LKL apžvelgia  diskusijas sukėlusius teisėjų sprendimus
Foto: LKL

LKL apžvelgia diskusijas sukėlusius teisėjų sprendimus

Autorius: LKL.lt
2022-05-04

„Betsafe-LKL“ čempionate prasidėjo atkrintamųjų varžybų maratonas, o keli pastarieji komandų susitikimai buvo itin dramatiški.

Viešojoje erdvėje kilus nemažai diskusijų dėl kai kurių teisėjų sprendimų, Lietuvos krepšinio lyga kartu su LKL teisėjų ekspertais siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, pateikia LKL ekspertų komentarus:

1 epizodas:

Į krepšį iš viršaus įdėjęs kamuolį, Rokas Gustys emocingai šaukia prieš jį stovinčiam Kasparui Berziniui į veidą. Teisėjas už tai skiria jam techninę pražangą, nes gestais ar žodžiu reiškiamos patyčios draudžiamos (Oficialių krepšinio taisyklių 36.2.1 4 papunktis).

2 epizodas:

Iki rungtynių pabaigos likus 6,1 sek., Nielsas Giffey gindamasis prieš varantį kamuolį Deividą Gailių, bando pasiekti kamuolį, bet nesėkmingai. Po 2 sekundžių N. Giffey kartoja savo bandymą ir tuo metu teisėjas fiksuoja jam pražangą.

Teisėjas teigia, kad jis fiksavo pirmąjį kontaktą ir abejoja, ar pražanga negalėjo būti nesportinė, todėl su vyr. teisėju pasinaudoja skubios peržiūros sistema (SPS). Po peržiūros paliekamas pradinis sprendimas (pražanga N. Giffey) ir rungtynių laikas atstatomas į 6,1 sek.

Toks sprendimas neteisingas, nes nebegalima fiksuoti pražangos, jeigu ji buvo praleista ir žaidimas vyko toliau (išskyrus smurto atvejus).

Tiek pirmas, tiek antras kontaktai buvo minimalūs. Tačiau fiksavus pražangą antrojo kontakto momentu, derėjo būtent šį momentą peržiūrinėti su SPS, jeigu kilo abejonės ir, nuspręsti dėl pražangos pobūdžio.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris