Naujoko šaltas kraujas pratęsime „Garždams“ atnešė pergalę prieš „Šiaulius“
LKL nuotr.

Naujoko šaltas kraujas pratęsime „Garždams“ atnešė pergalę prieš „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2023-02-16

Dramatišką pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė „Gargždai“ (4-16), kurie išvykoje po pratęsimo 99:92 (25:24, 19:26, 15:21, 21:9, 19:12) sugebėjo palaužti ilgą laiką pirmavusius „Šiaulius“ (10-10).

Į pergalę „Gargždus“ lemiamu metu tempė naujokas Rodney Purvisas, kuriam tai buvo antras mačas „Betsafe-LKL“. Jo sąskaitoje – 24 taškai, iš kurių per pratęsimą buvo surinkta 11.

Gargždų ekipa pergalėmis pavijo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (4-15), kurios turi viena nesėkme mažiau, ir padidino atotrūkį nuo Prienų „Labas GAS“ (2-18). Šiauliečiai lieka septintoje turnyro lentelės vietoje.

„Gargždai“ vertėsi be svarbaus žaidėjo Giedriaus Staniulio, kadangi aukštaūgis susirgo.

Rungtynių pradžia buvo gana lygi, nors po Isiah Osborne‘o tolimo metimo „Gargždai“ atitrūko kiek labiau – 25:19. Tiesa, Donatui Sabeckiui užteko 39 sekundžių, kad savo paties iniciatyva skirtumą rėžtų iki minimumo – 24:25.

Dabar jau šiauliečiai ėmė iniciatyvą į savo rankas (34:29), o kol svečių atakos strigo, Radoslavas Pekovičius ir Kyle‘as Mangasas augino šeimininkų persvarą – 38:29. Ji kol kas buvo rekordinė šiauliečiams. Spurtavę „Gargždai“ gelbėjo savo padėtį, o Joshua Newkirko šūvis skirtumą mažino iki vos vieno metimo (38:40), tiesa, po dviejų kėlinių priekyje liko šeimininkai – 50:44

„Šiaulių“ komandoje lyderystę rodė Antino Jacksonas ir Martynas Varnas, taip po didžiosios pertraukos skirtumas pirmąsyk pasiekė dviženklę ribą – 63:48. Atrodė, kad antra pusė šeimininkams gali tapti gana rami, tačiau „Gargždai“ šias mintis sudrumstė.

6:0 – taip ketvirtą kėlinį atidarė lygos debiutantai, tuo tarpu į Pauliaus Danusevičiaus tolimus šūvius atsakinėjo Jylanas Washingtonas ir Marius Runkauskas – 76:77. Užvirė labai atkakli kova, kurioje I.Osborne‘as pataikė dvitaškį su pražanga bei taip persvėrė rezultatą, tiesa, baudos metimo neišnaudojo – 80:79. Vis tik tai buvo penktoji pražanga Arminui Urbučiui, tad šiauliečiai liko be kapitono.

Liko 2 minutės, laikas ėjo, bet komandos atakų produktyviai nesurengė. Galiausiai likus 13 sek. pražanga fiksuota R.Purvisui, tad baudų mesti stojo M.Varnas. Pirmoji skriejo pro šalį, antrąją pavyko pataikyti, tad įsivyravo lygybė – 80:80. I Osborne‘o metimas tikslo nesiekė – laukė pratęsimas.

Jame R.Purvisas rinko labai reikalingus taškus „Gargždams“, o Šarūnas Beniušis realizavo baudas – 87:83. Nors A.Jacksonas lengvus taškus taip pat pelnė, R.Purvisas smeigė tritaškį – 90:85. Galiausiai būtent jis augino skirtumą iki dviženklio ir svečiai atsidūrė per žingsnį nuo pergalės – 95:85. Po R.Pekovičiaus šūvio šeimininkai turėjo vilčių (92:97), bet jos tirpo po J.Newkirko baudų metimų.

Beje, pirmoji ekipų tarpusavio akistata irgi buvo karšta – ten „Šiauliai“ išvargo pergalę 78:76.

Sezono rekordą „Betsafe-LKL“ gerino A.Jacksonas, kuris „Šiauliams“ pelnė 19 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus bei rinko 26 naudingumo balus.

„Šiauliai“: Antino Jacksonas 19 (7 rez. perd.), Martynas Varnas 18, Paulius Danusevičius 13 (11 atk. kam.), Donatas Sabeckis 11 (2/8 trit.), Radoslavas Pekovičius 8.

„Gargždai“:  Rodney Purvisas 24, Šarūnas Beniušis 19 (7 atk. kam.), Jylanas Washingtonas (9 atk. kam.) ir Isiah Osborne‘as – po 15, Joshua Newkirkas 13.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris