LKL teisėjų departamentas apžvelgia diskusijas sukėlusius teisėjų sprendimus
Foto: LKL

LKL teisėjų departamentas apžvelgia diskusijas sukėlusius teisėjų sprendimus

Autorius: LKL.lt
2022-11-02

Pasibaigus septintajam „Betsafe-LKL“ čempionato turui ir kilus diskusijoms dėl kai kurių teisėjų sprendimų, Lietuvos krepšinio lyga kartu su LKL teisėjų departamentu, siekdama šviesti krepšinio visuomenę, pateikia LKL teisėjų departamento komentarus bei situacijų paaiškinimus.

1 epizodas:

Alytaus „Wolves“ žaidėjas Mindaugas Lukauskis bando sutrukdyti Vilniaus „Ryto“ ekipos krepšininkui Gyčiui Masiuliui priimti pastarajam mestą kamuolį.

Dešine ranka M. Lukauskis siekia kamuolio, o jo kairę ranką, kuria jis prilaiko varžovą, G. Masiulis prispaudžia ir imituodamas grubią M. Lukauskio pražangą, griūna ant grindų, kartu nusitempdamas ir „Wolves“ komandos veteraną.

Arbitrai, pasinaudoję skubios peržiūros sistema (SPS) ir peržiūrėję epizodą, nusprendė, kad M. Lukauskio pražanga nebuvo nesportinė ir pagrįstai skyrė paprastą pražangą. Teisėjai priėmė teisingą sprendimą.

2 epizodas:

„Gargždų“ komandos puolėjas Mantas Ruikis ranka kabina „Nevėžio-Optibet“ aukštaūgio Timo Lambrechto kairį žastą, bet tai jam nesutrukdo perduoti kamuolį. Teisėjas ignoruoja šį kontaktą, nes:

a) kontaktas nestiprus ir nedarė įtakos Kėdainių komandos atakos eigai, tad skirti nesportinę pražangą M. Ruikiui  už greito puolimo stabdymą (kriterijus C3)  nebuvo pagrindo;

b) žaidimo eigos neįtakojančio kontakto fiksavimas pažeistų „pranašumo/žalos“ principą, suteikdamas pranašumą taisykles pažeidžiančiai komandai bei padarytų žalą pranašumą turėjusiai komandai (greitas puolimas 2 prieš 1).

Teisingas teisėjų sprendimas nefiksuoti pražangos M. Ruikiui.

3 epizodas:

Kėdainių komandos žaidėjas Artūras Žagaras bandydamas atsidengti, keičia judėjimo kryptį.

Gargždų ekipos gynėjas Joshua Newkirkas bando jį sustabdyti, bet tai padaro nelegaliai – blokuoja jį dešiniu keliu ir krenta atbulas, imituodamas pražangą puolime (stūmimas).

„Gargždų“ komandos žaidėjo vaidybos elementas ignoruotinas, nes jam reikėjo fiksuoti blokavimo pražangą.

Kadangi kamuolys dar buvo užribyje esančio ir kamuolį į aikštę grąžinančio „Nevėžio-Optibet“ žaidėjo rankose, turėjo būti skirta „kamuolio išmetimo iš užribio“ pražanga: A. Žagaro baudos metimas bei tolesnis Kėdainių komandos kamuolio valdymas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris