M. Girdžiūnas: apie sugrįžimą namo, veterano statusą, M. Brazį ir būsimas emocijas Vilniuje
LKL nuotr.

M. Girdžiūnas: apie sugrįžimą namo, veterano statusą, M. Brazį ir būsimas emocijas Vilniuje

Autorius: LKL.lt
2022-09-29

Tikras klaipėdietis, čia praleidęs didžiąją gyvenimo dalį. Neatskiriama „Neptūno“ dalis. Tai – apie Mindaugą Girdžiūną.

33 metų 188 cm ūgio gynėjas pastaruosius trejus su puse metų vilkėjo Vilniaus „Ryto“ aprangą, tačiau neslepia – tikrieji jo namai yra Klaipėda, tad sugrįžimas čia buvo itin laukiamas. Nors praeitas sezonas buvo pažymėtas „Betsafe-LKL“ titulu, sostinės gyvenimo ritmo prisijaukinti taip ir nepavyko, šypsosi su LKL.lt svetaine bendravęs M.Girdžiūnas.

„Labai geras jausmas grįžti, namai yra namai. Visada turėjau viltį, kad grįšiu, džiaugiuosi, kad tai pavyko gana greitai. Klaipėda man visada yra pirmoje vietoje, o Vilnius buvo tarpinė stotelė, iki galo jo neprisijaukinau. Trumpą laiko tarpą pabūti sostinėje smagu, bet pastoviai gyventi noriu tik Klaipėdoje“, – LKL.lt sako jis.

Vis tik trumpai sugrįžti į sostinę jam reikės jau netrukus – šį vakarą „Neptūnas“ žais rungtynes su Vilniaus „Rytu“, o M.Girdžiūnas neneigia – būtų malonu iš sirgalių sulaukti ne švilpimo, o plojimų.

Klaipėdiečiams tai bus antroji šio „Betsafe-LKL“ sezono kova. Pirmojoje 71:79 buvo nusileista Kauno „Žalgiriui“.

18.30 val. prasidėsiančias rungtynes Vilniuje stebėkite BTV kanale ir Go3 platformoje.

– Mindaugai, nežaidėte „Neptūne“ nuo 2018 metų, prabėgo daug laiko. Kas per šiuos metus pasikeitė klubo organizacijoje?

– Labai daug kas pasikeitė, ta pati valdžia, nes liko gal vienas žmogus iš tų laikų. Viskas keitėsi iš pagrindų. Organizacija yra jauna, ne itin patyrusi, su kiekvienu sezonu žmonės tobulėja ir eina į priekį. Tikiuosi, kad ateityje „Neptūnas“ grįš į tą lygį, kuriame buvo, kuomet išvykau. O kas nepasikeitė: rūbinė ta pati ir salė – taip pat (Juokiasi).

– Labai apsidžiaugėte sulaukęs „Neptūno“ pasiūlymo grįžti?

– Aišku. Turėjau tokią viltį, norėjau grįžti ir sulaukiau skambučio. Dvejonių neturėjau, teliko sutarti detales ir kontrakto trukmę.

Kokį kolektyvą esate subūrę „Neptūne“ ir kaip apibūdintumėte savo komandos rūbinę? Joje – nemažai jaunimo.

– Viskas pakankamai gerai. Kai yra daug jaunimo, ir tų klaidų neišvengsime žaidime, bet svarbiausia, kad jaunimas norėtų, stengtųsi, tada bus rezultatas. Turime ir patyrusių žaidėjų: aš, Deivis, Rokas, Žygis. Stengiamės duoti patarimų, bandome tapti gera komanda. Kol kas viskas atrodo neblogai.

–  Kaip susitaikote su mintimi, jog komandose jau esate labiau veteranų pusėje?

– Nesusitaikau, neįsileidžiu tokių minčių, nesijaučiu labai veteranas (Juokiasi). Gal ir mano žaidimo stilius nepanašus į veterano. Stengiuosi išsilaikyti ir neskubu pasenti.

– Kaip sekasi į „Neptūną“ įlieti turimus legionierius: Malieką White‘ą, Rinaldą Malmanį ir Austiną Wiley?

– Iš pradžių jie buvo kiek tylesni – jiems viskas buvo nauja, bet pamažu susilipdome. Jiems irgi reikia laiko priprasti: nauja lyga, naujas žaidimo stilius, nauja trenerio filosofija. Kol kas jie nedemonstruoja geriausio žaidimo, reikia palaukti, bendras vaizdas paaiškės 1–2 mėnesių bėgyje. Nereikia daryti skubotų išvadų.

– Mindaugui Braziui tai debiutiniai metai vyr. trenerio poste. Kaip jam sekasi tvarkytis su šiuo nauju iššūkiu?

– Man nekilo abejonių, jis gali būti vyr. treneriu ar ne. Esu ne vienerius metus dirbęs kartu, matau, kaip jis supranta krepšinį ir koks fanatikas yra. Neabejoju, jog jam seksis gerai. Mes, žaidėjai, stengsimės nepavesti jo ir padėti žengti į priekį.

– Jis pats minėjo, kad kai kurių asistento įpročių atsisakyti yra sunku, kaip manote, ką treneris turėjo omenyje?

– Gal tai ne tiek asistento įprotis, bet aš minėčiau vaizdo peržiūras. Jis daug dirbęs su jomis, mes žiūrime daug video, viskas labai detaliai. Kartais gauname daug informacijos, reikia ją suvirškinti.

– Nepaisant to, kad prieš Kauno „Žalgirį“ žaidėte be Deivido Gailiaus, pasirodėte solidžiai. Ką rodo tokios rungtynės apie Klaipėdos ekipą?

– Nedžiugina, nes pralaimėjome, tikrai galėjome kabintis į pergalę. Nepasakyčiau, kad žaidėme labai gerai – vidutiniškai. Jei būtume kažkiek paėję į priekį, gal būtume nustebinę. Aišku, reikia suprasti, kad ir „Žalgiris“ dabar nėra geriausios formos. Turėjome šansą pagauti juos, gal trūko jėgų ar to paties Deivido. Bandysime dar jiems įkąsti sezono metu.

– Apskritai vertinant kaip dabar atrodo „Neptūnas“, vaizdas nuteikia optimistiškai?

– Faktas, nesitikiu, kad iškart rodysime geriausią krepšinį. Plius minus viskas atrodo normaliai.

– Laukia rungtynės su „Rytu“, tad kaip manote, ar sugrįžimas į sostinės areną jums kels jaudulį?

– Nepasakyčiau, gal tiesiog tai bus įdomesnės rungtynės. Nemanau, kad bus jaudulio ar įspūdingų emocijų. Žaidėme prieš juos draugiškas rungtynes, nepasakyčiau, jog emocijų buvo super daug.

– Kaip manote, sirgaliai jus, kaip ilgametį „Ryto“ narį, pasitiks šiltai?

– Tikiuosi. Išsiskyrėme gražiai, matyt, taip ir bus. Normalu būtų, jei ir pašvilps, vis tik esame priešininkai.

– Koks sirgalių elgesys jus užveda labiau: plojimai ar kaip tik švilpimas, motyvuojantis parodyti, ką galite?

– Net nesureikšminu to. Faktas, kad maloniau, kai pasitinka gražiai (Šypsosi). Norisi teigiamų emocijų, to ir laukiu turbūt.

– Kas bus svarbiausia, kad prieš „Betsafe-LKL“ čempionus ne tik pakovotumėte, bet ir galvotumėte apie pergalę?

– Reikia koncentruotis į savo žaidimą, ne jų. Pas mus yra broko, dar kartais normaliai nepadarome savo derinių, reikia į tai atsižvelgti. Visi žinome, kad „Rytas“ sukomplektuotas gerai, visose pozicijose yra po kelis gerus žaidėjus. Tikrai nebus lengva ir dar jų arenoje. Tvarkaraštis nedėkingas, kad turime iškart kovoti su grandais, tačiau apsidaužysime, bus lengviau toliau.

– Ar „Ryto“ veidas stipriai pakito nuo praeitų metų?

– Kažkiek žaidimas pakito. Praeitą sezoną turėjome Buvą – buvo daugiau akcento po krepšiu. Dabar pagrindinis jų variklis bus perimetro žaidėjai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris