Šventė sostinėje: dramatišką mūšį laimėjęs „Rytas“ – „Betsafe-LKL“ čempionas
LKL nuotr.

Šventė sostinėje: dramatišką mūšį laimėjęs „Rytas“ – „Betsafe-LKL“ čempionas

Autorius: LKL.lt
2022-06-07

Vilniaus „Rytas“ turėjo galimybę savo tvirtovėje iškovoti „Betsafe-LKL“ titulą ir tai sėkmingai padarė.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai pilnoje „Jeep“ arenoje 79:76 (17:23, 18:21, 21:18, 23:14) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ ir finalo seriją laimėjo 4:1.

Pastarąjį kartą titulą „Betsafe-LKL“ vilniečiai buvo iškovoję 2010 metais.

„Rytas“ geriau pradėjo susitikimą, o Arno Butkevičiaus metimas iš po krepšio vertė Nenadą Čanaką prašyti pertraukėlės – 9:2. Ji davė vaisių – „Lietkabelis“ ėmė artėti. Margiris Normantas prasižengė puolime, šansų vilniečiai neišnaudojo ir rezultatas tapo lygus – 9:9. Galiausiai Gediminas Orelikas ėmėsi lyderio rolės ir išvedė į priekį Panevėžio ekipą – 14:9.

„Lietkabelis“ toliau išlaikė iniciatyvą savo rankose ir nemažino apsukų. Skirtumas tarp komandų tapo dviženklis (30:19), o M.Normantui ar Lukui Uleckui bandant švelninti rezultatą, į tai svečiai kaip mat reaguodavo – 44:35. Per antrą ketvirtį „Rytas“ ne tik nepriartėjo, bet ir ėmė atsilikti labiau.

Išvadas „Rytas“ padarė ir po pertraukos ant parketo žengė su didesne energija – 40:46. Maža to, kol V.Lipkevičius šovė netaikliai, savo šansu pasinaudojo Gytis Radzevičius. Vis tik įkaitusią sostinės publiką tildyti ėmė su pražanga pataikęs G.Orelikas (49:42), netrukus pridėjęs dar ir tritaškį – 52:42. Keliskart apsigynę vilniečiai artėjo (54:60), o Mindaugo Girdžiūno baudos metimai intrigą kurstė dar labiau – 56:60.  

„Lietkabelio“ reikalai dar labiau prastėjo ketvirto kėlinio pradžioje. V.Kariniauskas pridėjo dvitaškį, o V.Lipkevičius paliko aikštę susižeidęs koją, tuo tarpu L.Uleckas skirtumą vertė minimaliu – 61:62. Panevėžiečiai švaistė brangias progas: nuo baudų metimo linijos G.Orelikas nepataikė, G.Maldūnas buvo tikslus sykį – 63:61. Tik Nikolos Radičevičiaus nervai pasirodė stipresni – 65:61.

Kennethas Smithas eilinėse rungtynėse vėl traukė į priekį „Rytą“ (64:65), tuo tarpu M.Normantas tritaškiu išvedė į priekį savo ekipą – 67:65. Tiesa, neilgam (67:69), ant parketo sugrįžo ir V.Lipkevičius, kurio trauma pasirodė nerimta.

Likus mažiau nei 3 minutėms Ivanas Buva lygino rezultatą (69:69), o A.Butkevičius kaip mat grąžino persvarą savo ekipai – 71:69. N.Radičevičius vėl rodė šaltus nervus prie baudų metimo linijos (71:71), bet K.Smithas pataikė labai reikalingą metimą, o panevėžiečių klaida kainavo brangiai – 75:71.

Po jos pavyko reabilituotis – G.Orelikas pataikė iš toli (74:75), taškus iš po krepšio pelnė G.Maldūnas – 76:75. „Ryto“ ataka buvo užstrigus, tačiau baudų galiausiai mesti stojo I.Buva – jis persvėrė rezultatą, likus 31 sek. – 77:76. Kol P.Kalaitzakis buvo netaiklus, L.Uleckas stojo mesti baudų metimų, kurie artino prie pergalės vilniečius.

Liko dar 4 sek., K.Žemaitis nervų išbandymo neatlaikė, o G.Orelikas tritaškį metė pro šalį. Čempionais tapo „Rytas“.

„Rytas“: Margiris Normantas 15, Lukas Uleckas 14, Arnas Butkevičius 12, Kennethas Smithas (8 rez. perd., 2/8 trit.) ir Mindaugas Girdžiūnas – po 9.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 16, Nikola Radičevičius (7 rez. perd.) ir Gabrielius Maldūnas – po 15, Kristupas Žemaitis 11, Džordže Gagičius 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris