„Žalgiris“ pusfinalio seriją dramatiškai atidarė minimalia pergale
Foto: LKL

„Žalgiris“ pusfinalio seriją dramatiškai atidarė minimalia pergale

Autorius: LKL.lt
2022-05-14

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įnirtingu maču startavo antrojo pusfinalio batalijos.

Kauno „Žalgiris“ savo arenoje 71:70 (16:19, 18:17, 21:20, 16:14) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ ir seriją iki trijų pergalių pradėjo 1:0.

Abi komandos rungtynes pradėjo vienodai nerezultatyviai, o pirmieji į priekį šovė svečiai, antrajame kėlinyje įgiję dviženklį pranašumą (26:16), juos atvėsino tik Artūro Milaknio tritaškis.

Netrukus įsibėgėjo Tai’us Websteris, o Manto Kalniečio dvitaškis persvėrė rezultatą – 31:30. Vis dėlto jau kitoje atakoje jo paties klaida leido „Lietkabeliui“ grįžti į priekį Panagiočio Kalaitzakio taškais greitoje atakoje. Į ilgąją pertrauką svečiai išsinešė nežymų pranašumą – 36:34.

Trečiajame kėlinyje rezultatą lygino Karolio Lukošiūno tritaškis – 40:40. Netrukus „Lietkabelis“ dar kartą truktelėjo į priekį (52:45), o ketvirtajame kėlinyje rezultatas vėl buvo lygus (58:58).

Tuomet eilė spurtuoti atėjo „Žalgiriui“, tačiau Vytenio Lipkevičiaus tritaškis paliko čempionams tik dviejų taškų persvarą – 61:63. Likus žaisti pustrečios minutės kovodami dėl kamuolio susidūrė Joshas Nebo ir Karolis Lukošiūnas, o lietuviui šis kritimas baigėsi sužeistu pečiu. Džordže Gagičius iškart po išlygino rezultatą – 65:65.

T.Websteris tuomet surengė rezultatyvų prasiveržimą, o po K.Lukošiūno perimto kamuoliu dėjimą patiekė J.Nebo – 69:65. Dž.Gagičius į tai atsakė dvitaškiu su pražanga, L.Lekavičius – metimu iš vidutinio nuotolio. Gediminas Orelikas sumažino skirtumą iki minimalaus, tačiau vėliau greitoje atakoje taškų nepelnė, o „Žalgiris“ pabaigą laimėjo po nesėkmingos atakos atkovojęs kamuolį puolime.

 

„Žalgiris“ prieš pilnos sudėties varžovus vertėsi ne tik be Edgaro Ulanovo, bet ir be į laidotuves išvykusio Nielso Giffey.

Antrasis serijos mačas pirmadienį vyks Panevėžio „Cido“ arenoje.

„Žalgiris“: Tai‘us Websteris 14 (5/5 dvitaškių, 3 per. kam.), Lukas Lekavičius 11, Joffrey Lauvergne‘as 10 (11 minučių), Artūras Milaknis 8 (2/6 tritaškių), Tyleris Cavanaugh 7, Joshas Nebo 6 (7 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas (7 atk. kam., 5/5 dvitaškių, 4 rez. perd.) ir Džordže Gagičius (7/11 dvitaškių) po 19, Panagiotis Kalaitzakis 9 (6 atk. kam., 1/5 tritaškių), Gabrielius Maldūnas 7 (5 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris