„Šiauliai“ pirmąją sezono pergalę pasiekė prieš debiutantus
LKL nuotr.

„Šiauliai“ pirmąją sezono pergalę pasiekė prieš debiutantus

Autorius: LKL.lt
2022-10-07

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ginklus surėmė iki šiol pergalės skonio nepajutusios komandos.

Akistatoje Palangoje Antano Sireikos treniruojami „Šiauliai“ (1-2) sunkiai 78:76 (14:18, 23:16, 19:19, 22:23) palaužė šeimininkus „Gargždus“ (0-3).

Gargždų klubas geriau startavo (18:11), vis tik vos šeimininkų puolimas pastrigo, svečiai iškart tuo naudojosi ir artėjo – 16:18. Komandos keitėsi tritaškiais, šeimininkų persvara tirpo dar labiau, o galiausiai įpusėjus antram ketvirčiui Paulius Danusevičius persvėrė rezultatą – 29:28.

Kyle‘as Mangasas tik didino šiauliečių pranašumą (33:29), o Bryce‘o Douvier taškai leido įgyti rekordinę persvarą svečių komandai – 37:32.

Po pertraukos Marius Runkauskas tritaškiu įvedė lygybę (39:39), nuo šios minutės nė viena ekipa labiau viena nuo kitos neatitrūko. Atkakliausias buvo paskutinis ketvirtis. Po K.Mangaso metimo „Šiauliai“ įgijo 5 taškų persvarą (60:55), bet Giedrius Staniulis metimu iš po krepšio vėl švelnino rezultatą – 57:60. Martynas Varnas ir Julius Kazakauskas apsikeitė metimais, o trapią persvarą šiauliečiai toliau saugojo. Baudos metimai bei K.Mangaso dvitaškis artino prie pergalės Antano Sireikos auklėtinius – 74:67.

G.Staniulis išlaikė viltį gyvą, pataikydamas likus 21 sek. (71:75), o nuo šiol šiauliečiams svarbios buvo baudos. A.Urbučio pramestas baudos metimas kainavo daug, nes tritaškį smeigęs J.Kazakauskas rėžė atsilikimą iki vos dviejų (76:78), tiesa, 4 sekundžių stebuklui neužteko.

Vien Marius Runkauskas pataikė 5 tritaškius iš 7, kuomet visa „Šiaulių“ komanda pridėjo tiek pat (5/20).

„Gargždai“: Marius Runkauskas 19 (5/7 trit.), Giedrius Staniulis 13 (6 atk. kam.), Julius Kazakauskas 12 (5 atk. kam.), Joshua Newkirkas (9 rez. perd.) ir Samuelis Thompsonas – po 10.

„Šiauliai“: Donatas Sabeckis 15 (9 rez. perd.), Martynas Varnas ir Kyle‘as Mangasas (5 atk. kam.) – po 13, Bryce‘as Douvier 10.

„Skaudžios rungtynės, skaudus pralaimėjimas. Lyg ir kovojome, ketvirtame kėlinyje turėjome energijos pliūpsnį, bet praradome kontrolę. Labai sunku laimėti, kai nepataikome baudų ir darome 19 klaidų. Turime padirbėti“, – pripažino Paulius Juodis.

„Pirma pergalė, sunki ar nesunki, bet ja reikia džiaugtis. Reikia gerinti vienas kito supratimą. Jei sakome, kad šis žmogus svarbiausias, o mes klystame, man svarbiausia, kad tokiose situacijose ne klystume, o tas žmogus kamuolio negautų“, – sakė Antanas Sireika.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris