Atsakomybę prisiėmęs G. Žibėnas: „Žaidėjai nori pagarbos, bet atsakomosios reakcijos negavome“
LKL nuotr.

Atsakomybę prisiėmęs G. Žibėnas: „Žaidėjai nori pagarbos, bet atsakomosios reakcijos negavome“

Autorius: LKL.lt
2023-02-18

Vilniaus „Ryto“ komanda vėl liko be Citadele KMT finalo, kadangi pusfinalyje 86:92 neatsilaikė prieš Jonavos „CBet“ klubą.

Treneris Giedrius Žibėnas po susitikimo neslėpė apmaudo ir turėjo pretenzijų savo komandai – ypač dėl gynybos. Tiesa, ir pats pripažino, jog neprisibeldė iki savo auklėtinių širdžių ir protų.

„Visiškai pelnyta Jonavos ekipos pergalė. Jie žaidė gražų, puolimu grįstą krepšinį ir to nusipelnė. Viskas, ką jie buvo sumanę puolime, jiems veikė, linkime sėkmės Citadele KMT finale.

Kas dėl mūsų, panašu, kad mes nusprendėme šį mačą laimėti puolimu, kas buvo didžiausia klaida. Nepavyko žaidėjams perteikti, kad tokiame mače reikia pradėti nuo gynybos. Žinojome, kad mus gali nustebinti „CBet“ skirtingos gynybos – taip ir buvo. Reikėjo laiko prisitaikyti, bet nenoriu teisintis, ne puolime esmė. Net jį suradę, užbaigdavę atakas dėjimais, nespausdavome varžovų, tiesiog švęsdavome. Dėl to žaidėjai klydo tik 7 kartus, nors vienas uždavinių buvo atkirsti gynėjus nuo aukštaūgių ir versti juos klysti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Ryto“ strategas.

Vilniečiai dėl Citadele KMT bronzos sekmadienį kausis arba su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

– Antrajame kėlinyje buvote surengę spurtą, bet kodėl po ilgosios pertraukos nepavyko to tęsti? – spaudos konferencijoje žurnalistai paklausė G.Žibėno.

– Matėte, kaip įėjome trečią kėlinį. Visą sezoną prašome žaidėjų padaryti pražangas, nes prieš mus po krepšiu žaidė visi, kas norėjo. Šeškus, Bičkauskis – jie eis ir tai darys, viską jie susirinko per lengvai, niekas nenorėjo aukoti savęs ir statistikos. Nežinau to priežasties, tas mums kainavo taškus, o varžovams davė pasitikėjimą.

– Kaip manote, kodėl nepavyksta išsireikalauti iš žaidėjų gynybos?

– Gal per mažai reikalauju, gal reikia reikalauti kitais metodais, jei šie nepadeda. Žaidėjai visada nori pagarbos, bet šiandien atsakomosios reakcijos iš jų negavome ir esame nubausti.

– Ar nepasigedote iš savo auklėtinių užsivedimo ir noro laimėti?

– Tikrai taip, nežaidėme ta emocija ir energija, kuria žaidžia „Rytas“. Mes visada susireikšminame dėl puolimo opcijų, gavau kamuolį ar ne, bet gynyboje leisti varžovams atkovoti 18 kamuolių... Nors jie nei turėjo ūgio pranašumą, nei sudarėme mismatch situacijas. Visiškai sutinku, varžovai norėjo daugiau ir yra verti pergalės.

– Ar Jarviso Williamso situacija turėjo įtakos komandai?

– Nemanau, gerbiu organizaciją, dar labiau gerbiu žaidėją. Situacija yra tokia, kokia yra, čia ir baigiasi komentarai.

– Ar matote panašumų tarp šių ir praeitų metų Citadele KMT pusfinalių?

– Visiškai skirtingos situacijos, skirtingos rungtynės ir sudėtis. Pernai mums labai kišo koją Smitho koronavirusas, tai sumaišė planus. Šiemet jokių pasiaiškinimų neturime. Patys pralaimėjome, neįdėjome energijos, emocijų, turime, ką turime.

– Ar „Ryto“ komanda ras motyvacijos Citadele KMT bronzinei kovai?

– Mes esame „Rytas“, atstovaujame sostinei, nėra ką šnekėti. Jei žaidėjai po tokių rungtynių neranda motyvacijos, daugiau nėra ką komentuoti.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris