Pirmosios pergalės su „Wolves“ sieksiantis A. Juškevičius: „Kėdainiečiai turi daug gerų metikų“
Foto: LKL

Pirmosios pergalės su „Wolves“ sieksiantis A. Juškevičius: „Kėdainiečiai turi daug gerų metikų“

Autorius: LKL.lt
2022-09-23

Laukimas baigėsi – jau šį šeštadienį bus duotas startas jubiliejinio 30-ojo „Betsafe-LKL“ sezono kovoms.

Čempionato atidarymo rungtynės vyks šeštadienį (rugsėjo 24 d.) Kėdainiuose, kur vietos „Nevėžis-Optibet“ bandys apkartinti naujai suburtos „Wolves“ komandos krikštynas „Betsafe-LKL“ pirmenybėse. Tiesioginė mačo transliacija – nuo 17.00 val. per BTV televiziją.

Prieš pat sezono startą portalas LKL.lt pakalbino į Lietuvą rungtyniauti po beveik penkerių metų pertraukos sugrįžusį „Wolves“ gynėją Adą Juškevičių.

Vertindamas ką tik pasibaigusį pasiruošimą sezonui, 33-ejų krepšininkas buvo pozityvus, tačiau pridūrė, kad bent keliuose aspektuose ekipa dar turi vietos tobulėjimui.

„Manau, kad visada galima geriau, bet esame naujai susirinkusi komanda. Žiūrint iš šito kampo, viskas kaip ir neblogai, nes buvo ir labai gerų rungtynių, tik paskutinės su „Žalgiriu“ nesusiklostė („Wolves“ pralaimėjo 59:80, – aut. past.). Mums momentais dar trūksta fiziškumo, geresnių sprendimų ir atletiškumo. Nedidelių detalių įvairiose sferose, kur reikia dirbti ir stiprintis“, – mintimis apie daugiau nei mėnesį trukusį pasirengimo ciklą dalinosi A. Juškevičius.

Žvelgdamas į atidarymo mačo varžovus buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas išskyrė pavojingus kėdainiečių snaiperius – būtent jų eliminavimas gali būti esminis raktas į pirmąją sezono pergalę.

„Kiek mačiau, tai aktyviai ir gerai tritaškius metanti komanda su daug gerų metikų. Mūsų pareiga bus gerai žaisti gynyboje vienas prieš vieną, kad nebūtų gynybos ištampymo ir kamuolių skirstymo laisviems metikams. Dar tik sezono pradžia ir nelabai aišku, kas gali iššauti. Į visus žiūrime ne pro pirštus, visiems ruošiamės“, – oponentų nenuvertino snaiperis.

Rimo Kurtinaičio auklėtinis pripažįsta, kad treneris savo žaidėjams iki oficialių dvikovų starto suteikė nemažą fizinį krūvį, tačiau tai „Wolves“ krepšininkams netapo problema.

„Negalima skųstis. Sportavome tikrai stipriai, bet šią savaitę treneris leidžia mums atsikvėpti – balansas geras, bus laiko ir pailsėti“, – sunkių treniruočių nepabūgo A. Juškevičius.

Paskutinieji prie ekipos prisijungė rinktinėms žemynų čempionatuose atstovavę krepšininkai – Lietuvos nacionalinei ekipai padėję Kristupas Žemaitis ir Eigirdas Žukauskas bei su Argentina Amerikos pirmenybėse triumfavęs Marcosas Delia.

„Delia atvažiavo paskutinis, dar nebuvo ilgai su mumis. Normalu, kad jiems dar trūksta, kad perprastų komandos draugus ir visas schemas. Situacija yra tokia, kokia yra, nieko negalima pakeisti, bet tai gero lygio žaidėjai, jie greit viską įsisavins ir jau tuoj mums padės maksimaliai“, – teigė vienas iš potencialių „Wolves“ lyderių.

Paskutinį kartą „Betsafe-LKL“ A. Juškevičių buvo galima išvysti 2017-2018 m. sezone, kuomet jis gynė Panevėžio „Lietkabelio“ garbę. Sezono viduryje kaunietis išvyko į Stambulo „Galatasaray“, o vėliau rungtyniavo Nantero „Nanterre 92“, Permės „Parma“ ir Kremonos „Vanoli“ ekipose. Po kelis metus trukusių klajonių į Lietuvą sugrįžęs krepšininkas pasitinka jau devintąjį savo sezoną gimtojoje šalyje.

„Jaučiuosi pakankamai ramiai – ne tie metai, kad jaudinčiausi. Jaučiuosi normaliai, darau savo darbą kiekvieną dieną ir neapsikraunu mintimis“, – pokalbį užbaigė A. Juškevičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris