G. Maldūno vedamas „Lietkabelis“ išgyveno prieš M. Lukauskio tritaškių lietų
LKL nuotr.

G. Maldūno vedamas „Lietkabelis“ išgyveno prieš M. Lukauskio tritaškių lietų

Autorius: LKL.lt
2022-04-14

Panevėžio „Lietkabelio“ (21-6) komanda galingai pradėjo trečiąjį kėlinį ir rengė spurtą 16:0. Tiesa, Mindaugas Lukauskis siautėjo ir taip dėl pergalės dar teko pakovoti.

„Betsafe-LKL“ mače svečiuose Nenado Čanako auklėtiniai 90:86 (22:24, 24:21, 22:10, 22:31) įveikė Alytaus „Dzūkiją“ (11-16).

Abi ankstesnes tarpusavio dvikovas laimėjęs taip pat buvo „Lietkabelis“.

Panevėžiečiai lieka trečioje turnyro lentelės vietoje ir joje greičiausiai baigs reguliarųjį sezoną, kadangi Vilniaus „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ (23-3) yra kiek atitrūkęs. Tiesa, jei panevėžiečiams lieka 3 mačai, varžovams – po 4. „Dzūkija“ lieka aštuntoje pozicijoje.

„Lietkabelis“ vertėsi be Kasparo Bėrzinio, Kristupo Žemaičio ir Nikolos Radičevičiaus.

Du kėlinius abi komandos žengė koja kojon, o veterano Mindaugo Lukauskio siautulys buvo nesustabdomas panevėžiečiams – 45:46. Vis tik po pertraukos situacija keitėsi.

„Lietkabelis“ organizavo spurtą, kuris galėjo kloti pamatus pergalei. Panagiočio Kalaitzakio ir Džordže Gagičiaus vedami panevėžiečiai rengė atkarpą net 16:0, tuo tarpu pirmuosius „Dzūkijos“ taškus beveik įpusėjus kėliniui pelnė Artūras Jomantas – 47:62. Patyrę „Dzūkijos“ žaidėjai bandė mažinti skirtumą (53:64), bet jiems atsakė Dovydas Giedraitis. Tiesa, M.Lukauskio tritaškių lietus toliau buvo nesustabdomas ir taip dzūkai atsiliko jau tik 70:77.

Dar svarbias baudas sumetė Adamas Lapeta, tiesa, jam dviem taškais atsakė ir Gabrielius Maldūnas. Joshua Newkirkas išlaikė alytiškių viltį (80:86), o svarbų tritaškį pelnė M.Lukauskis, tad likus 26 sek. ekipas skyrė 4 taškai – 86:90. G.Maldūnas klydo, bet po pertraukėlės M.Lukauskis taiklus nebuvo ir pergalę išsaugojo svečiai, net P.Kalaitzakiui prametus baudas.

23 taškai – rezultatyviausias G.Maldūno sezono pasirodymas. Iki karjeros rekordo (24) „Betsafe-LKL“ trūko nedaug.

M.Lukauskis rinko 25 taškus, pataikydamas net 7 tritaškius iš 12 – tiek tolimų metimų jo sezono rekordas.

„Lietkabelis“ pataikė vos 4 tritaškius iš 11, įdomu tai, kad vien M.Lukauskis ir metė, ir pataikė daugiau. Visa „Dzūkija“ smeigė 11 tritaškių iš 26.

„Dzūkija“: Mindaugas Lukauskis 25 (7/12 trit., 7 atk. kam.), Joshua Newkirkas 18, Dylanas Frye’us ir Aleksandras Aranitovičius – po 9, Justas Furmanavičius (7 rez. perd.) ir Adamas Lapeta – po 8.

„Lietkabelis“: Gabrielius Maldūnas 23, Grantas Vasiliauskas 14, Karolis Giedraitis 13, Panagiotis Kalaitzakis 12 (5 atk. kam.), Džordže Gagičius 11.

„Ne pačios geriausios mums rungtynės. Iš šono pažiūrėjus, atrodo, kad du su puse kėlinio labiau reikėjo laimėti varžovams, o ne mums. Nemačiau kovos“, – apgailestavo Ramūnas Cvirka.

„Visada gerai laimėti, bet momentais neatrodėme gerai. Norint žaisti tame lygyje, kuriame tikimės, negalima leisti „Dzūkijai“ įmesti 31 taško per paskutinį kėlinį“, – pripažino Nenadas Čanakas.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris