Klaipėdoje – visus kėlinius laimėjusio „Žalgirio“ triumfas
Foto: LKL/BNS

Klaipėdoje – visus kėlinius laimėjusio „Žalgirio“ triumfas

Autorius: LKL.lt
2022-04-20

Trečiadienio vakarą „Betsafe-LKL“ čempionate svarbią pergalę sezono finišo tiesiojoje iškovojo Kauno „Žalgiris“ (25/3). Kazio Maksyvčio auklėtiniai išvykoje nesunkiai susitvarkė su Klaipėdos „Neptūno“ (12/16) komandos iššūkiu.

„Žalgiris“ išvykos rungtynėse laimėjo 77:57 (21:19, 17:13, 19:14, 20:11).

Tai buvo trečioji ir paskutinė šių komandų akistata reguliariajame sezone. Abi anksčiau vykusias dvikovas taip pat laimėjo „Žalgiris“ – Kaune žalgiriečiai triumfavo 98:79, o Klaipėdoje pasiekė pergalę 77:60.

Po šių rungtynių jokių pokyčių turnyro lentelėje nėra. „Žalgiris“ ir toliau išlieka antroje vietoje, „Neptūnas“ rikiuojasi septintas. Jei iki reguliariojo sezono finišo situacija nepasikeis, šios dvi komandos susikaus ir ketvirtfinalio serijoje, namų pranašumą turės Kauno klubas.

Šiose „Žalgirio“ pergale pasibaigusiose rungtynėse esminio dvikovos lūžio nebuvo – K. Maksvyčio kariauna link pergalės artėjo žingsnis po žingsnio, o tą puikiai iliustruoja ir visų keturių kėlinių rezultatai – triumfavę kauniečiai bent keliais taškais laimėjo visus ketvirčius.

Ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo spurtu 6:0, per pirmas penkias lemiamo ketvirčio minutes į savo krepšį apskritai praleido tik 4 taškus, o komanda vis dar nebuvo nė karto prasižengusi, todėl intrigos Klaipėdos „Švyturio“ arenoje liko nedaug.

Po Karolio Lukošiūno tritaškio komandas ketvirtajame kėlinyje skyrė ir didžiausias 18 taškų skirtumas (66:48), kuris iki rungtynių pabaigos išaugo ir iki 20 taškų (77:57).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Edgaras Ulanovas ir Regimantas Miniotas. Abu žaidėjai pelnė po 12 taškų.

K. Maksvyčio pasitikėjimo sulaukęs R. Miniotas dar atkovojo ir penkis kamuolius ir taip tapo naudingiausiu žaidėju komandoje. Centro sąskaitoje 19 naudingumo balų. Tai kartu ir naujas R. Minioto šio sezono naudingumo balų rekordas.

Šeimininkų komandoje išsiskyrė du žaidėjai – Deividas Gailius ir Benas Griciūnas. Nemažai sudėtingų metimų pataikęs D. Gailius iš viso surinko 16 taškų ir atkovojo 4 kamuolius, o po krepšiais tvirtai žaidęs B. Griciūnas pridėjo 15 taškų ir 7 atkovotus kamuolius.

Tiek Klaipėdos, tiek Kauno ekipoms iki reguliariojo sezono finišo liko po dvejas rungtynes.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 16 (4 atk. kam., 3 rez. perd.), Benas Griciūnas 15 (7 atk. kam.), Matas Jogėla ir Nojus Mineikis po 5, Žygimantas Janavičius 4.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas ir Regimantas Miniotas (5 atk. kam., 19 naud. bal.) po 12, Marekas Blaževičius 9, Lukas Lekavičius 8, Joshua Nebo 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris