Draugiškame mače – triuškinanti žalgiriečių pergalė prieš „Wolves“
„Žalgirio“ nuotr.

Draugiškame mače – triuškinanti žalgiriečių pergalė prieš „Wolves“

Autorius: zalgiris.lt
2022-09-19

Po stovyklos Ispanijoje į Lietuvą sugrįžę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo dar vieną pergalę kontrolinėse rungtynėse. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje rezultatu 80:59 (18:12, 16:18, 20:13, 26:16) įveikė Alytaus „Wolves“ komandą.

Taikliu vidutinio nuotolio metimu dvikovą pradėjo Keenanas Evansas, po jo perdavimo iš viršaus įdėjo Kevarriusas Hayesas, Edgaras Ulanovas realizavo vieną baudos metimą, o Tomas Dimša ataką užbaigė taikliu metimu iš po krepšio – 7:8. Laiku į baudos aikštelę įkirto ir du lengvus taškus pridėjo K.Evansas, Laurynas Birutis pelnė keturis taškus iš eilės, Tyleris Cavanaugh pataikė nuo lentos, o kėlinio pabaigoje T.Dimša pataikė tritaškį iš kampo – 18:12.

Dvi antrojo ketvirčio minutes žalgiriečiai buvo be taškų, bet tada du baudų metimus realizavo net porą kamuolių perėmęs Arnas Butkevičius, tris sumetė Edgaras Ulanovas, o K.Hayesas pridėjo du lengvus taškus – 25:17. Taikliu baudos metimu pirmuosius savo taškus pelnė Ignas Brazdeikis, du taškus nuo baudų metimo linijos įsirašė ir vėliau dėjimą iš viršaus atliko Rolandas Šmitas, K.Evansas surengė sėkmingą reidą po krepšiu, o L.Birutis greitą ataką užbaigė triuškinamu dėjimu – 34:30.

Po pertraukos žalgiriečiai dvi minutes negalėjo pelnyti taškų (34:35), bet tada po dvitaškį pataikė K.Evansas, E.Ulanovas ir K.Hayesas, o tritaškiais pasižymėjo T.Dimša, T.Cavanaugh ir R.Šmitas – 49:39. Per likusią kėlinio dalį R.Šmitas pataikė antrą savo tritaškį iš eilės ir po I.Brazdeikio pakabinto kamuolio galingai įdėjo iš viršaus – 54:43.

Keturis taškus iš eilės surinko I.Brazdeikis, dvitaškį su varžovo pražanga įmetė Lukas Lekavičius, metimu iš po krepšio ir dėjimu greitoje atakoje pasižymėjo L.Birutis, dar vieną tritaškį įmetė T.Dimša ir komandas skyrė jau dvi dešimtys taškų – 68:48. T.Dimša perėmė kamuolį ir įdėjo iš viršaus, K.Hayesas įmetė du baudų metimus, T.Cavanaugh smeigė du tritaškius iš to paties kampo, o rungtynes žalgiriečiai užbaigė įspūdingu K.Evanso ir K.Hayeso sukurtu epizodu – 80:59.

„Žalgiris“: T.Dimša 13, R.Šmitas 12 (6 atk. kam.), T.Cavanaugh 11 (8 atk. kam.), K.Hayesas 10, L.Birutis 10 (3 blk.), K.Evansas 8 (8 rez. perd.), E.Ulanovas 6, I.Brazdeikis 5.

„Wolves“: R.Miniotas 16, A.Caveris 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris