Ant geros bangos esančios „Pieno žvaigždės“ nugalėjo „Lietkabelį“
LKL nuotr.

Ant geros bangos esančios „Pieno žvaigždės“ nugalėjo „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2022-04-22

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (9-19) surengė puikų spurtą antrame kėlinyje, taip atitrūko ir dėjo pamatus pergalei Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Svečiuose 87:82 (18:21, 30:10, 17:24, 22:27) buvo nugalėtas Panevėžio „Lietkabelis“ (21-7). Beje, Manto Šerniaus auklėtiniams tai ketvirtoji pergalė paeiliui „Betsafe-LKL“.

Pasvališkiams liko sužaisti dvejas rungtynes namuose – su Klaipėdos „Neptūnu“ ir „Šiauliais-7bet“, tačiau jie iš devintos pozicijos nebepakils. „Lietkabelis“ lieka trečias, nors dar namie priims Kauno „Žalgirį“, o svečiuose bandys nugalėti Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

Ankstesnes abejas akistatas laimėję buvo Panevėžio krepšininkai.

„Lietkabelis“ šįkart vertėsi be Vytenio Lipkevičiaus ir Dovydo Giedraičio.

Rungtynės prasidėjo gana lygiai, kol Panagiotis Kalaitzakis nepridėjo dvitaškio, o Gediminas Orelikas tritaškio – 15:9. Tiesa, į tai svečiai reagavo ir ėmė kvėpuoti į nugaras (18:19), tačiau persverti rezultato kurį laiką niekaip nepavyko. Vis tik greitai viskas vertėsi 180 laipsnių kampu.

Džordže Gagičiaus ir Kristupo Žemaičio dėka „Lietkabelis“ liko priekyje (29:25), bet neilgam, nes Karolis Guščikas išvedė pirmyn Pasvalio ekipą – 31:29. Į gerą puolimo atkarpą pasijungė Markellas Johnsonas, o „Pieno žvaigždžių“ spurtas atrodė taip – 18:0. Tai leido pirmąkart rungtynėse įgauti solidų dviženklį pranašumą – 43:29.

Tik likus kiek daugiau nei minutei iki antrojo kėlinio pabaigos Gabrielius Maldūnas nutraukė „Lietkabelio“ taškų stygių (31:43), bet „Pieno žvaigždės“ į ilgąją pertrauką iškeliavo pirmaudamos ženkliai – 48:31.

G.Orelikas ir Dž.Gagičius aktyviai žengė ant parketo po pertraukos (38:50), o atsilikimas po truputį tirpo iki 10 taškų. Dar labiau jį mažino G.Maldūno baudos metimai (51:59), tačiau Arno Beručkos tritaškis ramino įsibėgėjusius šeimininkus – 63:51.

Paskutiniame kėlinyje „Lietkabelis“ dar turėjo šansų. Karparas Bėrzinis ėmė tempti į priekį „Lietkabelį“ (74:78), o kuomet Randy Culpepperis atstatinėjo varžovų persvarą, latvis vėl buvo taiklus – 77:81.

Liko pusantros minutės, R.Culpepperis pelnė labai reikalingus taškus „Pieno žvaigždėms“, o Kristupo Žemaičio ranka prie baudų metimo linijos kartą sudrebėjo. Nikolos Radičevičiaus nervai atlaikė (80:83), bet R.Culpepperio – taip pat (85:80), tad arčiau pergalės buvo svečiai.

Liko 14 sek., G.Orelikas pelnė taškus iš po krepšio, bet R.Culpepperio baudos tvirtino pergalę „Pieno žvaigždėms“.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 19 (4/9 trit., 4 kld.), Džordže Gagičius 18 (4 kld.), Kristupas Žemaitis 12, Panagiotis Kalaitzakis 10 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Kasparas Bėrzinis 9.

„Pieno žvaigždės“: Randy Culpepperis 19, Markellas Johnsonas (9 rez. perd.) ir Arnas Beručka – po 13, Dmytro Skapincevas ir Simas Jarumbauskas (8 atk. kam.) – po 8.

„Svarbiausia šviežumas. Tikrai suprantu „Lietkabelio“ padėtį, mes turėjome šansą tuo pasinaudoti ir pasinaudojome. Tai rimto lygio komanda, jie tai išlaikė, mums pasidarė sunku, mus išmušinėjo iš derinių. Jie parodė, ko išmoko Europoje. Džiaugiuosi, kad pavyko atsilaikyti“, – sakė Mantas Šernius.

„Nėra ką sakyti, kai praleidžiame atkarpą 21:2. Turime daug ką išanalizuoti, nes nesame gerame kelyje. Turime būti pavargę – už tai jums ir mokama, kad žaistumėte ir būtumėte pavargę“, – sakė Nenadas Čanakas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris