Karjeros tritaškių salvę surengęs D. Gailius neišgelbėjo: „Pieno žvaigždės“ laimėjo Klaipėdoje
LKL nuotr.

Karjeros tritaškių salvę surengęs D. Gailius neišgelbėjo: „Pieno žvaigždės“ laimėjo Klaipėdoje

Autorius: LKL.lt
2022-04-12

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (7-19) komanda pirmavo didžiąją dalį rungtynių ir „Betsafe-LKL“ mače svečiuose 95:91 (24:24, 28:18, 18:14, 25:35) sugebėjo nugalėti Klaipėdos „Neptūną“ (12-15).

Pirmoji šių komandų tarpusavio akistata baigėsi klaipėdiečių pergalė, o trečioji dar vyks balandžio 24 dieną Pasvalyje.

„Neptūnui“ šis pralaimėjimas gali tapti skaudžiu, kadangi reguliariajame sezone liko trejos rungtynės, o aukščiau esančios Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ir „Šiaulių-7bet“ komandos turi dviem pralaimėjimais mažiau (12-13). Šiuo metu „Neptūnas“ lieka septintas. Ant kulnų jam mina Alytaus „Dzūkija“ (11-15).

Tuo tarpu pasvališkiams lieka keturi mačai ir aštuntosios vietos bei atkrintamųjų traukinio jie nebepavys, net laimėję visus likusius susitikimus.

Jei pirmame ketvirtyje komandos žengė koja kojon, tai vėliau „Pieno žvaigždės“ ėmė svarstykles kreipti savo naudai. Arnas Beručka ir Randy Culpepperis ėmėsi darbo (28:24), o spurtas 9:0 leido atitrūkti jau 41:30. Nojus Mineikis įkvėpė optimizmo „Neptūnui“, provokavęs pražangą, atakuojant iš toli, tačiau Dmytro Skapincevas bei Simas Jarumbauskas didino svečių pranašumą iki kol kas rekordinio – 46:33. Į ilgąją pertrauką „Pieno žvaigždės“ nešėsi dviženklę persvarą – 52:42.

Po pertraukos mažais žingsniais „Neptūnas“ artėjo (51:56), tačiau R.Culpepperis rūpinosi tuo, kad pasvališkiai visos persvaros neišbarstytų. Būtent jo lyderystė ir viena ataka po kitos leido išlaikyti kontrolę, o po Ž.Skučo tritaškio „Pieno žvaigždės“ vėl pirmavo dviženkliu skirtumu – 65:55. Persvara tik augo, baudų metimus pasvališkiai išnaudojo, tad prieš paskutinį ketvirtį galėjo jaustis ramiau – 70:56.

Kuomet atrodė, kad po Markello Johnsono metimo pasvališkiai jau yra viena koja šalia pergalės, D.Gailius smeigė net tris tritaškius paeiliui, gaivindamas „Neptūno“ viltį – 70:80. Nepaisant to, kontrolę išlaikė svečiai (84:71), o R.Culpepperis ir D.Gailius paeiliui rodė tikslumą ir lyderystę. Likus pustrečios minutės komandas skyrė 7 taškai (79:86) ir šansų „Neptūnas“ dar turėjo – D.Gailiaus ir M.Jogėlos tritaškiai kurstė intrigą dar labiau – 85:91. Komandos keitėsi pražangomis, tad baudų metimų serijoje savo progų tvirtinti pergalę svečiai neiššvaistė.

D.Gailius pelnė 32 taškus ir taip gerino „Betsafe-LKL“ asmeninį karjeros rekordą. Jis pataikė 8 tritaškius iš 13, taip pat gerindamas karjeros geriausią pasiekimą.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 32 (8/13 trit.), Matas Jogėla 16, Žygimantas Janavičius 13 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Nojus Mineikis 9 (7 atk. kam.), Tomas Leimanis 8.

„Pieno žvaigždės“: Randy Culpepperis 28 (1/5 trit.), Markellas Johnsonas 18 (5 atk. kam.), Žygimantas Skučas 17, Simas Jarumbauskas 12.

„Labiausiai gaila, kad mus nubaudė tuo, apie ką kalbėjome. Ši komanda karšta, sakėme, kad negalime leisti jiems pelnyti taškų greitomis atakomis. Tie, kurie veržiasi link krepšio įprastai – tai ir darė. Tie, kurie meta – metė. Pirmoje pusėje niekas neveikė, o antroje nesusirinkome kamuolių“, – apgailestavo Dainius Adomaitis.

„Mums pergalė pridėjo pasitikėjimo. Turėjome trumpą laiką pasiruošimui, džiaugiuosi, kad vyrai pagavo, ko norėjome. Pirmas kėlinys davė impulso, kad galime kautis. Ketvirtas kėlinys buvo tragiškas, nes niekaip neišsprendėme Gailiaus problemos“, – kontrastą akcentavo Mantas Šernius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris