Kaip žaisti „Betsafe-LKL“ fantasy?
Foto: LKL

Kaip žaisti „Betsafe-LKL“ fantasy?

Autorius: LKL.lt
2022-11-05

Kelis pastaruosius mėnesius „Betsafe-LKL“ kartu su estų įmone „Cryplect“ dirba ties unikaliu projektu, kuris jau lapkričio 6 dieną pasieks Lietuvos krepšinio sirgalius.

Tai – „Betsafe-LKL“ fantasy lyga, kurioje Lietuvos krepšinio aistruoliai galės dar labiau pasinerti į čempionato kovų sūkurį kolekcionuodami NFT korteles, tuo pačiu rungdamiesi tarpusavyje klasikiniame fantasy žaidime.

Naujienas apie artėjančios „Betsafe-LKL“ fantasy lygos startą galima prenumeruoti čia.

Ko tikėtis naujajame žaidime?

Pradėkime nuo virtualių žaidimo kortelių. Jos – esminė žaidimo ašis, kadangi sirgaliai korteles kolekcionuos, jomis žais ir keisis bei prekiaus su kitais žaidėjais „CryplectMarketplace“ turguje.

Kiekvienoje iš žaidimo kortelių bus pavaizduotas dabartinis arba istorinis „Betsafe-LKL“ krepšininkas ar to krepšininko sukurtas įspūdingas momentas, todėl aistruoliai žaidime sutiks ir, pavyzdžiui, legendinį snaiperį Arvydą Macijauską.

Beje, kortelių skaičius yra ribotas, o kai kurios kortelės (kiek daugiau nei ketvirtadalis visų kortelių) yra NFT – unikalūs ir nepakeičiami vienetai, laikomi blokų grandinėje­. Ši technologija užtikrina kortelės autentiškumą ir suteikia jai tam tikrą vertę.

Žaidime cirkuliuos Common, Rare, Legendary, Ultimate, Hall of Fame ir Merch korteles. Ką tai reiškia?

Tai – skirtingo retumo ir specifikacijų kortelių lygiai:

  • Common kortelė – viena iš 96 tūkst. ne NFT kortelių, kuri gali būti naudojama fantasy žaidime, tačiau neparduodama „CryplectMarketplace“ turguje
  • Rare kortelė – viena iš 24 tūkst. NFT kortelių, kuri gali būti tiek naudojama fantasy žaidime, tiek parduodama  „CryplectMarketplace“ turguje
  • Legendary kortelė – viena iš 6 tūkst. NFT kortelių, kuri gali būti tiek naudojama fantasy žaidime, tiek parduodama  „CryplectMarketplace“ turguje
  • Ultimate kortelė – viena iš 2,1 tūkst. NFT kortelių, kuri gali būti tiek naudojama fantasy žaidime, tiek parduodama  „CryplectMarketplace“ turguje
  • Hall of Fame kortelė – viena iš 600 NFT kortelių, kuri gali būti tiek naudojama fantasy žaidime, tiek parduodama  „CryplectMarketplace“ turguje
  • Merch kortelė – viena iš 100 ne NFT kortelių, kurią fantasy žaidėjai galės iškeisti į tikrą atributiką ar dovanas (kamuoliai, bilietai į rungtynes ir pan.)

Korteles galima gauti iš pakuočių. Visi nauji žaidėjai gaus Starter pakuotę su 10 nemokamų kortelių, kuriomis nebus galima keistis, nes tai bus Common lygio kortelės, tačiau jų pakaks dalyvauti fantasy žaidime.

Nemokamai įmanoma gauti ir Reward bei Prize pakuotes, kurios bus dalinamos kas dvi savaites geriausiems fantasy žaidėjams. Šiose pakuotėse bus galima rasti Common arba Merch korteles.

Taip pat siūloma įsigyti 5 skirtingas kortelių pakuotes, kuriose galima rasti tam tikrą kiekį skirtingų lygių kortelių su atsitiktiniais krepšininkais:

  • Booster pakuotę sudarys 10 Common kortelių – 2 vidurio puolėjai, 4 puolėjai ir 4 gynėjai, pakuotės kaina – €2,90
  • Upgrade pakuotę sudarys 3 Rare kortelės – po vieną vidurio puolėją, puolėją ir gynėją, pakuotės kaina – €4,90
  • Baller pakuotę sudarys 3 Rare kortelės ir 2 Legendary kortelės, pakuotės kaina – €9,90
  • Elite pakuotę sudarys 3 Rare kortelės, 2 Legendary kortelės ir 2 Ultimate kortelės, pakuotės kaina – €14,90
  • All-Star pakuotę sudarys 3 Rare kortelės, 2 Legendary kortelės, 2 Ultimate kortelės ir 2 Hall of Fame kortelės, pakuotės kaina – €29,90

Visos pakuotės bus skirtingo prieinamumo. Kai kurias iš jų bus galima nusipirkti viso sezono metu, o kitos bus retesnės ir prieinamos tik tam tikru laikotarpiu.

Taip pat kortelių galima gauti „CryplectMarketplace“ – žaidimo turguje, kuriame žaidėjai galės pirkti ir parduoti savo turimas korteles.

Iš savo turimų kortelių žaidėjai turi išrinkti nuo 3 iki 6 kortelių, kurios žais atitinkamą dieną. Varžytis galima išrinkus bent 3 korteles – vidurio puolėją, puolėją ir gynėją. Likusios trys vietos gali būti paskirtos bet kurių pozicijų krepšininkų kortelėms.

Svarbu paminėti ir tai, kad fantasy žaidėjai savo dispozicijoje gali turėti skirtingo retumo to paties žaidėjo korteles. Pavyzdžiui, žaidėjas, turintis Common, Rare, Legendary ir Ultimate Evaldo Kairio korteles, visas jas gali panaudoti tarp savo 6 kortelių.

Visgi dėl akivaizdžių priežasčių dalyvauti fantasy žaidime galima tik su aktyviais krepšininkais, kurie kiekvieną savaitę rungiasi „Betsafe-LKL“ čempionate, todėl minėtojo A. Macijausko kortelė jums taškų neatneštų.

Fantasy žaidimo žaidėjo taškai – tai naudingumo balas rungtynėse.

Taip pat svarbus kortelės tipas ir retumas, kurie gali dar kiek išauginti taškų skaičių:

  • Common kortelės žaidėjo naudingumas lieka nepakitęs
  • Rare kortelės žaidėjo naudingumas dauginasi iš 1,1
  • Legendary iš 1,3
  • Ultimate iš 1,5
  • Hall of Fame iš 2

Suskaičiavus kiekvieno fantasy žaidėjo taškus nuolat atnaujinama turnyrinė lentelė, pagal kurią bus dalinami prizai kas dvi savaites.

3 geriausi žaidėjai bus apdovanojami Prize pakuote, kurioje ras Merch kortelę. 4-10 vietose likę žaidėjai gaus po 2 Reward pakuotes su 1 Common kortele, o 11-2­0 vietas užėmę žaidėjai gaus po 1 tokią Reward pakuotę.

Prizai bus dalijami ir geriausiems viso sezono fantasy žaidėjams, apie šiuos prizus bus paskelbta jau kitą savaię.

Registruotis ir laukti netrukus startuosiančios „Betsafe-LKL“ fantasy lygos galite čia.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris