Sensacija Citadele KMT ketvirtfinalio starte – kėdainiškiai parklupdė „Rytą“
LKL nuotr.

Sensacija Citadele KMT ketvirtfinalio starte – kėdainiškiai parklupdė „Rytą“

Autorius: LKL.lt
2022-12-07

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) prasidėjo ketvirtfinalio etapas, kuriame pirmąją sunkią pergalę pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“, kuris namie sensacingai 78:70 (18:19, 16:21, 23:18, 21:12) skėlė antausį Vilniaus „Rytui“.

Dvikova vyko anksčiau nei likusios „Citadele KMT“ ketvirtfinalio rungtynės dėl „Ryto“ dalyvavimo Čempionų lygoje ir galimo tvarkaraščių susikirtimo. Kol kas atsakomojo mūšio data nėra aiški. Būtent šiose rungtynėse spręsis, kas keliaus į „Citadele KMT“ finalo ketvertą, kadangi ketvirtfinalį sudaro du mačai, kuriuose skaičiuojamas tarpusavio taškų balansas. 

Kėdainių klubas sugebėjo išsiveržti į priekį (6:2) ir nors Elvaro Fridrikssono tritaškis gerino „Ryto“ padėtį, Giedrius Žibėnas greitai prašė jau antrosios savo pertraukėlės – 7:10. Po jos skirtumas tapo minimalus (11:12), tuo tarpu Martynas Echodas greitai persvėrė rezultatą – 13:12. Tiesa, neilgam, nes taiklus buvo Justinas Marcinkevičius ir Artūras Žagaras (16:13), o po pirmojo ketvirčio „Rytas“ turėjo minimalų pranašumą – 19:18.  

Apylygė kova vyko ir toliau, o „Nevėžio-Optibet“ žaidėjai neleido „Rytui“ pabėgti labiau – 24:25. Gytis Radzevičius tritaškiu didino vilniečių persvarą, o galiausiai skirtumas virto rekordiniu – 37:29. Liko pusantros minutės kėlinyje, Jarvisas Williamsas provokavo pražangą, o G.Masiulis pelnė dar du taškus, po kurių „Rytas“ atitrūko 40:29. Tik geresnė pabaiga leido „Nevėžiui-Optibet“ priartėti – 34:40.

Skirtumas tarp ekipų po ilgosios pertraukos ėmė vėl augti (44:36), kol Danielius Lavrinovičius ir Darylas Doualla nesustabdė „Ryto“ spurto – 41:44. Likus pusketvirtos minutės šeimininkai atsiliko 48:51, bet J.Williamsas sukūrė kelias tikslias atakas – 55:48. Gediminas Petrauskas užsidirbo techninę pražangą, Marcusas Fosteris atsakė tuo pačiu, o po emocingos kėlinio pabaigos kėdainiškiai atsiliko tik 57:58. 

Tiesa, šeimininkų nuotaiką apkartino trečio kėlinio pabaigoje patirta D.Lavrinovičiaus trauma – jis paliko aikštelę ir išėjo į rūbinę.

Lygi kova vyko toliau. Kėdainių klubas išsiveržė į priekį (64:63), net nepaisant to, kad A.Žagaras gavo techninę pražangą ir paliko aikštę kamuojamas skausmo po kontakto su Tomu Lekūnu. E.Fridrikssonas smeigė svarbų „Rytui“ tritaškį, bet D.Doualla žaibiškai vėl įvedė lygybę – 66:66. A.Žagaras grįžo į aikštę ir tai darė sėkmingai, o G.Žibėnas buvo nubaustas technine pražanga – 70:66. M.Fosteris gelbėjo vilniečius, tačiau jo vieno indėlio buvo maža. Kėdainių ekipa, likus minutei, pirmavo 74:70, o Timas Lambrechtas praktiškai tvirtino pergalę savo komandai. Jos šeimininkai nebepaleido.

Bradley Davisonas buvo registruotas mačui, bet ant parketo taip ir nepasirodė.

Abi ekipos strigo metant iš toli: vilniečiai realizavo 5 tritaškius iš 21 (24 proc.), o kėdainiškiai – 3 iš 24 (13 proc.).

„Nevėžis-Optibet“: Artūras Žagaras 23 (0/5 trit.), Danielius Lavrinovičius 17, Marius Valinskas 14 (2/9 trit., 5 rez. perd.), Rafaelis Rodriguezas 8 (5 atk. kam.), Darylas Doualla (5 atk. kam.) ir Timas Lambrechtas (5 atk. kam.) – po 6.

„Rytas“: Martynas Echodas 15 (9 atk. kam.), Gytis Radzevičius 11 (7 atk. kam.), Marcusas Fosteris 9, Jarvisas Williamsas 7, Elvaras Fridrikssonas, Margiris Normantas (5 kld.) ir Evaldas Kairys – po 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris