„Rytas“ tik pratęsime įveikė „Šiaulius“

„Rytas“ tik pratęsime įveikė „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2022-12-17

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) arti ketvirtosios nesėkmės buvo Vilniaus „Rytas“ (9-3).

Čempionų titulą ginantys sostinės atstovai namie po pratęsimo 107:101 (22:21, 28:27, 17:28, 24:15, 16:10) palaužė „Šiaulius“ (6-7).

Šešiais taškais paeiliui startavę vilniečiai anksti paėmė iniciatyvą į savo rankas, tačiau rezultatyviame mače toli nepabėgo – 16:13. Komandos draugo metimą pataisęs Jonas Zohore pirmaisiais savo taškais skėlė varžovų persvarą perpus, o Eimantas Stankevičius baudų metimais rezultatą išlygino – 19:19. Kėlinį komandos baigė nerezultatyviomis atakomis, priekyje išliko „Rytas“ – 22:21.  

Antrojo kėlinio viduryje jau vilniečiams reikėjo lyginti rezultatą – 38:38. Aikštėje tęsėsi įtempta kova, o iš toli taikliai šovė Kyle’as Mangasas 48:47. „Rytas“ prie baudų metimo linijos taiklus buvo tik kartą, o Martynas Echodas prieš pat antrojo kėlinio sireną spėjo įdėti iš viršaus – 50:48.

Trečiajame kėlinyje „Šiauliai“ vėl išsiveržė į priekį (53:50), o rungtynės buvo sustabdytos nuo parketo nesikeliant Elvarui Fridrikssonui. Po peržiūros arbitrai nusprendė, kad Donatas Sabeckis islando veidą kliudė žaidybinėje situacijoje ir pražanga skirta nebuvo. Įsibėgėjęs Nemanja Bezbradica dar labiau sutvirtino svečių pozicijas – 58:50. „Rytą“ išjudinti bandė E. Fridrikssono dvitaškis su pražanga. Prie sunkiai stabdyto svečių puolimo prisijungė ir Antino Jacksonas, kėlinį užbaigęs dviem tolimais metimais – 76:67.

Ketvirtajame kėlinyje „Šiauliai“ buvo pasiekę ir dviženklę persvarą, kuri tik po E. Fridrikssono tritaškio sumenko iki konkurencingesnės – 81:86. Taškais iš po krepšio į tai atsakė Arminas Urbutis, Paulius Danusevičius pridėjo galingą dėjimą – 90:81. „Rytas“ atsitiesė ir po Martyno Echodo dėjimo atsiliko tik trimis taškais – 88:91. A. Jacksonas tuomet sužingsniavo, o šeimininkų išsigelbėjimui liko 18 sekundžių.

Kelias sekundes sutaupę šiauliečiai prasižengė prieš Marcusą Fosterį, kuris pataikė tik pirmąjį baudos metimą, bet po antrojo kamuolį atkovojęs Margiris Normantas išlygino rezultatą – 91:91. Antano Sireikos auklėtiniai neatsakė rezultatyviai ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Papildomoje atkarpoje šeimininkams pavyko startuoti geriau, o iš vėžių neišmušė ir M. Normanto techninė pražanga. Pozicijas dar sutvirtino Gyčio Radzevičiaus dvitaškis su pražanga, o M. Echodas varžovus gesino bloku A. Jacksonui.

Vilniečiai šia pergale išsilaikė antroje turnyro lentelės vietoje, Šiaulių klubas žengia septintas.

Įtempta kova pasižymėjo ir pirmasis komandų susidūrimas lapkričio pabaigoje, kai vilniečiai iš Šiaulių išsivežė sunkią pergalę – 85:80. 

„Rytas“: Gytis Radzevičius 21, Margiris Normantas 18, Elvaras Fridrikssonas 17.

„Šiauliai“: Nemanja Bezbradica 24, Donatas Sabeckis 18, Kyle'as Mangasas 13, Eimantas Stankevičius 12.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris