J. Garretto šou neišgelbėjo – jonaviškiai pralaimėjo trečią kartą paeiliui
Foto: LKL

J. Garretto šou neišgelbėjo – jonaviškiai pralaimėjo trečią kartą paeiliui

Autorius: LKL.lt
2022-12-22

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) į pirmąją sezono duobelę pateko Jonavos „CBet“ (8-5) ekipa.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namie nusileido „Šiauliams“ (7-7) – 74:82 (21:19, 13:20, 21:22, 17:19).

Pirmoji mačo pusė buvo chaotiška, o komandų žaidimas stokojo kokybės. Dažnas klaidas keitė ir kitokie taisyklių pažeidimai – Virginijus Šeškus ir Edvinas Šeškus dar antrajame kėlinyje užsidirbo technines pražangas, o svarbus Jonavos klubo snaiperis Martinas Laksa gavo ketvirtąją nuobaudą bei buvo priverstas sėsti ant suolo. 

„Šiauliai“ į rūbinę išsinešė trapų pranašumą (39:34), tačiau turėjo ir savo problemų – po 3 pražangas spėjo surinkti Jonas Zohore, Antino Jacksonas, Nemanja Bezbradica ir Paulius Danusevičius. Vengdamas papildomų problemų 24 sekundėms Antanas Sireika į aikštę metė ir aštuoniolikmetį Gustą Grabauską.  

Trečiąjį kėlinį Danielis Baslykas ir A. Jacksonas pradėjo tritaškiais nuo lentos, tačiau šeimininkai neatsiliko Gorano Huskičiaus pastangomis – 46:50. Techninę pražangą gavo ir Jeffery Garrettas, o „CBet“ atsiliko dviženkliu skirtumu – 51:61.  

Edvinas Šeškus ir Martynas Varnas apsikeitė tritaškiais, o svečiams atsipalaiduoti neleido įsibėgėjęs J. Garrettas, kurio dėjimas apkarpė deficitą iki šešių taškų – 70:76. Dėjimu į tai atsakė ir P. Danusevičius, o „Šiauliai“ išsaugojo pergalę.

Jonaviškiai pirmą kartą šį sezoną pralaimėjo tris mačus paeiliui, anksčiau nusileisdami Kauno „Žalgiriui“ ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“. 

J. Garrettas komandos neišgelbėjo įspūdingu pasirodymu – 32 minutės, 24 taškai (6/9 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 6/7 baudų metimų), 11 atkovotų ir 2 perimti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas, 5 blokai, 5 išprovokuotos pražangos, po 2 klaidas ir pražangas bei 39 naudingumo balai.

Šiaulių klubas į Jonavą atvyko be apsirgusio Eimanto Stankevičiaus, o „CBet“ debiutui paruošti nespėjo naujoko Glynno Watsono. 

Abi komandos kartu suklydo net 35 kartus ir 50 sykių prasižengė. „CBet“ kovą dėl kamuolių pralaimėjo 26:36, o tritaškius varžovams leido mesti 48 procentų tikslumu (10/21).

Tokia mačo baigtis įnešė papildomos sumaišties į turnyro lentelę – „Šiauliai“ atsidūrė per vieną pergalę nuo tolyn bėgti mėginusio pirmojo šešeto. A. Sireikos auklėtiniai artimiausią mačą žais Pasvalyje, o Jonavos klubas vyks į Panevėžį.

CBet“: Jeffery Garrettas 24 (11 atk. kam., 5 blokai, 39 naud. bal.), Goranas Huskičius 18 (4 rez. perd., 3 per. kam.), Edvinas Šeškus 9 (1/6 tritaškių, 4 rez. perd.), Dovis Bičkauskis 7 (2/2 tritaškių, 5 per. kam.).

„Šiauliai“: Donatas Sabeckis 19 (3/5 tritaškių, 5 rez. perd.), Martynas Varnas 16 (4 rez. perd.), Paulius Danusevičius 13, Nemanja Bezbradica 8 (2/7 metimų, 4 klaidos, 5 pražangos). 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris