Svarbią pergalę pasiekę „Gargždai“ įklampino „Pieno žvaigždes“ į dar gilesnį pralaimėjimų liūną
LKL nuotr.

Svarbią pergalę pasiekę „Gargždai“ įklampino „Pieno žvaigždes“ į dar gilesnį pralaimėjimų liūną

Autorius: LKL.lt
2023-01-30

„Gargždų“ (3-14) ekipa pavyzdingai uždarė trečią kėlinį, vėliau sulaukė Aurimo Urbono lyderystės ir taip dėjo pamatus retai pergalei Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Namuose žaidę lygos debiutantai 79:69 (18:17, 22:17, 14:10, 25:25) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3-13).

Gargždų komanda laimi antras iš trejų sausio mėnesio rungtynių – prieš tai pergalė buvo iškovota prieš Prienų „Labas GAS“. Pasvališkiai yra kritę į gilią duobę – pralaimėjo jau dešimtą iš eilės „Betsafe-LKL“ mačą.

Beje, pirmoji šių ekipų tarpusavio akistata baigėsi pasvališkių pergale 97:92.

Atkakli rungtynių pradžia leido numatyti, kad čia vyks lygiaverčių oponentų akistata. Legionierių vedama „Gargždų“ komanda bandė imti inciatyvą į savo rankas (30:23), tačiau vis sulaukdavo atsako ir skirtumas vėl tirpo. Galiausiai „Pieno žvaigždžių“ spurtas 8:0 leido persverti rezultatą – 31:30.

Isaiah Osborne‘o metimas padėjo „Gargždams“ uždaryti antrą kėlinį pozityvia nata (40:34), o trečiajame ketvirtyje pozityvo atsirado dar daugiau. Nepaisant to, kad po Juliaus Juciko tritaškio metimo pasvališkiai atsiliko vos 44:46, per paskutines dvi ketvirčio minutes Mindaugas Stašys ir Julius Kazakauskas realizavo baudas, Marius Runkauskas – tolimą metimą, o I.Osborne‘as „Gargždams“ suteikė dviženklį pranašumą – 54:44.

Nors laiko buvo užtektinai, šeimininkai įgytos persvaros visiškai nešvaistė ir epizodiškai net padidindavo – 62:51. Tiesa, viską keisti ėmė Rihardas Kuksikas, kurio niekaip nesustabdė gargždiškiai – 67:71. I.Osborne‘as ir Aurimas Urbonas greitai pristabdė svečių gerą atkarpą (75:67), tuo tarpu žaisti liko pusantros minutės. Galiausiai tas pats A.Urbonas mačo pabaigoje tęsė savo lyderystę ir įtvirtino pergalę šeimininkams.

Šeimininkų komandą į pergalę tempė 23 taškus pelnęs, 5 kamuolius atkovojęs ir 6 perdavimus atlikęs Joshua Newkirkas. Jo dešiniąja ranka tapo trys žaidėjai: Giedrius Staniulis (14 tšk., 6 atk. kam.), Jylanas Washingtonas (10 tšk., 5 atk. kam.) ir Isaiah Osborne‘as (12 tšk.).

Pasvalio komandai dviženklį taškų skaičių pelnė vos du žaidėjai: Corey Allenas (13 tšk., 6 rez. perd.) bei Rihardas Kuksikas (14 tšk., 15 min.).

Beje, visa „Pieno žvaigždžių“ komanda pataikė 9 tritaškius iš 28, o 7 iš jų pridėjo būtent du aukščiau minėti žaidėjai. „Gargždai“ tolimų metimų pataikė dar mažiau – 7 iš 17.

„Gargždai“: Joshua Newkirkas 23 (3/6 trit., 6 rez. perd.), Giedrius Staniulis 14, Isaiah Osborne‘as 12, Jylanas Washingtonas 10, Šarūnas Beniušis 8.

„Pieno žvaigždės“: Rihardas Kuksikas 14, Corey Allenas 13, Martynas Pacevičius (10 atk. kam.) ir Justas Furmanavičius – po 8, Ignas Vaitkus ir Jaredas Cunninghamas – po 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris