M. Kalnietis paskelbė netrukus baigsiantis karjerą
Foto: zalgiris.lt

M. Kalnietis paskelbė netrukus baigsiantis karjerą

Autorius: zalgiris.lt
2023-01-18

Kauno „Žalgirio“ simboliu bėgant metams tapęs ir meilę klubui viešai nekart deklaravęs Mantas Kalnietis deda tašką profesionalo karjeroje. 36 metų 196 cm ūgio gynėjas sportbačius ant vinies pakabins po sausio 29-osios „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių „Žalgirio“ arenoje su Jonavos „CBet“ klubu.

„Įvykis man – neeilinis, visiems noriu pranešti, kad baigiau krepšininko karjerą. Dar liko savaitė kita, iki kol sužaisiu atsisveikinimo rungtynes, bet šitas gyvenimo etapas, trukęs nuo 1993 metų lapkričio mėnesio, užsibaigė. Ieškosime gyvenime naujų tikslų“, – bendraudamas su „Žalgiris TV“ kalbėjo M.Kalnietis.

Būsimoms paskutinėms M.Kalniečio krepšininko karjeros rungtynėms „Žalgirio“ klubas ruošia šventę žaidėjui ir sirgaliams. Sausio 29-ąją vyksiančioje dvikovoje su Jonavos „CBet“ žaliai baltų sirgaliai kviečiami užpildyti „Žalgirio“ areną ir padėkoti už ilgus metus komandai atidavusiam M.Kalniečiui.

Dar 2005–2006 m. sezono antroje pusėje „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje debiutavęs ir su pertraukomis beveik 10 sezonų klube praleidęs kaunietis taip pat vilkėjo Krasnodaro „Lokomotiv–Kuban“, Milano „EA7 Emporio Armani“ ir Vilerbano ASVEL klubų marškinėlius.

Į „Žalgirį“ paskutiniam karjeros etapui 2021 m. vasarą sugrįžęs krepšininkas šį sezoną daugiau žaidybinio laiko sulaukdavo vietiniame čempionate, kuriame žaisdavo po daugiau nei 13 minučių ir rinkdavo po 3,7 taško ir po 3 rezultatyvius perdavimus.

M.Kalniečio teigimu, sprendimą užbaigti karjerą 2022–2023 m. sezono viduryje patikdavo jo sumažėjusi svarba komandos žaidimui bei „Žalgiryje“ atsiradę sudėties pokyčiai.

„Buvo daugybė priežasčių. Krepšinis man visuomet buvo malonumas, o ne darbas. Visą laiką džiaugiausi žaisdamas krepšinį. Atėjo toks momentas, kai nebesugebėjau gauti to vaidmens, kurį įprastai atlikdavau komandoje. Tiesiog nesijauti, kad save išnaudoji ar realizuoji.

Ateina momentas, kai suprantu, kad galbūt pasitraukęs komandai būsiu naudingesnis, nei joje būdamas. Galų gale, naujų žaidėjų pasirašymai, prieš kuriuos buvo nutikusios dviejų kitų krepšininkų traumos, padiktavo, kad reikės ir naujų finansinių išlaidų komandai. Pasiryžau, kad būtent taip „Žalgiriui“ būsiu naudingesnis“, – aiškino M.Kalnietis.

„Su abiem Pauliais (P.Motiejūnu ir P.Jankūnu – past.) esame suderinę, kad nusitraukiu kontraktą nuo vasario 1 dienos. Su treneriu kalbėjome, kad dar galėsiu būti prie komandos, ją palaikyti. Praktiškai tą dariau ir visą šį sezoną – prisidėti patarimais ir paskatinimais komandos draugams. Žiūrovai dar mane galės pamatyti ir Eurolygos rungtynėse Kaune, prisijungsiu prie komandos ir išvykos rungtynėse Eurolygoje. Stengsiuosi palaikyti komandinę dvasią. Tik tiek, kad jau nebebūsiu krepšininkas“, – pasakojo M.Kalnietis.

Užbaigęs vieną karjeros etapą M.Kalnietis greitai ners į kitą – kaunietis taps „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo prezidentu. Dar anksčiau futbolo reikalais aktyviai domėjęsis M.Kalnietis jau yra pradėjęs įsiliejimo į „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo procesus.

„Futbolo čempionatas prasideda Lietuvoje tik vasario mėnesį. Į naujus darbus įsijungti yra lengviau nei nuo vasaros ar rugsėjo. Būsiu naujasis „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo prezidentas ir kibsiu į naujus darbus. Jau dalyvauju susitikimuose su treneriais, su komandos vadovais. Darau tą patį, ką daro ir Paulius Jankūnas, tik, aišku, man to reikės dar daugiau, nes sporto šakos konceptas kitoks. Reikia atsiraitoti rankoves ir ištempti ausis“, – teigė M.Kalnietis.

Paskutinės krepšininko karjeros rungtynės įvyks sausio 29-ąją „Žalgirio“ arenoje.

„Ne, kalendoriuke dienų iki karjeros pabaigos nežymiu, bet net neabejoju, kad paskutinę dieną emocijų netrūks“, – šypsojosi žalgirietis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris