Jonavos klubo sėkmės formulę aiškinęs E. Šeškus: „Turnyro lentelės neįsiamžinome – dar bus visko“
LKL nuotr.

Jonavos klubo sėkmės formulę aiškinęs E. Šeškus: „Turnyro lentelės neįsiamžinome – dar bus visko“

Autorius: LKL.lt
2022-10-19

Jonavos „CBet“ komanda sezoną „Betsafe-LKL“ pradėjo daugiau nei įspūdingai. Penkios pergalės iš tiek pat galimų lėmė tai, kad Virginijaus Šeškaus auklėtiniai 1–2 turnyro lentelės pozicijas dalijasi su Kauno „Žalgiriu“.

Edvinas Šeškus savo tėčio komandose yra praleidęs daug laiko, bet net ir jį toks rezultatas vis dar stebina. Vis tik gynėjas nesunkiai randa to priežastį – puikią atmosferą ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

„Mes kalbame, kad reikia neatsipalaiduoti ir negalvoti, jog nėra neįveikiamų. Mums kaip vidutiniokams bus sunku prieš visus“, – sako jis.

Kol kas Jonavos komanda įveikė Prienų „Labas GAS“, Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, Alytaus „Wolves“, Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir Vilniaus „Rytą“.

LKL.lt pateikia interviu su E.Šeškumi apie Jonavos ekipą, V.Šeškaus pokyčius, puikiai pritapusį Jeffery Garrettą, Prienų klubo pozityvą ir vlogerio „karjerą“.

– Jonavos komanda šiuo metu – viena iš „Betsafe-LKL“ lyderių. Ar jums pačiam netikėta klubą matyti turnyro lentelės viršuje?

– Taip, manau, kad visiems netikėta, jog pradėjome 5 pergalėmis. Gerai žaidžiame, atmosfera – nereali, kad taip pradėjome sezoną, yra vau.

– FIBA Europos taurės atranka jums nesusiklostė, ar dėl to nekyla dviguba nuostaba, jog vietiniame fronte viskas – tiek pozityvu?

– Atrankos metu buvome duobėje: vienas žaidėjas išvažiavo, Šulskis buvo pasitempęs raumenį, Laksai skilo šonkaulis. Buvo nežinomybė, tačiau panikos po tos nesėkmės neturėjome. Kad jau pralaimėjome tarptautiniame fronte, teko koncentruotis į „Betsafe-LKL“.

– Ar galima sakyti, kad „CBet“ kažkiek pasisekė ir su tvarkaraščiu, kadangi gavus vien pirmojo penketo komandas laimėjimų galimai būtų mažiau, o automatiškai – ir pasitikėjimo savimi?

– Nemanau, kad taip yra. Mes ir to paties „Nevėžio-Optibet“ bijojome, kadangi pasiruošime jie ir mus, ir Pasvalį įveikė 20 taškų. Jie atrodė labai gerai, jų visi bijojo. Nemanau, kad tvarkaraštis buvo labai mūsų pusėje, jis nei blogas, nei geras, tiesiog mes labai gerai žaidžiame (Juokiasi).

– Kiek pasitikėjimo pridėjo pergalė prieš „Rytą“?

– Mes šnekėjome, kad tikrai galime juos nugalėti. Rūbinėje kalbėjome, jog kiekviena mūsų pozicija nėra kažkuo stipriai silpnesnė. Tikėjome, kad galime laimėti.

– Įveikus „Betsafe-LKL“ čempionus, nekyla mintis, kad neįveikiamų komandų nebėra?

– Mes kalbame, kad reikia neatsipalaiduoti ir negalvoti, jog nėra neįveikiamų. Mums kaip vidutiniokams bus sunku prieš visus, pradedant Prienais, kur laimėjome vos po pratęsimo. Mums reikia žaisti su visais, nors daugiau motyvacijos atrandame, kai žaidžiame prieš „Wolves“, ar „Rytą“. Tada yra daugiau noro ir užsivedimo.

– Plačiai nuskambėjo „Betsafe-LKL“ prezidento Remigijaus Milašiaus raginimas įsiamžinti turnyro lentelę, ar tai padarėte?

– Ne, dar bus visko, nėra čia ko amžinti (Juokiasi).

– Kaip galėtumėte palyginti, kuo Jonavos komanda pasikeitė nuo praeito sezono?

– Atrodė, kad bus pasikeitusi labai, buvo įdomu, kaip atrodys rūbinė, nes likau tik aš ir Garrettas. Bet kai visi suvažiavome, pasirodė, kad su užsieniečiais pataikėme labai gerai, o lietuvius tėvukas pasiėmė tuos, kuriuos žino. Rūbinėje atmosfera – žiauriai gera. Kokia atmosfera rūbinėje, tokia ji pereina ir į aikštelę. Matote visi, kad aikštelėje gerai susilipdėme kaip komanda.

– Nedažnas atvejis, kai legionieriai pasilieka viename iš ne pačių pajėgiausių klubų bent antram sezonui. Kaip manote, kas patraukė Jeffery Garrettą tęsti karjerą „CBet“?

– Jis jau praeitą sezoną, pasportavęs mėnesį, sakė: kur aš anksčiau buvau? Kodėl nežinojau, kad yra tokia komanda? Treniruotėse visi atsižvelgia į tavo nuomonę, kaip jautiesi, sirgaliai užpildo areną – detalės susideda. Jis buvo nustebęs ir pripažino, jog smagu, kuomet treneriai atsižvelgia į tavo nuomonę, viskas nėra į vienus vartus.

– Jūs pats daug metų žaidėte tėčio komandose, ar Virginijus Šeškus su metais keičiasi?

– Galiu pasakyti, kad jis tikrai tobulėja. Ir anglų kalba jau tokia, kad tėtis dažniau treniruotėse šneka angliškai nei lietuviškai. Jis suprato, kad reikia asistentų – anksčiau viską bandydavo daryti vienas. Aišku, gal taip buvo ne iš gero gyvenimo, kai Prienuose reikėjo pataupyti biudžetą. Matosi, kaip jis prisitaikė prie naujovių, ėmė šnekėti angliškai – elitinis treneris dabar.

– Praeito sezono metu neslėpėte apmaudo dėl gimtųjų Prienų „Labas GAS“ likimo. Ar dabartinė komandos situacija nuteikia optimistiškiau?

– Tikrai taip. Kai žaidžiau su jais pirmosiose sezono rungtynėse ir kai žiūrėjau jų mačą su „Neptūnu“, matėsi, jog jie stengiasi, žaidžia, pozityvo tikrai daugiau.

– Veiklos turite ne tik aikštėje – ėmėtės vlogų kūrimo, kur įamžinate savo ir komandos gyvenimą. Kaip tai priima ekipos draugai?

– Visi supranta. Pradžioje buvo juokų: na, ką youtuberis? Atsakydavau jiems: pagalvokite patys, aš po 10–15 metų galėsiu dukrytei parodyti, kur žaidžiau, kaip žaidžiau. Kuriu tai dėl prisiminimo. Tada visi suprato, skatino daryti, patraukimų per dantį neliko.

– Pats tikėjotės, jog prisiminimų kūrimas įdomus bus ne tik jums ir šeimai, bet ir krepšinio sirgaliams?

– Pirmą vaizdo įrašą įkėliau visiškai šiaip sau. Pamačiau, kad tai gerai žiūrima, taip ir pradėjau. Dabar minčių yra visokių, ką parodyti žmonėms, reikia nenuvilti sekėjų (Juokiasi).

– Ar kiti „CBet“ žaidėjai nesusivilioja mintimi labiau įsitraukti į tokią veiklą?

– Dar nieko labai nesiūliau, bet tuoj reikės algas siūlyti už pasirodymą mano „Youtube“ (Juokiasi).

– Ballų eros laikais žaidėjai turėjo pasirašyti kontraktus, kad sutinka būti filmuojami.

– Apie tai rūbinėje ir kalbėjome, juokėmės, kur sutartys, jei veidas bus panaudotas reklamai – reikės mokėti procentus (Juokiasi).

– Viename iš vlogų pasakojote apie vasarą turėtus pasiūlymus. Kaip suprantu, nė kiek nesigailite likęs Jonavoje?

– Oi ne, tikrai ne. Kai priimu sprendimus, būnu 100 proc. garantuotas. Gal tik kokį kartą esu gailėjęsis dėl sprendimo, bet šiaip žinau, ko noriu, kaip yra. Kai taip pradėjome sezoną, tai tik sėdžiu ir kaifuoju čia, Jonavoje.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris