Debiutinėse K. Maksvyčio rungtynėse – nelengva „Žalgirio“ pergalė Kėdainiuose
LKL nuotr.

Debiutinėse K. Maksvyčio rungtynėse – nelengva „Žalgirio“ pergalė Kėdainiuose

Autorius: LKL.lt
2022-04-14

Kazys Maksvytis debiutavo prie Kauno „Žalgirio“ (23-3) ekipos vairo, o jo auklėtiniai „Betsafe-LKL“ išvykos mače 72:64 (19:16, 15:13, 20:14, 18:21) nelengvai įveikė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (6-20).

Žalgiriečiai pergalių kiekiu vėl susilygino su pirmą vietą užimančiu Vilniaus „Rytu“ (23-3), o kėdainiškiai išliko 10-oje turnyro lentelės vietoje. Nedaug juos lenkia Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (7-19).

Nors „Žalgiris“ buvo startavęs geriau (13:6), šeimininkai greitai reagavo, o po Rihardo Kuksiko ir Dominyko Stenionio tritaškių atsiliko tik 16:19. Galiausiai „Nevėžis-Optibet“ persvėrė rezultatą (20:19), bet juo kėdainiškiai džiaugėsi neilgai, nes „Žalgiris“ rengė spurtą – 28:21. Kovingumą rodę šeimininkai į ilgąją pertrauką išėjo atsilikdami tik neženkliai – 29:34.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ ėmė iniciatyvą į savo rankas, o Kėdainių ekipai per 4 minutes taškus pelnė tik Marius Valinskas – 41:31. Galiausiai puolime pavyko atrišti šeimininkų rankas, tačiau „Žalgiris“ vėl gerai žengė į aikštę po pertraukėlės prieš kėlinį – 60:43.

D.Stenionis buvo netikėtas „Nevėžio-Optibet“ faktorius, tempęs ekipą į priekį (51:60), tačiau klaidos neleido šeimininkas įnešti daugiau intrigos. Josho Nebo ir Edgaro Ulanovo taškai kone tvirtino pergalę žalgiriečiams – 65:51. Du Rihardo Kuksiko tritaškiai dar pasvilino padus žalgiriečiams (59:67), tačiau Marekas Blaževičius leido „Žalgiriui“ ramiai baigti mačą.

Rezultatyviausiu šeimininkų gretose buvęs D.Stenionis rengė karjeros pasirodymą ir pelnė 15 taškų (3/6 trit.).

„Nevėžis-Optibet“: Dominykas Stenionis 15 (5 rez. perd.), Amaras Sylla 14 (10 atk. kam., 6 blk.), Svenas Smajlagičius ir Rihardas Kuksikas (4/12 trit., 6 atk. kam.) – po 12.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 12 (6 atk. kam.), Marekas Blaževičius 11 (5 atk. kam.), Artūras Milaknis, Joshas Nebo ir Tai’us Websteris (4 rez. perd.) – po 8.

„Pelnyta „Žalgirio“ pergalė. Neturiu didelių priekaištų savo komandai dėl kovos. Tik gal koncentracijos trūko. Jei Milas pataiko vieną tritaškį, jau žinai, kad varžovai jo ieškos toliau. Pradžioje nedavėme dominuoti „Žalgiriui“, o jam pabėgus, bandėme grįžti“, – pasidžiaugė Gediminas Petrauskas.

„Pergalė yra pergalė, bet kokybės reikėtų daugiau. Didelių korekcijų nepavyko įvesti, tik susipažinau su komanda prieš dvi dienas. Kitas tikslas – gerinti žaidimą ir ateiti į atkrintamąsias susižaidus, pasikeitus“, – sakė Kazys Maksvytis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris