Įspūdingą formą demonstruojantis A. Žagaras: „Svarbiausia augti kaip žmogui“
Foto: LKL

Įspūdingą formą demonstruojantis A. Žagaras: „Svarbiausia augti kaip žmogui“

Autorius: LKL Akademija
2023-01-28

Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ žaidėjas Artūras Žagaras šį sezoną yra vienas labiausiai pastebimų legionierių „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

16,7 taško, 3,1 atkovoto kamuolio ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes – tokie skaičiai gynėjui iš Latvijos leidžia būti tarp trijų rezultatyviausių šio sezono „Betsafe-LKL“ krepšininkų.

Pokalbyje su LKL akademija powered by Citadele, „Nevėžio-Optibet“ lyderis pasakojo apie savo patirtį žaidžiant Lietuvoje ir atskleidė įdomių profesionalaus krepšinio žaidėjo kasdienybės detalių.

– Esate vienas geriausių šio sezono lygos žaidėjų, kas jus skatina tobulėti?

– Tikriausiai pagrindinis dalykas yra sugebėjimas pagauti žaidimo ritmą. Tai - mano pirmasis sezonas komandoje, kurioje užimu svarbią poziciją, tad rungtynės po rungtynių vis labiau pagaunu ritmą, mokausi ir tobulėju.

– Galima sakyti, kad jus labiausiai motyvuoja komanda ir žaidimas su ja?

– Žinoma. Taip pat treneriai, mano šeima ir visi esantys aplink mane.

– Gruodžio 19 dieną rungtynėse su „Gargždais“ pagerinote sezono naudingumo rekordą – surinkote 43 naudingumo balus. Ar kažkaip specialiai ruošėtės prieš šias rungtynes?

– Tai buvo „eilinė diena ofise“ – atvykau į areną, apšilau ir tiesiog žaidžiau savo žaidimą. Rungtynių dieną aš esu ganėtinai prietaringas, visada stengiuosi valgyti tą patį maistą, medituoju, pirma užsimaunu kairę kojinę, kairįjį batą.

– Paminėjote meditaciją. Ar tai padeda svarbiais rungtynių momentais?

– Taip, bet manau, kad padeda ne tik meditacija. Įtampą labiausiai jaučia sirgaliai ir ant suoliuko sėdintys komandos draugai. Kai esi aikštelėje, dažniausiai apie tai negalvoji. Jei turiu kamuolį savo rankose, bandau padaryti viską kas tuo momentu būtų geriausia komandai.

– Kokie yra jūsų sezono tiksliai?

– Labiausiai norėčiau pagerinti savo fizinę formą, pastiprinti savo kojų raumenis. Be to, išskirčiau norą paaugti morališkai, žinant tai, jog šis sezonas yra pirmasis mano karjeroje, kuomet komandoje užimu svarbią poziciją.

– 2023 metai bus įspūdingi Latvijos nacionalinei rinktinei, kadangi šiais metais jūsų gimtoji šalis dalyvaus FIBA Pasaulio čempionate. Ar galime tikėtis jus pamatyti ten?

– To labai tikiuosi, bet viskas viskas priklauso nuo trenerio.

– Kaip įvertintumėte Latvijos rinktinę, lyginant kokia ji buvo ankščiau ir dabar?

– Vyriausiojo trenerio Luca Banchi atėjimas į komandą viską pakeitė kardinaliai. Pralaimėjome kelias kovas, nepatekome į Europos krepšinio čempionatą. Tam, kad patektume į pasaulio čempionatą, turėjome eiti sunkiausiu keliu, bet mums pavyko.

Sunku kažką pasakyti apie save, kadangi praėjusiame sezone neturėjau daug žaidybinio laiko. Rinktinės treneris tiesiog negalėjo pamatyti kaip atrodau aikštelėje ir negalėjo nuspręsti ar esu vertas būti nacionalinės rinktinės rotacijoje. Savo šanso tikiuosi sulaukti šiais metais.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris