt
2022-04-09

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susitiko turnyro lentelės kaimynės ir labai svarbią pergalę pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“ (12-14), kuris išvykoje 65:64 (19:13, 23:18, 14:20, 9:13) atsilaikė prieš Alytaus „Dzūkiją“ (11-15).

Iki šiol komandos „Betsafe-LKL“ buvo pasidalijusios po pergalę tarpusavio akistatose. Šis mačas buvo labai svarbus, nes tiek alytiškiai, tiek klaipėdiečiai turėjo vienodą pergalių kiekį ir galimai tarpusavyje kausis dėl aukštesnių pozicijų.

Kol „Dzūkija“ strigo puolime, „Neptūnas“ tai išnaudojo ir atitrūko 17:11. Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai pradėjo spurtu 14:3 ir taip gerino savo pozicijas – 33:16. Mindaugas Lukauskis ir Adamas Lapeta ėmė mažinti šeimininkų atsilikimą, įsijungė ir Dylanas Frye’us bei Vaidas Čepukaitis, tad komandas skyrė jau tik 6 taškai – 29:35. Vis dėlto Beno Griciūno ir Nojaus Mineikio inicijuota gera pabaiga leido „Neptūnui“ į ilgąją pertrauką neštis dviženklę persvarą – 42:31.

Beje, per du kėlinius daugiau nei pusę komandos taškų pelnė du „Neptūno“ žaidėjai: Julius Jucikas (12 tšk.) ir B.Griciūnas (10 tšk.).

Po pertraukėlės situacija kurį laiką nekito – „Neptūnas“ toliau laikė kontrolę savo rankose (54:42), o varžovai priartėdavo labiau epizodiškai. Vis tik kėliniui einant į pabaigą skirtumą mažino du M.Lukauskio metimai (47:54), o beveik su sirena pataikęs J.Furmanavičius gaivino intrigą dar labiau – 51:56.

A.Lapeta ir Artūras Jomantas rodė lyderystę ir gerai pradėjo ketvirtąjį kėlinį (57:59), tad iš „Neptūno“ persvaros nebeliko nieko. Nors svečiai buvo stabilizavę padėtį (65:59), tai truko neilgai, nes D.Frye’us smeigė du metimus paeiliui – 64:65. Liko mažiau nei 2 minutės, abi ekipos niekaip nerealizavo metimų, kol viskas kėlėsi į paskutinę ataką. „Neptūnas“ pasinaudojo proga prasižengti, kai liko 6 sek., o po minutės pertraukėlės J.Newkirkas šovė pro šalį – pergalė atiteko svečiams.

„Dzūkija“: Mindaugas Lukauskis 16 (6 atk. kam., 4/8 trit.), Aleksandras Aranitovičius ir Dylanas Frye’us – po 10, Adamas Lapeta 9, Artūras Jomantas 6 (7 atk. kam.).

„Neptūnas“: Julius Jucikas ir Deividas Gailius (5 atk. kam.) – po 16, Benas Griciūnas 12 (5 atk. kam.), Matas Jogėla 9, Tomas Leimanis 6.

„Turėjome šansą laimėti, bet priėmėme blogesnį sprendimą, nei galėjome. Ne tame esmė. Pralaimėjome per du pirmus kėlinius. Jei einame taip į reikšmingas rungtynes, padarome 10 klaidų ir leidžiame nusiimti 7 kamuolius, sunku žaisti su visais“, – sakė alytiškių treneris Ramūnas Cvirka.

„Pergalė charakteriu, bet lengva tokias rungtynes ir pralaimėti. Žaidėjai šaunuoliai, dirbo gynyboje, nors buvo klaidų, gynyboje išlaikėme intensyvumą. Puolime reikia ramybės ir pataikyti savo metimus“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris