P. Jankūno atsisveikinimo mače „Žalgiris“ pirmąsyk istorijoje iškovojo „Betsafe-LKL“ bronzą
LKL nuotr.

P. Jankūno atsisveikinimo mače „Žalgiris“ pirmąsyk istorijoje iškovojo „Betsafe-LKL“ bronzą

Autorius: LKL.lt
2022-06-03

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mažojo finalo serija – baigta.

Kauno „Žalgiris“ svečiuose 89:76 (23:26, 21:14, 23:15, 22:21) įveikė „Šiaulius-7bet“, laimėjo seriją 4:0 ir taip iškovojo bronzos medalius.

Tai – pirmas istorijoje žalgiriečių bronzos medalis „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

„Vyrai padarė tiek, kiek galėjo, tiesiog stipresnis buvo „Žalgiris“. Komandai už šį sezoną parašyčiau aštuonetą, pradžia buvo sunki, bet vėliau patekome į ketvertą. Tobulėjimui vietos yra, reikia, kad Dievas apsaugotų nuo traumų pagrindinius žmones“, – spaudos konferencijoje sakė Antanas Sireika.

„Nebuvo lengva žaisti šią seriją, komanda pavargus ne tiek fiziškai, kiek morališkai. Atkrintamosiose bandėme visokius gaivinimo metodus. Užsibaigėme sezoną ir visiems palengvėjo. Kažkiek geresnių emocijų suteikė Pauliaus išlydėjimas“, – pripažino Kazys Maksvytis.

Rungtynių pradžia žalgiriečiams nebuvo palanki – „Šiauliai-7bet“ ėmė iniciatyvą į savo rankas – 15:7. Vis tik Mareko Blaževičiaus ir Edgaro Ulanovo dėka skirtumas tirpo (18:22), o Paulius Jankūnas antro ketvirčio pradžioje išvedė į priekį „Žalgirį“ – 27:26.

Nuo šio momento svečiai po truputį krovėsi persvarą, tačiau kuomet atrodė, kad Artūro Milaknio tritaškis dar labiau užves komandą, tuo pačiu jam atsakė Donatas Sabeckis – 29:33. Vienu metu skirtumas buvo pasiekęs 8 taškus, bet jį „Šiauliai-7bet“ pamažino ir išsaugojo intrigą – 40:44.

Po pertraukos „Žalgiris“ spurtavo ir įgijo dviženklę persvarą (51:40), bet Giedrius Staniulis padėjo savo komandai iš deficito kapstytis. – 49:55. Joshas Nebo su Pauliumi Jankūnu tempė į priekį kauniečius, kurie vėl atitolo labiau ir pirmavo jau 71:57. Šiauliečiai turėjo daug laiko – beveik visą kėlinį, tačiau rimčau dėl pergalės nebepakovojo.

Tai buvo paskutinės Pauliaus Jankūno karjeros rungtynės „Betsafe-LKL“. Paskutinėse karjeros rungtynėse P.Jankūnas per 16 minučių pelnė 9 taškus, atkovojo 5 kamuolius, rinko 12 naudingumo balų.

Beje, šiame mače „Žalgiriui“ nepadėjo Joffrey Lauvergne’as bei Tai Websteris.

„Šiauliai-7bet“: Donatas Sabeckis 23 (5 rez. perd.), Isaiah Armwoodas 11, Issufas Sanonas (6 atk. kam.) ir Arminas Urbutis – po 10, Martynas Varnas 7 (6 rez. perd.).

„Žalgiris“: Marekas Blaževičius 17 (12 atk. kam.), Artūras Milaknis 15 (5/7 trit.), Tyleris Cavanaugh 12, Paulius Jankūnas 9, Janis Strelniekas 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris