Tritaškiais šiauliečius užliejęs „Žalgiris“ pergalingai startavo mažajame finale
LKL nuotr.

Tritaškiais šiauliečius užliejęs „Žalgiris“ pergalingai startavo mažajame finale

Autorius: LKL.lt
2022-05-25

Kauno „Žalgirio“ komanda pergalingai atidarė „Betsafe-LKL“ mažojo finalo seriją.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai namie 92:75 (28:18, 29:21, 14:19, 21:17) įveikė „Šiaulius-7bet“.

Serija iki keturių pergalių dabar kelsis į Saulės miestą – rungtynės vyks šeštadienį, 17 val.

Be traumuoto Jonathano Elmore’o žaidę šiauliečiai sugebėjo rungtynes pradėti gerai (7:6), tiesa, žalgiriečiai prapliupo tolimais metimais. Taip po pirmojo kėlinio šeimininkai turėjo dviženklę persvarą – 28:18.

Nepaisant jos, „Šiauliai-7bet“ nenuleido rankų ir po Eimanto Stankevičiaus metimo atsiliko jau tik 25:30. Vis tik Artūro Milaknio tolimi metimai leido „Žalgiriui“ laikyti kontrolę savo rankose, o iš viso per du ketvirčius kauniečiai sumetė jau 10 tritaškių. Dėl to į ilgąją pertrauką jie keliavo nusiteikę optimistiškai – 57:39.

Po pertraukos vaizdas aikštėje kurį laiką nekito – A.Milaknio ir Karolio Lukošiūno šūviai leido kauniečiams pirmauti užtikrintai – 71:52. Vis tik intriga grįžo, nes triuškinamą persvarą K.Maksvyčio auklėtiniai barstė. Po Isaiah Armwoodo dėjimo šiauliečiai prisivijo varžovus iki 66:77, bet „Žalgiris“ reagavo – atgaivino puolimą ir taip stabilizavo padėtį. Galiausiai rungtynes „Žalgiris“ užbaigė užtikrintai.

Kauniečiai pataikė net 17 tritaškių iš 28 (61 proc.), kai dvitaškių buvo pataikyta 14 iš 29 (48 proc.). Po 4 tolimus metimus pridėjo Artūras Milaknis bei Janis Strelniekas.

„Žalgiris“: Janis Strelniekas, Tyleris Cavanaugh (7 atk. kam.) ir Artūras Milaknis – po 14, Lukas Lekavičius 9 (7 rez. perd.), Edgaras Ulanovas ir Joffrey Lauvergne’as – po 8.  

„Šiauliai-7bet“: Giedrius Staniulis 17 (9 atk. kam.), Issufas Sanonas 14, Eimantas Stankevičius 11, Martynas Varnas ir Isaiah Armwoodas – po 10.

„Buvau patenkintas puolimu. Kažkiek atsirišo rankos, kai gerai vaikščiojo kamuolys ir pataikėme metimus, to trūko prieš tai. Gynyboje galėtume pasistengti labiau. Manau, kad suprantate, jog su „Šiauliai-7bet“ nereikia eiti į taškų lenktynes“, – kalbėjo Kazys Maksvytis.

„Žalgiris“ buvo stipresnis ir laimėjo. Galiu pasakyti, kad Šiauliuose bus kitokia kova. Nesitikėjome, mus apgavo, kai reikėjo, jie su „Lietkabeliu“ tritaškius metė pro šalį, o šiandien visi krito. Milaknį apšaukiau: tu pataikyk kada reikia“, – šmaikštavo Antanas Sireika.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris