Derbio su „Žalgiriu“ laukiantis E. Fridrikssonas: „Pasiilgau šios Lietuvos krepšinio kultūros“
LKL nuotr.

Derbio su „Žalgiriu“ laukiantis E. Fridrikssonas: „Pasiilgau šios Lietuvos krepšinio kultūros“

Autorius: LKL.lt
2022-11-04

Naudingiausio Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjo apdovanojimas turi savo svorį ir tai savo kailiu pajuto Elvaras Fridrikssonas.

Islandas 2020–2021 m. sezone spindėjo Šiauliuose, tada sulaukė pelningesnio pasiūlymo Antverpeno „Giants“ klube, bet viskas pasisuko taip, kad E.Fridrikssonas vėl atsidūrė Lietuvoje. Šįkart – „Betsafe-LKL“ čempionų gretose.

„Krepšinio kultūros“, – net nedvejodamas atsako įžaidėjas, LKL.lt paklaustas apie tai, ko per metus spėjo pasiilgti Lietuvoje.

Puikią atmosferą ir derbį jis spės pajusti jau netrukus: sekmadienį, 17 valandą, „Ryto“ arenoje vyks klasikinis derbis su Kauno „Žalgiriu“. Jį stebėkite per BTV ir Go3.

E.Fridrikssonas nekantrauja sulaukti šių rungtynių ir joms po truputį ruošiasi.

„Žinau, kad pradžioje būna įtampos, bet vėliau pripranti ir labiau imi tuo mėgautis. Privilegija žaisti tokias rungtynes“, – LKL.lt akcentavo jis.

– Elvarai, kaip bėga jūsų pirmieji mėnesiai sostinėje?

– Puikiai. Koncentruojuosi į krepšinį, turime daug rungtynių, kurioms reikia pasiruošti, skiriu laiko ir poilsiui. Stengiuosi kasdien būti vis geresniu bei išlaikyti optimizmą.

– Pasiekėte labai svarbią pergalę Čempionų lygoje prieš Atėnų „Peristeri“ klubą, ar tai suteiks jums daugiau pasitikėjimo, ypač po nelengvo pastarojo etapo vietiniame ir europiniame fronte?

– Žinoma, tokios pergalės visada padeda. Sunkiai dirbome, besiruošdami mačui, žinojome, ką galime padaryti. Tikėjome, kad sužaisime gerą mačą anksčiau ar vėliau, tai ir pavyko padaryti. Pastaruoju metu nežaidėme geriausiai, tad tai mums tapo atokvėpiu, patikėjome, kad galime tokie būti ir kitose rungtynėse.

– Savo karjeroje nesate sutikęs daug legendų, dabar ant varžovų suoliuko pamatėte Vassilį Spanoulį, ar tokios atsiveriančios galimybės – reikšmingos jums?

– Jis tikra legenda, populiariausias vyrutis toje komandoje. Tačiau buvome susikoncentravę į rungtynes, aš – taip pat, nelabai dairiausi į suoliuką. Norėjau tiesiog pergalės. Aišku, smagu buvo pamatyti jį „Ryto“ arenoje.

– Pakalbėkime apie jus. Į Lietuvą grįžote po metų pertraukos, ko čia labiausiai buvote pasiilgęs?

– Krepšinio kultūros. Čia žmonės labai myli krepšinį, yra į jį įsitraukę bei aistringi, stebėdami rungtynes. Smagu vėl tai išvysti ir jausti kiekvienose rungtynėse iš „Ryto“ sirgalių. Jie jaučia didelę aistrą komandai. Organizacijoje taip pat turime daug žmonių, kurie myli krepšinį, tad to tikrai ilgėjausi pernai.

– Ar tikėjotės, kad Lietuvos čempionai gali jums pasiūlyti kontraktą?

– Negaliu pasakyti, kad tikėjausi, nežinojau, kokių pasiūlymų sulauksiu. Tikėjau, kad galiu žaisti šiame lygyje, o mano agentas turėjo žaidėjų „Ryto“ klube. Žinojau, kad yra tikimybė čia atvykti ir man. Kai tik pasiūlymą gavau, norėjau čia atvykti ir absoliučiai dėl to nesigailiu.

– Prieš priimant sprendimą pasikalbėjote su kažkuo iš buvusių komandos draugų Šiauliuose ar galbūt Antanu Sireika?

– Ne, jau buvau susipažinęs su Lietuvos krepšiniu, žinojau, kad „Rytas“ – didelis klubas, man čia bus gera patirtis. Nesu tas žmogus, kuris remiasi kitų nuomone, mėgstu ją susidaryti pats ir šiuo atveju tai padariau.

– Kiek sudėtingiau yra rungtyniauti tokioje komandoje kaip „Rytas“, kuri turi didžiules ambicijas, nei „Šiauliuose“, kurių tikslai – kiek kiti?

– Tai tikrai skiriasi. Gaila, bet kai priklausiau „Šiauliams“, sirgalių arenose nebuvo dėl karantino. Dabar matau, kad klubas tikrai yra aktyviai palaikomas sirgalių. „Ryte“ yra kitaip, nes čia turiu patirtį su puikiais sirgaliais.

– Ar kol kas esate patenkintas savo asmeniniu pasirodymu šį sezoną? Vidurkiai siekia 8,6 taško, 2,4 atkovoto kamuolio ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

– Viskas gerai. Žinojau, kad pradžioje įsivažiuosiu lėčiau, nes prieš tai nežaidžiau pilnu pajėgumu gal 6 mėnesius. Mano praeitas sezonas baigėsi gana anksti: priklausiau Belgijos klubui, tada trumpam išvykau į Italiją, o tada atėjo vasara. Žinojau, kad man prireiks laiko pajusti ritmą. Dabar jaučiuosi vis labiau pasitikintis ir užtikrintas. Vis tik žinau, kad galiu būti dar geresnis.

– Kaip manote, ką turite pagerinti labiausiai?

– Visada galima pagerinti viską, pavyzdžiui, mesti taikliau – man tai aktualu. Bet ką mums visiems labiausiai reiktų pakeisti, tai iškovoti pergales (Juokiasi).

– Kaip tik užsiminėte apie pergales. „Betsafe-LKL“ klupote jau tris kartus (prieš Panevėžio, Jonavos ir Kėdainių klubus), kokias problemas išryškino šios rungtynės?

– Mums trūko kovingumo. Kovoje su „7bet-Lietkabeliu“ viskas buvo lygu, tada nepataikėme tritaškių, o kituose mačuose taip pat trūko po dalelę visko. Stengėmės neprarasti tikėjimo ir toliau tikėti savo metimais. Žinoma, tai nebuvo lengvas periodas, atmosfera rūbinėje nebuvo geriausia, visi jautėmės nusivylę, bet nenuleidome rankų, ėjome į treniruotes ir toliau dirbome. Sezonas ilgas, svarbiausia būti maksimaliai pasiruošus lemiamoms kovoms.

– Laukia pirmas jūsų karjeros didelis derbis – „Rytas“ prieš „Žalgirį“. Kokias emocijas jaučiate prieš jį?

– Jaučiuosi gerai, stengiamės ruoštis kaip visuomet, koncentruojuosi tik į tai. Manau, kad prieš tokias rungtynes pasiruošimas yra itin svarbus. Būsime pasiruošę, tai – svarbi kova, nekantrauju pajusti jos atmosferą mūsų arenoje, kurioje sirgaliai visuomet užkuria puikias emocijas.

– Tokiose rungtynėse jaučiate daugiau jaudulio ar pasimėgavimo?

– Mokausi po truputį mėgautis tuo (Šypsosi). Žinau, kad pradžioje būna įtampos, bet vėliau pripranti ir labiau imi tuo mėgautis. Privilegija žaisti tokias rungtynes.

– Pasiruošimas mačui su Eurolygos klubu – toks pats kaip įprastai?

– Stengiamės išlaikyti balansą ir daryti viską taip, kaip visada. Nekeičiame nieko, nepriklausomai nuo oponento, turime savo rutiną, trenerio filosofiją ir ja vadovaujamės.

– Nežinau, kiek „Žalgirio“ matėte praeitą sezoną, bet bent keletą rungtynių ko gero stebėjote. Ar ši komanda šį sezoną – kardinaliai kita?

– Daug mačų nemačiau, bet dabar tai tikrai stipri komanda, bus labai sunku, bet šios kovos laukiu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris