R. Kurtinaitis apie žalgirietišką pirtį: „Dabar krepšininkai neatlaikytų“
Foto: LKL

R. Kurtinaitis apie žalgirietišką pirtį: „Dabar krepšininkai neatlaikytų“

Autorius: LKL.lt
2022-10-04

„Betsafe-LKL“ aistruoliams LKL TV pristato interviu rubriką, kurioje lygos žaidėjai bei treneriai dalinsis mintimis apie savo patirtis tiek krepšinio aikštėje, tiek už jos ribų.

Šįkart pašnekovo kėdėje atsidūrė „Wolves“ ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

Pokalbio pradžioje strategas buvo paprašytas palyginti žaidėjo ir trenerio karjeros privalumus.

„Jei atvirai, prie širdies man labiau žaidėjo statusas, nes gavęs nurodymus tu gali tiesiogiai pakeisti rungtynių eigą. Treneriui sunkiau – tu tik duodi nurodymus, bet ar tave žaidėjai supranta, ar žino, ką gali padaryti – čia yra problema, juos reikia tuo įtikinti. Yra ir techninis arsenalas – ar jiems pavyks tą padaryti, kaip nori treneris. Tai yra du didžiausi skirtumai, bet ir čia, ir čia jaučiuosi gerai“, – teigė treneris.

Kalbėdamas apie krepšininkus, prie kurių tobulėjimo jaučiasi labiausiai prisidėjęs, R. Kurtinaitis išskyrė ne vieną garsią pavardę.

„Joną (Valančiūną) treniravau nedaug. Bet mes kartais susitinkame, pasikalbame, jis prisimena daug dalykų, kuriuos aš esu užmiršęs, sako, kad jam daug tuo metu įteigiau – supratimą apie krepšinį, pagrindus. Turėjome ir Aroną Baynesą, Tyrese‘ą Rice‘ą, Petterį Koponeną. Turbūt pamenate Marijoną Petravičių ir Chucką Eidsoną, kurie buvo aukščiau vidutinio lygio, geri žaidėjai ir tapo labai gerais žaidėjais. Negaliu sakyti, kad tai mano nuopelnas. Jie yra talentai ir su jais dirbant reikiama kryptimi galima pasiekti rezultatų. Džiaugiuosi, kad ir mano dalelytė indėlio yra tuose žaidėjuose“, – geriausius auklėtinius prisiminė „Wolves“ vairininkas.

Paklaustas apie tai, ar dabartiniai krepšininkai atsilaikytų auksinių laikų žalgiriečių pirtyje, strategas ilgai nedvejojo bei pridūrė, kad tai lėmė pasikeitęs žaidėjų požiūris į kūno priežiūrą bei galimybės iš sportininko karjeros užsidirbti kur kas didesnes sumas.

„Nemanau, kad atsilaikytų. Laikai kiti, žaidėjai labiau profesionalūs, kitos galimybės. Ne kartą esu minėjęs, kad uždirbdavau 150 rublių būdamas olimpiniu čempionu, o mano mama fabrike uždirbdavo 320 rublių. Jei prarastum krepšinį, materialiai nenukentėtum.

Šiuolaikiniai krepšininkai yra profesionalesni, nes jei gyvensi profesionaliai, gali uždirbti iki 100 milijonų. Jei eisi reikiama linkme, nedarysi dalykų, kuriuos mes darėme. Noras uždirbti pinigų verčia tave tobulėti. Tokių krepšininkų, kokie buvome mes, dabar nėra – sugebėdavome ir laisvalaikį praleisti audringai, ir pasiekti tai, ką pasiekėme – olimpinį auksą“, – skirtingus laikmečius lygino R. Kurtinaitis.

Pilnas pokalbis su legendine Lietuvos krepšinio asmenybe – LKL TV „YouTube“ kanale.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris