LKL apžvelgia diskusijas sukėlusį teisėjų sprendimą
Foto: LKL

LKL apžvelgia diskusijas sukėlusį teisėjų sprendimą

Autorius: LKL.lt
2023-01-10

Pasibaigus penkioliktajam „Betsafe-LKL“ čempionato turui ir kilus diskusijoms dėl teisėjų sprendimų, Lietuvos krepšinio lyga kartu su LKL teisėjų departamentu pateikia LKL teisėjų departamento komentarus bei paaiškinimus:

Pirmasis epizodas:

Likus žaisti 1,5 sek. iki 4-ojo ketvirtojo kėlinio pabaigos, Pirenų „Labas GAS“ komandos žaidėjas Kyanas Andersonas į krepšį iš 3-jų taškų zonos.

Iš rankų išleistą kamuolį ore blokuoja (numuša) „Gargždų“ ekipos žaidėjas Jylanas Washingtonas, prašokantis šalia metiko cilindro. „Gargždų“ komandos legionierius nedaro nieko nelegalaus: jo ranka – vertikali, kūnu jis neatsitrenkia į varžovo liemenį.

Po blokuoto kamuolio „Labas GAS“ puolėjas į priekį tiesia dešinę ranką ir kojas, jau už savo cilindro ribų, taip dirbtinai sukurdamas kontaktą.

Šis kontaktas, už kurį atsakingas puolėjas, niekaip neįtakojo besiginančio žaidėjo judėjimo bei tolesnės žaidimo eigos: blokuotas kamuolys išlėkė į užribį ir baigėsi rungtynių laikas.

Teisėjų sprendimas yra teisingas – fiksuotinų pražangų nėra.

Antrasis epizodas:

Kuriozinė situacija fiksuota Vilniaus „Ryto“ ir Alytaus „Wolves“ rungtynių metu.

Antrajame kėlinyje sekretoriatas ir teisėjai nepastebėjo, kad po vilniečių komandos žaidėjų keitimo, aikštelėje liko žaisti šeši „Ryto“ komandos krepšininkai.

Taisyklės numato, kad teisėjams pastebėjus, jog aikštelėje žaidžia daugiau negu penki vienos komandos krepšininkai, žaidimas turi būti sustabdytas nei vienai komandai nepadarant žalos/nesuteikiant pranašumo.

Viskas, kas įvyko iki pastebint pažeidimą (pelnyti taškai, pražangos ir kt.), lieka galioti, o taisykles pažeidusios komandos treneriui skiriama techninė pražanga. Vyr. treneris yra atsakingas, kad žaidėjų keitimai būtų atlikti teisingai.

Jei rungtynių teisėjai būtų pastebėję šį pažeidimą, techninė pražanga turėtų būti skirta „Ryto“ komandos vyr. treneriui.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris