Emocijų kupiname finalo mače –  tvirta „Ryto“ pergalė prieš be N. Čanako likusį „Lietkabelį“
LKL nuotr.

Emocijų kupiname finalo mače – tvirta „Ryto“ pergalė prieš be N. Čanako likusį „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2022-06-01

Nors rungtynių rezultatas buvo kone aiškus po dviejų kėlinių, emocijos sostinės arenoje buvo panašios į Belgradą.

Vilniaus „Rytas“ 85:63 (22:9, 29:18, 16:18, 18:18) trečiajame „Betsafe-LKL“ finalo mače nepasigailėjo Panevėžio „Lietkabelio“, kuris rungtynes baigė be antrame kėlinyje išvaryto Nenado Čanako.

Strategas pasirodymą baigė užsipuolęs arbitrus, o išeidamas spėjo įsivelti į konfliktą su „Ryto“ atstovais.  

Serijoje iki keturių pergalių „Rytas“ pirmauja 2:1. Ketvirtos finalo serijos rungtynės Panevėžyje vyks šeštadienį, 17 val.

„Ryto“ komanda geriau startavo ir vis atsakinėjo į varžovų bandymus artėti. Džordže Gagičius ir Gediminas Orelikas rezultatą persvėrė tik trumpam (7:6), kadangi vilniečiai iškart atsakė spurtu 6:0. Net atakai pirmiausiai užstrigus, ją tritaškiu baigė Vaidas Kariniauskas (15:7), o „Lietkabelio“ klaidą iškalbingai realizavo Lukas Uleckas. Po pirmo ketvirčio „Rytas“ pirmavo 22:9.

Nors Dovydas Giedraitis smeigė tritaškį, vilniečiai išsaugojo dviženklę persvarą, o po Kennetho Smitho tolimo metimo Nenadas Čanakas prašė pertraukėlės – 32:18. „Lietkabelio“ situacija tik prastėjo, nesportinę pražangą gavo Kasparas Bėrzinis, kėliniui įpusėjus Panevėžio klubas buvo triuškinamas – 18:39. Maža to, Džordže Gagičius gavo jau trečią pražangą.

Aistros buvo didžiulės – teisėjams nereagavus į nukritusį Dovydą Giedraitį N.Čanakas įsiuto, užsipuolė arbitrus ir buvo išvarytas, išeidamas jis stumtelėjo Giedrių Žibėną, susiginčijo su „Ryto“ vadovais, o jo komanda atsiliko 27:51.

Po pertraukos situacija pernelyg nekito – panevėžiečiai toliau buvo triuškinami – 56:32. Dar tritaškį pridėjo Arnas Butkevičius, tad skirtumas tarp komandų nemažėjo. Kėlinys nebuvo rezultatyvus abiem komandoms, abi jos taip pat idealiai nerealizavo baudų metimų (42:64), o iš dviejų dešimčių deficito ribos svečiai taip ir neišsikapstė – 45:67.

Paskutinis kėlinys buvo visiškas formalumas, per kurį stebuklo panevėžiečiai nesukūrė. 

„Lietkabelis“ baigė rungtynes tik su dviem tritaškiais, kuriuos pataikė Dovydas Giedraitis ir Karolis Giedraitis.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 14, Mindaugas Girdžiūnas 12, Vaidas Kariniauskas 11, Kennethas Smithas 10 (7 rez. perd.), Jarvisas Williamsas, Margiris Normantas ir Arnas Butkevičius (6 atk. kam., 5 rez. perd.) – po 7.

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 13, Panagiotis Kalaitzakis 11, Gabrielius Maldūnas 10 (10 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius ir Kasparas Bėrzinis – po 6.

„Rytas“ žaidė daug energingiau, kokybiškiau nei mes. Jei taip tęsime, akivaizdu, kad šansų neturime. Bandysime atiduoti geriausią šeštadienio rungtynėse“, – sakė Nenadas Čanakas.

„Fantastinė sirgalių energija, kurią panaudojome. Gal per daug emocijų, bet tai finalas, tai normalu, atkrintamosios. Viskas, kas turi būti pasakyta, trumpa atmintis. Turime šias rungtynes greitai pamiršti“, – teigė Giedrius Žibėnas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris