Prie „Wolves“ prisijungė vienas ryškiausių NBA G lygos įžaidėjų
„Wolves“ nuotr.

Prie „Wolves“ prisijungė vienas ryškiausių NBA G lygos įžaidėjų

Autorius: „Wolves“
2022-08-06

„Wolves“ papildė vienas ryškiausių praėjusio sezono NBA G lygos įžaidėjų. Antrą geriausią rezultatyvių perdavimų vidurkį čempionate turėjęs Ahmadas Caveras prisijungė prie naujosios komandos, pasirašydamas vienerių metų trukmės sutartį.

Praėjusiame sezone, atstovaudamas Memfio „Hustle“ komandai, 25 metų 188 cm įžaidėjas vidutiniškai įmesdavo po 16,7 taško, atkovodavo po 5,8 kamuolio ir po 8,3 karto rezultatyviai perduodavo kamuolį komandos draugams.

„Ahmadas yra labai talentingas atakų organizatorius, kurį pirmą kartą pastebėjome Las Vegaso Vasaros lygoje. Nors tai jam bus debiutas Europos krepšinyje, Ahmadas turi potencialo pasiekti aukščiausią lygį. Praėjusiame sezone jis buvo vienas geriausių įžaidėjų G lygoje, kur iš esmės vienas laikė savo komandos žaidimo vadžias, demonstruodamas lyderystę tiek aikštelėje, tiek už jos ribų“, – antrąjį komandos legionierių pristatė klubo krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

Atlantoje (JAV) gimęs ir augęs krepšininkas paauglystėje buvo pernelyg žemo ūgio, todėl nuolat prasprūsdavo pro skautų akis ir sulaukė vos kelių pasiūlymų iš universitetų. Jį pasikvietęs Senosios Dominijos (angl. Old Dominian) universitetas ištraukė laimingą bilietą, nes A. Caveras tapo vienu komandos lyderių, taip pat buvo nuolat išrenkamas į simbolines geriausių NCCA I diviziono žaidėjų rinktines savo konferencijoje.

Pabandęs sėkmę 2019 m. NBA žaidėjų biržoje, jis stipriausios pasaulyje lygos komandų dėmesio nepatraukė, tačiau vėliau pasirašė negarantuotą metų trukmės sutartį su Memfio „Grizzlies“. Jai nutrūkus, pradėjo profesionalo karjerą „Hustle“, dukterinės „Grizzlies“ komandos, gretose G lygoje.

Tokia pat istorija kartojosi trejus metus iš eilės, o debiutuoti NBA lygoje A. Caverui pavyko praėjusį sezoną. Prieš pat Naujuosius metus jis pasirašė 10 dienų kontraktą su Indianos „Pacers“ komanda ir debiutavo reguliaraus NBA sezono rungtynėse su Bruklino „Nets“, kuriose pelnė 2 taškus.

Šių metų vasarą jis prisijungė prie Finikso „Suns“ komandos NBA vasaros lygoje ir joje vidutiniškai rinko po 5,2 taško, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 3,2 atkovoto kamuolio per rungtynes.

„Jis yra puikus atletas, gerai išpildantis du prieš du situacijas, o taip pat pavojingas žaidime vienas prieš vieną. Svarbiausia, kad Ahmadas žaidžia dėl komandos ir daro viską, kad ji laimėtų. Šios jo savybės mus ir papirko, tad labai džiaugiamės, kad jis tapo mūsų komandos dalimi“, – sakė A. Bružas.

A. Caveras prisijungs prie sutartis jau turinčių Marcoso Delios, Ado Juškevičiaus, Kristupo Žemaičio, Regimanto Minioto, Eigirdo Žukausko, Arno Beručkos ir Vitalijaus Kozio.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris