Istorinius Prienų klubo pasiekimus prisiminęs V. Šeškus: „Reikia finalą laimėti, ar ne?“
LKL nuotr.

Istorinius Prienų klubo pasiekimus prisiminęs V. Šeškus: „Reikia finalą laimėti, ar ne?“

Autorius: LKL.lt
2023-02-18

Po Citadele KMT pusfinalio mačo, kuris baigėsi Jonavos „CBet“ triumfu prieš Vilniaus „Rytą“, Šiaulių arena ošė nuo skanduočių „Jonava, Jonava!“.

Virginijus Šeškus į spaudos konferenciją atėjo puikios nuotaikos ir dėkojo sirgaliams už tai, kad jo vyrai galėjo jaustis lyg žaisdami namuose.

„Labai puiku ir nuostabu, kad pavyko laimėti. Buvo labai sunku, bet gerai, kad vyrai po paleisto antro kėlinio galo atsigavo. Pabaigoje jau kontroliavome rungtynes. Nėra daug jėgų kažką pasakoti po tokio mačo“, – šyptelėjo treneris po pergalės 92:86.

„CBet“ ekipai pasiektas Citadele KMT finalas – pirmas toks pasiekimas istorijoje. V.Šeškus žino, ką reiškia kurti sensacijas, ir lygino savo dabartinius auklėtinius su senąją Prienų ekipos kompanija.

Jis buvo optimistiškas ir dėl Citadele KMT finalo, į kurį žengė Kauno „Žalgiris“.

– Ar po pastarųjų trijų pralaimėjimų „Betsafe-LKL“ nebuvo atsiradę abejonių savo komanda? – žurnalistai paklausė stratego.

– Lyg buvo susierzinimas, aš pats buvau išvytas iš rungtynių. Treniruotėse pastebėjau, kad žaidėjai išgyveno dėl praeito pralaimėjimo ir visi sakė: vykstame į Šiaulius bei ištaisome klaidą.

– Kokius žodžius po mačo jums tarė „CBet“ vadovai?

– Tikrai neatsimenu (Juokiasi). Pamenu, kaip 2014 metais laimėjome prieš „Žalgirį“ ir pribėgo Bartuška, bet tikrai neatsimenu, ką sakė, aišku – sveikino. Džiaugsmas, pilna arena – tai, dėl ko mes gyvename ir žaidžiame krepšinį.

– Kontroliavote didžiąją mačo dalį, kokie dalykai veikė geriausiai?

– Kažkas veikė, kažkas – ne, bet gale daug lėmė individualūs dalykai. Mes daug ką darėme ir daug ko nepadarėme. Nubraižau derinį, o žaidėjai sako: treneri, žaidžiame paprastai, nes jų galvos irgi nebeveikė. Matėme, kad ir „Rytas“ žaidė panašiai, skubėjo, artėjo, gerai, kad laimėjome.

– Margiris Normantas minėjo, kad jūsų komanda rodė didesnį norą. Ar tuo „Rytas“ nenustebino jūsų?

– Prieš rungtynes visi kalbėjo, kad „Rytas“ pastaruoju metu žaidė gerai, nušlavė Pasvalį. Manau, jog jie atvyko su pasitikėjimu, nors jiems ir trūko Jarviso. Bet ir pas mus nebuvo Šulskio. Lygu (Šypsosi).

– Kada Vytautas gali grįžti į aikštę?

– Manau, kad kovo pradžioje.

– Su „CBet“ komanda laimėjote Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), vėliau patekote į pajėgiausių „Betsafe-LKL“ ekipų gretas, o dabar esate Citadele KMT finale. Pasamprotaukite, kur matote klubo ateitį?

– Potencialas žinote, nuo ko priklauso labiausiai – nuo pinigų (Juokiasi). Potencialą rodome dvejus metus ir mano asistentas sakė: treneri, svarbu nelikti aštuntiems, su visais galime žaisti. Tai ir įrodėme. Žaidėjų turime: Glynnas, Edvinas, kuris šiandien sužaidė fantastiškai. Visi sužaidė tikrai gerai.

– Ar dabar jaučiate įsipareigojimą ir Citadele KMT finalą padaryti vertą finalo vardo?

– Labai gerai atsimenu, kaip Panevėžyje žaidėme su „Rytu“. Vakare atsisėdome su treneriais, pasėdėjome, nedarėme ryte jokio skautingo, aišku, nesakau, kad nedarysime dabar (Juokiasi). Tada pirmąkart gyvenime Prienai žaidė finale. Dabar galima pasakyti, kad pasielgėme neatsakingai – kaip bebūtų, juk mes jau finale. Ir mes laimėjome, tad nežinau, ar reikia kažką keisti, pažiūrėsime (Šypsosi).

– Kiek panašumų su tų metų Prienų komanda matote?

– Labai daug, tas visas kelias panašus. Antrais metais „Betsafe-LKL“ iškovojome trečią vietą, treti metai irgi buvo geri. Jonava tik atėjo aukščiau nei Prienai debiutiniais metais. Panašumų yra ir žaidėjuose, ir rūbinėje, jei panašu, tai reikia rytoj ir laimėti, ar ne? (Juokiasi).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris