E. Kairio karjeros benefisas paženklintas triuškinama „Ryto“ pergale Pasvalyje
LKL nuotr.

E. Kairio karjeros benefisas paženklintas triuškinama „Ryto“ pergale Pasvalyje

Autorius: LKL.lt
2023-02-14

Tvirtą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašė Vilniaus „Rytas“ (15-4), kuris išvykoje 107:72 (26:11, 36:21, 27:27, 18:13) neturėjo problemų su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (4-15).

Tai – pirmoji šių ekipų akistata šio sezono „Betsafe-LKL“.

100 taškų barjerą vilniečiai peržengė antrąkart sezone. Jų pergalė 35 taškų skirtumu – didžiausia visose šio sezono „Betsafe-LKL“ išvykos rungtynėse.

Pasvalio ekipai rungtynių pradžia buvo juoda, kadangi per pusę kėlinio pavyko pelnyti vos 2 taškus, o „Rytas“ tuo pasinaudojęs nutolo 15:2. Taškų badą nutraukė baudų mesti stojęs Jaredas Cunninghamas, vėliau lengvus taškus pelnyti galėjo Julius Jucikas, vis tik ne visus šiuos šansus šeimininkai išnaudojo – 5:21. Situacijos pakeisti „Pieno žvaigždėms“ kardinaliai nepavyko ir po pirmojo kėlinio jos atsiliko 11:26.  

Jaredas Cunninghamas siekė gelbėti savo ekipą, tačiau jo vieno svaresnio indėlio pasvališkiams neužteko. „Rytas“ dominavo, Martynas Echodas ir Evaldas Kairys buvo ryškūs, o ketvirčiui įpusėjus skirtumas tapo kone triuškinamas – 42:23. Problemų Pasvalio ekipai ėmė kelti ir Martyno Pacevičiaus keturios pražangos, gautos per 8 žaidimo minutes. „Rytas“ visiškai kontroliavo situaciją ir po dviejų ketvirčių triuškino oponentus 62:32.

E.Kairys po dviejų kėlinių sąskaitoje jau turėjo 21 tašką, jam tai jau dabar buvo rezultatyviausias sezono pasirodymas LKL. Ankstesnis sezono rekordas siekė vos 10 taškų. 

Po pertraukos „Rytas“ toliau dominavo ir galiausiai skirtumas perkopė 30 taškų barjerą. M.Pacevičius dėl pražangų sėdo ant suolo, o lyderio rolės ėmėsi E.Šaulys, per kėlinį pelnęs 13 taškų. Prieš paskutinį kėlinį vilniečiai pirmavo 89:59 ir iki pergalės tetrūko žingsnio.

E.Kairys gerino karjeros rezultatyvumo ir efektyvumo rekordus: pelnė 27 taškus, atkovojo 6 kamuolius bei rinko 37 naudingumo balus per 19 minučių. Maža to, jis pataikė 11 iš 12 dvitaškių.

„Pieno žvaigždės“: Evaldas Šaulys 16, Justas Furmanavičius 13, Julius Jucikas 11, Martynas Zigmantavičius 9, Jaredas Cunninghamas 8.

„Rytas“: Evaldas Kairys 27, Gytis Masiulis (10 atk. kam.) ir Martynas Echodas – po 17, Elvaras Fridrikssonas 10 (6 rez. perd.), Lukas Uleckas 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris