P. Jankūno marškinėliais pasidžiaugęs A. Sireika prisiminė auklėtinį karjeros pradžioje: „Jaunas vaikis, bet rimto stoto“
LKL nuotr.

P. Jankūno marškinėliais pasidžiaugęs A. Sireika prisiminė auklėtinį karjeros pradžioje: „Jaunas vaikis, bet rimto stoto“

Autorius: LKL.lt
2022-06-03

Penktadienio vakaras „Betsafe-LKL“ čempionate tapo lemiamu mažojo finalo serijoje – Kauno „Žalgiris“ iškovojo ketvirtąją pergalę serijoje prieš „Šiaulius-7bet“ ir pirmąkart klubo istorijoje pasidabino lygos bronza.

Šis vakaras istorinis dar ir todėl, kad paskutiniąsias savo įspūdingos karjeros rungtynes sužaidė ilgametis „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. Legendinis 38-erių krepšininkas į lygos metraščius įsirašė kaip tituluočiausias visų laikų pirmenybių žaidėjas, jo trofėjų lentynoje – net 15 Lietuvos čempionų žiedų.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje karjerą baigęs P. Jankūnas pasidalino mintimis apie paskutinįjį savo mačą.

„Nemanau, kad šitoje serijoje daug taktikos reikėjo, reikėjo daugiau nusiteikimo, emocijų ir mūsų, kaip žaidėjų, atėjimo į rungtynes, – sakė kauniečių kapitonas. – Pati serija nebuvo lengva. Manau, kad rezultatas neatspindi to, kas vyko rungtynėse. Antras rungtynes laimėjome per plauką, bet ir kitos buvo įtemptos. Šiauliai žaidė labai gerai, turėjo gerą sezoną.“

Vis tik daugiau emocijų krepšininkui sukėlė prieš kelias dienas įvykusios rungtynės.

„Dabar mažiau buvo emocijų. Namie žaidi, yra šeima, draugai, emocijos savoje arenoje, prie fanų viskas daug stipriau. Čia jau žinojau, kad turime laimėti, kito kelio nėra. Norėjome kuo greičiau pabaigti ir eiti atostogų, taip kad pavyko emocijas užgniaužti“, – pasakojo veteranas.

Po rungtynių rūbinėje jam komandos vardu buvo įteikta simbolinė dovana – vinis ir geležiniai sportbačiai. Tokia dovana Kauno ekipoje tradiciškai yra apdovanojami visi karjerą baigę krepšininkai.

P. Jankūnas pasakojo ir apie komandos kapitono raiščio naštą, kurią nešė jau kone 15 metų.

„Tai yra didžiulė atsakomybė. Viskas gerai, kai komanda laimi, kapitonui reikia mažiau įsikišti. Kai klube buvo kelios krizės, tada reikėjo. Reikėjo kalbėti ir su legionieriais, ir su treneriais. Buvo laikas, kai su Pauliumi (Motiejūnu) teko ir pas rėmėjus nueiti. Per tą karjerą buvo daug dalykų ir džiaugiuosi, kad jie buvo“, – kalbėjo žalgiriečių simbolis.

Kazys Maksvytis taip pat teigė pajutęs palengvėjimą pasibaigus sezonui.

„Nebuvo lengva žaisti šitą seriją, – sakė Kauno klubo strategas. – Komanda pavargusi ne tiek fiziškai, kiek morališkai. Bandėme visokių metodų gaivinimui. Baigėme sezoną ir visiems palengvėjo. Geresnių emocijų pridėjo Pauliaus Jankūno išleidimas paskutinėse rungtynėse.“

K. Maksvytis pasidalino mintimis apie tai, koks sunkus jam buvo praėjusių dviejų mėnesių etapas laikinojoje sostinėje.

„Iš mano pusės tokios ir tos perspektyvos. Kai įkrenti į tą vandenį, mėgini išplaukti. Tikrai žinojau, kad bus sunku, galvojau, kad išplauksim. Deja, nepavyko. Laiko buvo nemažai, kaltės tenka ir man. Manimi pasitikėjo ir bandė išsiversti. Sunku, daug neigiamų emocijų, daug pergyvenimo. Ši kėdė žymiai karštesnė nei rinktinės, kas liečia dėmesį. Lengva nėra, bet žinau, kur atėjau. Šįkart tenka nuryti tą piliulę. Kitais metais daugiau pasiruošiu“, – žadėjo treneris.

Antanas Sireika po paskutinio pralaimėjimo savo auklėtinių nekaltino – anot stratego, kauniečiai paprasčiausiai buvo geresni.

„Su iškritusia sudėtimi žaidėme prieš „Žalgirį“, kiek galėjome, tiek padarėme. Stipresnis buvo „Žalgiris“ ir viskas baigėsi“, – teigė treneris.

Žvelgdamas į kitą sezoną, klubo vairininkas tikisi ir vėl neprašauti su komandos komplektacija.

„Tobulėjimui visą laiką vietos yra. Reikia, kad dievas apsaugotų nuo traumų pagrindinius žmones. Elmore'as, visi suprantat, kad buvo pagrindinis žaidėjas, pelnydavo 16-17 taškų. Paulius Danusevičius antroje pusėje irgi buvo didelė jėga ir tai didelė netektis. Tegu dievas duoda proto panašiai pasirinkti žmones, kaip šiais metais pasirinkome“, – nuogąstavo A. Sireika.

Po rungtynių P. Jankūnas A. Sireikai įteikė savo žaidybinius marškinėlius.

„Simboliška dovana. Turiu daug marškinėlių. Simboliška, kad jis pradėjo prie Sireikos, o dabar ir baigė, – buvusio auklėtinio gestu džiaugėsi treneris. – Nenustebino, geras žmogus, padorus, tvarkingas, pavyzdys kitiems, jaunas būdamas išrinktas kapitonu. Jaunas vaikis, bet rimto stoto.“

„Vakar kažkaip sėdėjau vakare ir galvojau, kad treneris po rungtynių Kaune gražiai atsiliepė apie mane, reikėtų kažkaip padėkoti, – teigė P. Jankūnas. – Žodžių neužtenka, tad simboliškai atidaviau marškinėlius. Prie jo atėjau į „Žalgirį“, prie jo gavau pasitikėjimą ir tikrai nuo pat pirmų dienų jaučiau, kad esu pilnavertis komandos narys.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris