Fantastika: „CBet“ po pratęsimo patiesė „Žalgirį“
LKL nuotr.

Fantastika: „CBet“ po pratęsimo patiesė „Žalgirį“

Autorius: LKL.lt
2022-04-10

Jonavos „CBet“ (14-13) krepšininkai pateikė didžiausią „Betsafe-LKL“ sezono sensaciją – namuose patiesė Kauno „Žalgirį“ (22-3).

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose po įspūdingos ir pratęsimo pareikalavusios kovos 100:97 (24:24, 9:21, 24:21, 30:21, 13:10) įveikė Lietuvos čempionus.

Nors ketvirtajame kėlinyje Kauno ekipa turėjo dviženklį pranašumą, jonaviečiai jį panaikino ir tik Edgaro Ulanovo metimo dėka „Žalgiris“ išplėšė papildomas penkias minutes. Pratęsimui persiritus į antrąją pusę vadžias į savo rankas perėmė šeimininkai – galiausiai paskutinėmis sekundėmis jie atlaikė svečių šturmą ir triumfavo 100:97.

Ši staigmena reiškia, kad į pirmąją turnyrinės lentelės vietą dabar pakyla Vilniaus „Rytas“ (22-3). Jei vilniečiai per likusius 5 mačus nesuklups, užsitikrins namų aikštelės pranašumą visose atkrintamųjų varžybų serijose.

Jonavos ekipoje siautėjo legionierių duetas – 33 taškus suvertęs Emmanuelis Lecomte'as bei 29 taškus pelnęs Juanas Palaciosas, tačiau jų komanda vertėsi be Jeffery Garretto.

Tuo tarpu žalgiriečius į priekį šįkart tempė sekmadienį sutartis su klubu pratęsę krepšininkai – Lukas Lekavičius (17 tšk., 7 rez. perd., 22 naud. bal.) ir E. Ulanovas (19 tšk., 10 atk. kam., 28 naud. bal.), rezultatyvumu išsiskyrė ir Tyleris Cavanaugh – 23 taškai. Šiame mače laikinosios sostinės klubui nepadėjo du priekinės linijos žaidėjai – Joffrey Lauvergne'as ir Regimantas Miniotas.

Mačo pradžioje Kauno ekipa buvo susikrovusi 9 taškų pranašumą, tačiau visą jį iššvaistė dar pirmajame kėlinyje, po kurio rungtynėse vyravo lygybė – 24:24. Antrasis ketvirtis jau buvo sėkmingesnis svečiams, kurie į pertrauką ilsėtis išėjo turėdami dviženklį pranašumą – 45:33.

Po pertraukos jonaviečiai ėmė lipti į kalną ir po truputį vijosi varžovus, tačiau prieš lemiamą kėlinį jiems vis dar reikėjo panaikinti 9 taškų deficitą – 57:66. Paskutinios dešimt minučių prasidėjo šeimininkų spurtu – jie net kelis kartus priartėjo prie varžovų vos per vieną metimą, tačiau žalgiriečiai sugebėjo susigrąžinti 10-ies taškų persvarą – 83:73. Galiausiai ir jis buvo iššvaistytas – Edvinas Šeškus išlygino rezultatą, o J. Palaciosas jį persvėrė – 87:85.

E. Ulanovo dvitaškis sugrąžino rungtynėse lygybę, o paskutinis J. Palacioso metimas tikslo nepasiekė – pratęsimas.

Pratęsime V. Šeškaus kariauna jau įrodė savo pranašumą – šventė istorinę klubo pergalę 100:97.

„CBet“: E. Lecomte'as 33, J. Palaciosas 29, Edvinas Šeškus 16, Evaldas Šaulys 9, Vitalijus Kozys 7.

„Žalgiris“: T. Cavanaugh 23, E. Ulanovas 19, L. Lekavičius 17, Joshas Nebo 12, Nielsas Giffey 9, Karolis Lukošiūnas 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris