„Lietkabelį“ sutriuškinęs „Rytas“ išlygino finalo serijos rezultatą
LKL nuotr.

„Lietkabelį“ sutriuškinęs „Rytas“ išlygino finalo serijos rezultatą

Autorius: LKL.lt
2022-05-29

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijoje – lygu.

Kitokį savo veidą parodęs Vilniaus „Rytas“ svečiuose 88:66 (25:23, 23:18, 17:8, 23:17) nepasigailėjo Panevėžio „Lietkabelio“.

Serijos iki keturių pergalių rezultatas – 1:1. Trečiasis mačas sostinėje vyks birželio 1 dieną, 18.30 val. Jį stebėkite BTV kanalu arba Go3.

„Lietkabeliui“ vis dar nepadėjo alkūnės uždegimą besigydantis Kasparas Bėrzinis, o „Rytas“ vertėsi be karščiuojančio Ivano Buvos. Mačo eigoje „Lietkabelis“ dar prarado Dovydą Giedraitį, kuris šlubčiodamas paliko aikštę.

Kaip ir pirmajame mače, taip ir šiame „Rytas“ startavo geriau – 5:0. Nepaisant to, kad puolimą panevėžiečiai užkūrė (8:8), svečiai išnaudojo tolimus metimus ir susigrąžino persvarą – 18:15. Dovydo Giedraičio baudos metimai skirtumą mažino iki minimumo, tačiau tuo pačiu atsakė Vaidas Kariniauskas ir po pirmo kėlinio „Rytas“ galiausiai pirmavo 25:23.

Po Gabrieliaus Maldūno metimo rezultatas greitai tapo lygus (25:25), bet mažais žingsniai „Rytas“ ėmė tolti. Po Tannerio Leissnerio tritaškio komandas skyrė 7 taškai (39:32), V.Kariniauskas persvarą augino dar labiau (44:36), o prieš ilgąją pertrauką vilniečiai čiupo iniciatyvą į savo rankas.

Po jos panevėžiečių situacija ne tik negerėjo, bet ir blogėjo. Per pusę kėlinio pavyko pelnyti vos du taškus – tai padarė baudas realizavęs D.Giedraitis, o kitoje aikštės pusėje taiklumą rodė Arnas Butkevičius, Margiris Normantas ir G.Radzevičius. Skirtumas tapo rekordiniu – 58:43. „Lietkabelis“ bandė kabintis į kovą, bet tai daryti buvo sudėtinga – 49:65.

„Rytas“ toliau naudojosi visomis įmanomomis progomis ir ėmė triuškinti varžovus (73:51), o „Lietkabelio“ šansai tirpo. Paskutinis kėlinys tebuvo formalumas. 

Jei vilniečiai pataikė 15 tritaškių iš 24, tai panevėžiečiai – 4 iš 19.

Lukas Uleckas prie to prisidėjo stipriai – pataikė 6 iš 7 tolimų metimų. Taip jis kartojo savo karjeros rekordą, o iš viso surinko 24 taškus. 30 naudingumo balų – taip pat L.Ulecko karjeros rekordas „Betsafe-LKL“.

Panevėžio komadndai trūko lyderių indėlio: Vytenis Lipkevičius pelnė tik 5 taškus, Gediminas Orelikas – 4, Džordže Gagičius – 6, Panagiotis Kalaitzakis – 4.

„Lietkabelis“: Gabrielius Maldūnas 14 (6/7 dvit., 4 atk. kam.), Nikola Radičevičius 12, Dovydas Giedraitis 10, Džordže Gagičius 6.

„Rytas“: Lukas Uleckas 24 (6/7 trit.), Arnas Butkevičius 17 (8 atk. kam.), Margiris Normantas 14, Gytis Radzevičius 10, Vaidas Kariniauskas 9.

„Rytas“ žaidė geriau nei mes visose srityse ir nusipelnė pergalės. Turime geriau atrodyti kitame mače, darysime pakitimus“, – nedaugžodžiavo Nenadas Čanakas.

„Nieko didelio nepadarėme, susigrąžinome namų pranašumą. Nebuvo jokios panikos po pirmo mačo, nėra jokio šventimo po šio. Tiek mums, tiek „Lietkabeliui“ iki tikslo reikia laimėti dar trejas rungtynes. Žaidėme kartu, laikėmės plano, turėjome discipliną ir supratome, kad turime žaisti 40 minučių“, – sakė Giedrius Žibėnas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris