Žingsnis iki pirmosios vietos: paskutiniame kėlinyje siautęs „Rytas“ nepasigailėjo dzūkų
LKL nuotr.

Žingsnis iki pirmosios vietos: paskutiniame kėlinyje siautęs „Rytas“ nepasigailėjo dzūkų

Autorius: LKL.lt
2022-04-23

Vilniaus „Rytas“ (26-3) yra vos per žingsnį nuo to, kad užsitikrintų pirmąją vietą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliariajame sezone.

Namų arenoje buvo 88:68 (21:15, 23:21,16:15, 28:17) įveikta Alytaus „Dzūkija“ (11-18).

„Rytas“ reguliarųjį sezoną uždarys rungtynėmis Klaipėdoje su „Neptūnu“, o dzūkai vyks į Šiaulius. Jei „Rytas“ laimės Klaipėdoje, jis tikrai liks pirmas turnyro lentelėje, pralaimėjus reikėtų laukti Kauno „Žalgirio“ (25-3) rezultatų. „Dzūkija“ bet kokiu atveju liks aštunta.

„Rytas“ rungtynes pradėjo geriau, tiesa, greitai į puolimą įsijungė ir svečiai, neleidę varžovams stipriai pabėgti – 9:6. Į aikštelę sugrįžęs Ivanas Buva pirmąsyk rungtynėse suteikė savo komandai dviženklę persvarą (21:10), bet Joshua Newkirkas buvo „Dzūkijos“ lyderis ir švelnino skirtumą – 15:21.

Pajėgų puolime svečiams trūko, nes nežaidė traumuotas Aleksandras Aranitovičius bei susirgęs Martynas Zigmantavičius, tačiau jie išlaikė kovinį atstumą ir po dviejų ketvirčių atsiliko 36:44. Beje, „Rytas“ vertėsi be traumuoto Tannerio Leissnerio. 

Verta paminėti, jog po dviejų kėlinių „Dzūkija“ kovą dėl kamuolių buvo pralaimėjusi net 10:29. Abi ekipos strigo pataikant iš toli: „Rytas“ pataikė 3 tritaškius iš 10, Alytaus ekipa – 2 iš 13.

Po pertraukėlės Dylanas Frye’us ir Justas Furmanavičius rinko dzūkams labai reikalingus taškus (40:46), tačiau Kennethas Smithas su I.Buva gerino vilniečių situaciją – 50:40. Skirtumas liko apčiuopiamas, tačiau „Dzūkija“ rankų nenuleido ir po Mindaugo Lukauskio dėjimo atsiliko 51:60.

Vis tik paskutinis kėlinys sudėjo taškus ant i. „Rytas“ ėmė dominuoti ir triuškinti varžovus (81:60), tad klausimų nugalėtojas nebekėlė. Maža to, traumą mačo pabaigoje patirti dar spėjo D.Frye'us. 

Mėnesį nežaidęs ir ant parketo sugrįžęs I.Buva per 19 minučių pelnė 19 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir rinko 18 naudingumo balų.  

„Rytas“: Ivanas Buva 19 (7 atk. kam.), Kennethas Smithas 16 (8 rez.perd.), Margiris Normantas ir Jarvisas Williamsas (6 atk. kam.) – po 11, Mindaugas Girdžiūnas ir Evaldas Kairys – po 9.

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas 20, Dylanas Frye’us 16, Justas Furmanavičius 13 (6 atk. kam.), Martynas Pocevičius 6, Vaidas Čepukaitis 4.

„Mums labai svarbios rungtynės ne tik dėl turnyro lentelės, bet ir dėl Ivano, Vaido sugrįžimo, Smithas irgi vėl žaidė kartu. Pailsinome Tannerį. Senokai nežaidėme tokia plačia sudėtimi. Į rungtynes įėjome labai teisingai, ko ir norėjome. Daug gerų metimų prametėme, bet jų selekcija buvo gera. Ko nepadarėme puolime, viską atidirbome gynyboje“, – sakė Giedrius Žibėnas.

„Neblogai kovojome tris kėlinius, didesnių pretenzijų neturiu. Tik pirmoje pusėje jie atkovojo 14 kamuolių daugiau nei mes – blogai atsitvėrėme, pataikymas irgi buvo nekoks, nors metėme laisvus metimus. Nepaisant to, laikėmės žaidime“, – pozityvo įžvelgė Ramūnas Cvirka.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris