Persvarą išbarsčiusi „CBet“ įsirašė antrąją pergalę Citadele KMT turnyre
LKL nuotr.

Persvarą išbarsčiusi „CBet“ įsirašė antrąją pergalę Citadele KMT turnyre

Autorius: LKL.lt
2022-10-26

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) Jonavos „CBet“ (2-0) komanda turėjo pavargti dėl pergalės.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai buvo susikrovę triuškinamą persvarą, iššvaistė ją, bet namie 81:70 (25:14, 18:15, 24:22, 14:19) galiausiai įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (0-2).

Vytautas Šulskis, Jeffery Garrettas ir Martinas Laksa padėjo Jonavos ekipai atitrūkti jau pirmajame ketvirtyje – 16:9. Būtent pirmojo iš jų dėka skirtumas tapo dviženklis (25:14), tačiau tai tebuvo pradžia. „Pieno žvaigždės“ kurį laiką stengėsi nepaleisti į priekį varžovų, bet M.Laksos tritaškis „CBet“ persvarą augino iki 19 taškų – 40:21.

Svečiai kėlinį užbaigė pozityviau (29:43), bet pozityvas greitai išseko, kuomet Artūras Valeika krovė kamuolį į krepšį, o J.Garrettas pridėjo dar du taškus – 54:33. Atrodė, kad visa intriga – jau praeityje, tačiau paskutiniame kėlinyje „Pieno žvaigždės“ ją gaivino.

Martynas Pacevičius pataikė iš toli, Dustinas Ware‘as dvitaškį, o po Martyno Zigmantavičiaus tritaškio „Pieno žvaigždės“ atsiliko jau tik 59:67. Dabar jau „CBet“ komandai buvo svarbu nepalūžti. D.Ware‘as toliau varė į neviltį Jonavos klubą (65:71), bet atsakė ir M.Laksa – 73:65. Galiausiai „CBet“ susikaupė ir užbaigė mačą ramiai – pasiekdami pergalę.

Kitas Citadele KMT mačas Jonavos ekipos lauks lapkričio 3 dieną svečiuose prieš „Šiaulius“, o pasvališkiai diena anksčiau vyks į Kėdainius, kur jų lauks „Nevėžis-Optibet“.

„CBet“: Jeffery Garrettas 23 (4 blk., 6 atk. kam., 30 n.b.), Vytautas Šulskis 21, Martinas Laksa 13, Goranas Huskičius 9 (7 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 7 (12 rez. perd., 6 atk. kam., 16 n.b.), Artūras Valeika 6. 

„Pieno žvaigždės“: Dustinas Ware‘as 15 (4 rez. perd.), Martynas Zigmantavičius 14 (4/9 trit.), Justas Furmanavičius 11, Martynas Pacevičius 10, Corey Allenas ir Evaldas Šaulys – po 6.

„Žaidėme neblogai, išmušė tik jaunimo keitimai. Jaunimas dar mažai mums padeda. Pagrindiniai žmonės susitvarkė su užduotimis, ypač gynyboje“, – sakė Virginijus Šeškus.

„Pritrūkome energijos, gynyboje visur vėlavome, turėjome viena poilsio diena mažiau nei varžovai. Teko rungtynių metu nuolat užvedinėti komandą ir ieškoti optimalios sudėties, kuri galėtų žaisti“, – teigė Ramūnas Cvirka.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris