K. Kullamae „Žalgirio“ nesibaido: „Visą vasarą žaidžiau prieš stiprius oponentus“

K. Kullamae „Žalgirio“ nesibaido: „Visą vasarą žaidžiau prieš stiprius oponentus“

Autorius: LKL.lt
2022-10-09

Jau šį sekmadienį „Betsafe-LKL“ čempionato aistruolių laukia kone labiausiai intriguojanti pirmenybių akistata prieš kelias savaites prasidėjusiame sezone.

Panevėžio universalioje sporto arenoje įvyks praėjusio sezono pusfinalio pakartojimas – šalies vicečempionas Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (3-0) namuose priims bronzą iškovojusį Kauno „Žalgirį“ (3-0).

Centrinės turo akistatos tiesioginė transliacija – nuo 17:00 val. per BTV ir Go3.

Kauniečiams siekiant revanšo dėl praėjusio sezono nesėkmių, nemenku iššūkiu gali tapti vienu iš panevėžiečių vedlių jau spėjęs tapti 23-ejų 194 cm ūgio gynėjas Kristianas Kullamae.

Legionierius iš Estijos per pirmuosius tris mačus fiksavo 13,3 taško, 4 rezultatyvių perdavimų, 4,3 atkovotų kamuolių ir 14 naudingumo balų statistiką. Prie viso to jo ekipa iškovojo visas tris pergales – prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“, „Šiaulius“ ir „Gargždus“.

Estas teigiamai įvertino tai, kaip šiuo metu atrodo jo naujoji komanda.

„Viskas yra neblogai. Neturėjau pasiruošimo sezonui kartu su komanda, du iš mūsų dalyvavo Europos čempionate, tad iškart pradėjome žaisti rungtynes beveik be treniruočių. Turime gerą rezultatas, nors ir nežaidėme su stipriausiais varžovais. Tačiau kol laimime – viskas gerai“, – teigė legionierius.

Ieškodamas neraminančių žaidimo aspektų K. Kullamae išskyrė pastovumą, kurio akimirkomis dar pritrūksta.

„Mums reikia būti stabilesniems, išlaikyti ritmą visas 40 minučių. Dabar turime ir geresnių, ir blogesnių atkarpų, bet jei norime būti sėkmingi sezone tiek Europos taurėje, tiek Lietuvoje, mums reikia tai pagerinti“, – esminį aspektą įvardino krepšininkas.

Darbu su jaunais žaidėjais garsėjantis Nenadas Čanakas jau spėjo palikti įspūdį savo naujajam auklėtiniui. Įžaidėjo pozicijoje save regintis K. Kullamae mokosi krepšinio paslapčių iš serbų specialisto.

„Septynerius metus žaidžiau užsienyje ir dirbau su skirtingais treneriais, bet jaučiu, kad jis ypatingai nori dirbti su jaunais žaidėjais, juos mokyti. Treneris viską paaiškina paprastai, bet moka išsireikalauti, kad žaistume pagal jo tvarką. Jei darysime viską, kaip jis nori, aikštėje bus lengviau. Asmeniškai noriu išryškinti savyje tikrąsias įžaidėjo savybes. Noriu mokėti kontroliuoti ritmą, komandą įstatyti į tinkamas vėžes, turiu būti vedlys“, – savo lūkesčius išdėstė žaidėjas.

Sekmadienio rungtynes jam bus pirmosios karjeroje prieš „Žalgirį“, kuriame 1993-1994 m. sezone rungtyniavo jo tėvas – Gertas Kullamae. Visgi laukiantis mūšis su tituluočiausia Lietuvos ekipa negąsdina „7bet-Lietkabelio“ atakų organizatoriaus, užsigrūdinusio rinktinių kovose.

„Pernelyg daug nesijaudinu, visą vasarą žaidžiau prieš stiprius oponentus. Bandau mėgautis tokiomis akimirkomis, o tai bus pirmoji proga žaisti prieš Eurolygos klubą. Pamatysime, kokia komanda esame, kaip iš tikrųjų atrodome.

Tai – aukšto lygio ekipa su gerais žaidėjais visose pozicijose. Kitaip jie niekada nebūtų atsiradę „Žalgiryje“. Jie žaidžia Eurolygoje, tad visad turi didelius lūkesčius. Niekada nėra lengva žaisti prieš tokius žaidėjus, bet mėginsime ieškoti savo pranašumų.

Kai dalinamės kamuoliu, esame pavojinga komanda. Visi penki žaidėjai gali įsijungti tiek puolime, tiek gynyboje. Jei žaisime komandinį krepšinį, turėsime daugiau šansų“, – į dvikovą su kauniečiais žvelgė K. Kullamae.

Mačas Panevėžyje ne tik kol kas rimčiausias „7bet-Lietkabelio“ išbandymas, bet ir jėgų pasitikrinimas prieš startą Europos taurėje. Trečiadienį Rygoje panevėžiečiai susigrums su Kamianskės „Prometey“ ekipa.

„Tai geras testas mums prieš Europos taurės sezoną, kadangi tai yra taip pat daug reikalaujanti lyga. Tikiuosi, rungtynės su „Žalgiriu“ padės mums tam pasiruošti, kadangi nuo sekmadienio mūsų laukia daug aukšto lygio varžovų“, – pokalbį užbaigė „7bet-Lietkabelio“ krepšininkas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris