Triumfuojantis G. Žibėnas: „Norėjome būti alkani, kuklūs, bet dabar turime būti ištroškę, nes esame čempionai“
LKL nuotr.

Triumfuojantis G. Žibėnas: „Norėjome būti alkani, kuklūs, bet dabar turime būti ištroškę, nes esame čempionai“

Autorius: LKL.lt
2022-06-07

Vilniaus „Rytas“ po 12 metų pertraukos sugrąžino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulą į sostinę, o ekipos treneris Giedrius Žibėnas po lemiamo mačo atidavė duoklę visiems savo žaidėjams.

„Ilgai to laukėme, tikrai nusipelnėme, buvo visko, momentais buvome nemėgstamiausia komanda. Privalau išskirti Arną ir Mindaugą, nes jie to ilgai laukė ir tai padarė. Jų vardai ir pavardė bus parašyti auksinėmis raidėmis. Smagu už Normantą, Adomavičių, Radzevičių, nes jie yra vilniečiai“, – sakė „Ryto“ treneris.

Seriją prieš Panevėžio „Lietkabelį“ vilniečiai laimėjo 4:1.

– Vis akcentuojate žaidėjus, o koks yra jūsų indėlis?

– Turime keturis trenerius, visi dirbome sąžiningai, kartu, tai mūsų visų darbas. Tikrai neišskirsiu savęs ar kitų. Tadas padarė puikų darbą, nes finalą pasitinkame sveiki antrus metus iš eilės. Dedas yra Eurolygos treneris, jo patirtis davė mums daug, su juo ir Gustu turėjome geriausią štabą lygoje. 

– Evaldas Kairys ir Tanneris Leissneris susižeidė rungtynių metu, tik dėl to leidote į aikštę Ivaną Buvą?

– Nebuvome numatę to, kadangi mes prieš tai laimėjome be jo, nenorėjome kišti į sūkurį. Bet Ivanas šiandien įrodė, kad yra lygos MVP, ketvirtame kėlinyje jis buvo „X faktorius“.

– Kokia nusimato jūsų ateitis sostinėje?

– Ne man spręsti, daug kas priklausys nuo komandos ir asistentų. Be jų būtų visai kitoks sezonas. „Pliuso“ opciją turi klubas.

– Ar yra kažkas aišku apie kito sezono sudėties dėlionę?

– Visada norisi tęstinumo. Per daug šiuo metu emocijų, kad atsakyčiau į tai, norisi atsidžiaugti. Norėjome būti alkani, kuklūs, daug nešnekėti, dabar turime būti ištroškę kai kurių gėrimų ir būti nekuklūs, nes esame čempionai. Didžiulis ačiū sirgaliams už tai, ką jie padarė lemiamu momentu, kaip nunešė mus link taurės. Visą sezoną jie skandavo „geresnio klubo už Vilniaus „Rytą“ nemačiau“, dabar jie tai galės dar metus skanduoti išdidžiai. Tai geriausiai organizuota sirgalių grupė Lietuvoje. Žinau, kad begalė žmonių ginčytųsi, apie „Rytą“ šnekėti blogus dalykus populiaru. Žaidėjai su tuo susitvarkė.

– Ar jus motyvavo tai, kad favoritu laikomas buvo „Lietkabelis“?

– Sakyčiau, kad buvome labiau užsigrūdinę, nes gal žaidėme mažiau rungtynių nei „Lietkabelis“, bet tos rungtynės buvo gyvenk arba mirk, išskyrus paskutines Čempionų lygoje. Varžovų tikslai nebuvo labai dideli. Aišku, vėliau jie galėjo užsitikrinti namų pranašumą Europos taurėje. Finalų mes matę daugiau, buvo lengviau, tai mums padėjo. Truputį keista, kodėl jie buvo favoritai, nes pagal puolimą ir gynybą kontroliavome visą sezoną. Tai pelnyta ir garbinga pergalė.

– Ar nėra prarandamas saldumas, kuomet titulas pasiektas nenugalėjus Kauno „Žalgirio“?

– „Žalgirį“ mes įveikėme sezone 2:1, mes pralaimėjome tik kartą paskutiniu metimu. Nesakau, būtų sunkiau ar lengviau finale su jais, bet „Lietkabelis“ nusipelnė, tuo metu pusfinalyje jie buvo geresnė komanda. Jie buvo gerai treniruoti, pastovūs, su aiškia vizija. Jie išnaudojo daug emocinių jėgų pusfinalyje, gal to trūko, bet mes todėl ir kovojome dėl nugalėtojų titulo reguliariajame sezone.

– Ar ne gaila, kad švenčiate ne didesnėje ASG arenoje?

– Mums labai malonu ką padarėme. Mes bandėme pirmose rungtynėse ten žaisti, bet buvo pustuštė arena. Čia jausmas kitoks, niekas negali garantuoti, kad susirinktų daugiau nei 6 tūkstančių žmonių. Nepykite, žinau, kad dalis jų liko už durų, bet, kiek žinau, kitą sezoną „Rytas“ čia žais visas rungtynes.

– Arnas Butkevičius minėjo, kad sezono metu komandai reikėjo tvarkytis su asmeninėmis ambicijomis.

– Buvo tų pokalbių kaip ir kiekvienoje komandoje, nėra namų be dūmų. Išsisprendėme tai su kapitonu, patyrusiais žaidėjais, legionieriais, kurie aukojosi dėl komandos, darė ją komandiškesne. Treneris į rūbinę nesikiša, ką žaidėjai ten tariasi, paliekame jų teismui.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris